Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2014 09:24

Roxi napisał(a): edycja kolekcjonerska :lol:

Trzeba przyznać, że nieźle się prezentuje. Nowe mieszkanie to i kolejne edycje kolekcjonerskie zdobić półki mogą. :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 10.01.2014 09:48

Kenik napisał(a):Trzeba przyznać, że nieźle się prezentuje. Nowe mieszkanie to i kolejne edycje kolekcjonerskie zdobić półki mogą. :wink:

Zdobi, zdobi :)

Poza okładką i fajną prezencją sam druk jest bardzo dobrej jakości... a jak pachnie :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2014 10:46

Roxi napisał(a):... a jak pachnie :lol:

Nie powiesz mi, że Wiedźmina zrobili pachnącego :?: 8O :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 10.01.2014 11:21

:mrgreen:

"Potwór stęknął bulgotliwie, zatrzepał się, rozlewając na kupie gnoju niczym przekłuty pęcherz, rażąc wyczuwalnymi, ciepłymi podmuchami, falami smrodu. Macki drgały i wiły się wśród zgnilizny.
Wiedźmin wygramolił się z gęstej brei, stanął na pływająco chybotliwym, ale twardym podłożu. Czuł, jak coś lepkiego i wstrętnego, co dostało się do buta, pełza mu po łydce."

.... wątpię żeby Geralt pachniał :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2014 12:25

Roxi napisał(a)::mrgreen:

"Potwór stęknął bulgotliwie, zatrzepał się, rozlewając na kupie gnoju niczym przekłuty pęcherz, rażąc wyczuwalnymi, ciepłymi podmuchami, falami smrodu. Macki drgały i wiły się wśród zgnilizny.
Wiedźmin wygramolił się z gęstej brei, stanął na pływająco chybotliwym, ale twardym podłożu. Czuł, jak coś lepkiego i wstrętnego, co dostało się do buta, pełza mu po łydce."

No właśnie tego się obawiałam coby jakiś geniusz nie nasączył papieru jakimś smrodkiem :wink:
To tak a propos kolekcjonerów pachnących książek, bo i tacy dziwacy są. :lol:

PS. Ale takim cackiem to i ja bym nie pogardziła
http://forsal.pl/grafika/493099,61402,k ... uskus.html
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 10.01.2014 13:19

Trójpak Jo Nesbo może nie zdobi mieszkania, tak jak Wiedźmin Roxi, ale da się czytać. :)
Codziennie po troszku, od świąt, do połowy drugiego tomu na razie zawędrowałem.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.01.2014 13:56

W dwa dni praktycznie wciągnęłam "Ciemno, prawie noc" J.Bator. Byłam gotowa rezygnować ze snu i posiłków byle tylko zajrzeć jak najszybciej na kolejną stronę. Nie pamiętam już jaka inna książka aż tak bardzo mnie wciągnęła.
Sięgnęłam nie dlatego, że dostała Nike, ale po gorącej rekomendacji koleżanek z pracy, które pożyczały ją sobie jeszcze przed ogłoszeniem wyników tego literackiego konkursu. Powieść może nieco przytłaczać ilością wątków, rozczarowywać sposobem zakończenia niektórych z nich, irytować drobiazgowością opisów ... ale ma tą niezaprzeczalną zaletę, że porusza, skłania do przemyśleń i nie pozwala o sobie zapomnieć jeszcze parę długich chwil po dobrnięciu do ostatniej strony.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.01.2014 19:22

Roxi napisał(a): :mrgreen:

Myślę, że Yennefer ( i parę innych czarownic) była innego zdania ... :wink:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 10.01.2014 19:25

Andrzej, ale ta Achaja to bez szału... Szczególnie te dalsze części...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.01.2014 19:32

rodaivuk napisał(a):Andrzej, ale ta Achaja to bez szału... Szczególnie te dalsze części...

Które dalsze ? Myślisz o " Pomniku cesarzowej ... " ? Tego jeszcze nie czytałem. Ale pierwszą trylogię przeczytałem z przyjemnością :D
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 10.01.2014 19:36

wojan napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Andrzej, ale ta Achaja to bez szału... Szczególnie te dalsze części...

Które dalsze ? Myślisz o " Pomniku cesarzowej ... " ? Tego jeszcze nie czytałem. Ale pierwszą trylogię przeczytałem z przyjemnością :D

O pierwszej trylogii. Co część to słabiej... Następną trylogię czytała Renata i mówiła, że obleci ale kupować szkoda...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 10.01.2014 20:17

wojan napisał(a):Myślę, że Yennefer ( i parę innych czarownic) była innego zdania ... :wink:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.01.2014 21:17

rodaivuk napisał(a):
wojan napisał(a):

O pierwszej trylogii. Co część to słabiej... Następną trylogię czytała Renata i mówiła, że obleci ale kupować szkoda...

No i tu przydaje się takie ustrojstwo jak czytnik ... :D :papa:
Misiek78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misiek78 » 28.01.2014 21:02

Pan lodowego ogrodu, jak dla nie najlepsza książka jaką czytałem :D czytałem już kilkakrotnie, jeżeli lubicie dobrą sensację polecam serie z Jackiem Reacherem Lee childa.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 28.01.2014 21:28

Bielszy odcień śmierci
Autor: Bernard Minier
Czytałem i polecam. Dobra sensacja.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone