Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Warszawa do Zadar.Węgierska czy Austryjacka trasa dla nowego

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 12:20

Witam,

Przede wszystkim dzień dobry wszystkim użytkownikom, jest to mój pierwszy post na cro.pl. :D
Co prawda nadal nie byłem w Chorwacji, ale "mój pierwszy raz" będzie w lipcu tego roku, jedziemy z Warszawy na wyspę Ugljan. Tyle wstępu.
Jak mam jechać z Warszawy do Zadaru?
Przejrzałem posty na tej i innej stronie i dalej nie wiem.
Czy trasą PL-Zwardoń-SLK-Bratysława-A (Wiedeń Kittee, Berg)- Slovenia-Chorwacja?
Czy lepiej przez SLK-Węgry-CRO?
Na viamichelin.com proponują tą pierwszą z większą ilością państw czyli PL-CZ-SLK-HU-A-SLOV-CRO. Czy PL-CZ- A-SLOV-CRO? Jak podaje serwis yahoo i... mój kumpel.
Co proponujecie?
Czy lepiej autostradą, drożej i szybciej z większą ilością przejść czy przez Węgry?
Czy przejścia w Bratysławie do Austrii to dobre rozwiązanie?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam
Wojtek :?:
wojciech70
Odkrywca
Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... austryjacka

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 12:24

Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... powinno być austryjacka.
Wojciech
Iwona Baśka
Cromaniak
Re: Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... austryj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.06.2007 12:44

wojciech70 napisał(a):Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... powinno być austryjacka.
Wojciech

Przepraszam,że ośmielam się zwrócić uwagę, ale powinno być
" austriacka ".
Pozdrav
wojciech70
Odkrywca
Zgadza się znowu błąd..ale czy możemy pogadać o drodze?

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 12:47

Zgadza się znowu błąd..ale czy możemy pogadać o drodze?
tomekr
Globtroter
Re: Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... austryj

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekr » 13.06.2007 12:55

wojciech70 napisał(a):Przepraszam za ten przymiotnik z dużej litery... powinno być austryjacka.
Wojciech

hmm ja wole przez austrię jest szybciej /tak mi się wydaję !/ :D
Pawełka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 13.06.2007 13:11

poszukaj na forum sprzed tygodnia. wcześniej opisałem trasę którą mam sprawdzoną i w tym roku również nią pojadę.

pozdrav
dzimaj
Globtroter
Re: Warszawa do Zadar.Węgierska czy Austryjacka trasa dla no

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzimaj » 13.06.2007 13:35

wojciech70 napisał(a):Witam,

Przede wszystkim dzień dobry wszystkim użytkownikom, jest to mój pierwszy post na cro.pl. :D
Co prawda nadal nie byłem w Chorwacji, ale "mój pierwszy raz" będzie w lipcu tego roku, jedziemy z Warszawy na wyspę Ugljan. Tyle wstępu.
Jak mam jechać z Warszawy do Zadaru?
Przejrzałem posty na tej i innej stronie i dalej nie wiem.
Czy trasą PL-Zwardoń-SLK-Bratysława-A (Wiedeń Kittee, Berg)- Slovenia-Chorwacja?
Czy lepiej przez SLK-Węgry-CRO?
Na viamichelin.com proponują tą pierwszą z większą ilością państw czyli PL-CZ-SLK-HU-A-SLOV-CRO. Czy PL-CZ- A-SLOV-CRO? Jak podaje serwis yahoo i... mój kumpel.
Co proponujecie?
Czy lepiej autostradą, drożej i szybciej z większą ilością przejść czy przez Węgry?
Czy przejścia w Bratysławie do Austrii to dobre rozwiązanie?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam
Wojtek :?:

jak zwykle polecam

forum/viewtopic.php?t=13691&highlight=
wojciech70
Odkrywca
Lepiej spokojnie przez Węgry.

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 13:59

Dziękuję Pawełka!
Dzimaj, najwyraźniej chyba lepiej jechać przez Węgry. :)
wojciech70
Odkrywca
Lepiej spokojnie przez Węgry.

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 14:00

Dziękuję, Dzimaj, najwyraźniej chyba lepiej jechać przez Węgry. :)

Pawelka, spoko dzięki poczytałem.
Jaca1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaca1 » 13.06.2007 14:01

Jak zwykle Ci "najbardziej uczynni" albo odesla do wyszukiwarki albo czepna sie ortografii. Jesli ktos uczestniczyl juz w jakims temacie to niech nie podlacza sie do watku pojawiajacego sie ponownie. Wciaz pojawiaja sie nowi uzytkownicy forum i nie kazdy chce czytac setki nieraz bzdurnych postow zanim trafi na sensowna informacje. Nie chcesz pomoc to nie pomagaj i nie odpowiadaj na pytania. A wracajac do watpliwosci Wojciecha to polecam droge przez Slowacje (Zilina - Bratyslawa), Austria, Slowenia. Droga przez Wegry? Mozna ale po co. Polecam tez jazde noca, jesli tylko ktos moze. Wowczas jest zdecydowanie mniejszy ruch na przejsciach i na autostradach w Slowacji i Austrii mozna zyskac sporo cennego czasu w drodze do CRO. Ja jade do Zadaru 13 lipca - oczywiscie w nocy. Wyjazd z Wa-wy ok 16. Dwoch kierowcow w kazdym aucie, jazda bez zatrzymywania ok 16-18 godzin, w zaleznosci od korkow. POzdrawiam i zycze udanego wyjazdu.
wojciech70
Odkrywca
Może ludzie wybierają trasę węgierską bo tania i bezkorkowa?

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 13.06.2007 14:38

Jaca1, ok. A może warto jechać przez Węgry, żeby móc jechać w dzień i za darmo. Za korki w Austrii płaci się najwięcej na całym szlaku.
Co prawda wszelkie internetowe route plannery, "każą" jechać do Chorwacji przez Austrię.

Powiem Wam, że skłaniam się do Węgier. Mam jeszcze pytanie czy warto pchać się na autostradę przy Balatonie (będę jechał piątek-sobota), czy przejechać zwykłymi drogami?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 13.06.2007 14:47

Jak przez Wegry to nie polecam przez Budapeszt i Balaton, tylko zachodnimi Wegrami, Csorna - Szombathely - Mursko Sredisce albo Letenye. No chyba ze chcesz zobaczyc Budapeszt.
pzdr
Jaca1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaca1 » 13.06.2007 14:50

Autostrada w Austrii to koszt 7,80 Euro - to okolo 30 PLN. Wineta Slowacka ( 10 dniowa) to 300 koron to kolejne +-30 PLN. Wiec koszty chyba nie sa decydujacym argumentem.
POzdrawiam,
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 13.06.2007 16:57

Witam. My jeżdżimy Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja,tylko nie w weekendy,choć rok temu jechaliśmy w weekend,Austrie i Słowenie pokonywaliśmy w nocy bez korków,z powrotem wracaliśmy Chorwacja-Słowenia-Austria-Słowacja-Polska,lepiej nam się jechało w tamtą strone,udanej podróży.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.06.2007 17:07

zawodowiec napisał(a):Jak przez Wegry to nie polecam przez Budapeszt i Balaton, tylko zachodnimi Wegrami, Csorna - Szombathely - Mursko Sredisce albo Letenye. No chyba ze chcesz zobaczyc Budapeszt.
pzdr

Nie ma co za bardzo chwalić drogi przez zach. Węgry, bo zrobi się tam nam wkrótce tłok. :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone