.png)

.png)
.png)
.png)
kaeres napisał(a):Psińco prawda.
Byłem w tej samej miejscowości w tym roku i ani 1kn nic nie zdrożało (Jelsa / Hvar).
Byłem również w Pag i Rogoźnicy i oczywiście wszystkich pobliskich miastach tych poszczególnych regionów i nie odczułem jakiś podwyżek do zeszłego roku.
Paliwo potaniało.
.png)
kadetdudi napisał(a):Dokładnie. Ja też z dwójką małych dzieci. Na chwilę obecną Chorwacja schodzi na plan dalszy. Pisałem o Albanii. Przeraża mnie tylko droga. Niestety z dwójką dzieci (1 rok i 3 lata) tak dalekie podróże to spore wyzwanie. Choć ludzie jeżdżą.
.png)
viltob08 napisał(a):kadetdudi napisał(a):Dokładnie. Ja też z dwójką małych dzieci. Na chwilę obecną Chorwacja schodzi na plan dalszy. Pisałem o Albanii. Przeraża mnie tylko droga. Niestety z dwójką dzieci (1 rok i 3 lata) tak dalekie podróże to spore wyzwanie. Choć ludzie jeżdżą.
Warto przemyśleć sprawę noclegów "po drodze". Urlop realny się skraca, ale na miejsce docierasz wypoczęty i gotowy na aktywności
.png)
Ural napisał(a):No cóż na ceny ma wpływ polityka...
.png)
.png)
Koenig napisał(a):W tym roku w Baška Voda płaciłem zaledwie 110€ za 7 osób! I miałem 4 sypialnie, 4 łazienki i 2 kuchnie 100 metrów od plaży i centrum. Wygląda na to, że takiej okazji już nie znajdę. Raczej nie wracamy w to samo miejsce, ale kto wie czy nie trzeba będzie znów do nich napisać, tym bardziej że gospodarze bardzo mili.
.png)
yzedef napisał(a):kaeres napisał(a):Psińco prawda.
Byłem w tej samej miejscowości w tym roku i ani 1kn nic nie zdrożało (Jelsa / Hvar).
Byłem również w Pag i Rogoźnicy i oczywiście wszystkich pobliskich miastach tych poszczególnych regionów i nie odczułem jakiś podwyżek do zeszłego roku.
Paliwo potaniało.
W tym roku może nie ma strasznych zwyżek (sam tego nie odczułem i nie widziałem) ale zobaczysz, że kwatery za rok pójdą ostro w górę!, Chorwaci popatrzyli, że w tym roku mają najazd i stwierdzili że podnoszą ceny, jest duże zapotrzebowanie więc jest okazja do zarabiania więcej... tyle, że za apartament dla 4 osób w tym dwójki małych dzieci nie zapłacę 100 euro (to jest ponad 400zł za dobę!) Do tego dochodzi koszt dojazdu i promów co daje na dwa tygodnie w moim przypadku kwotę w okolicach 7 tys. samych kosztów stałych, a gdzie tu pozostałe koszty stołowania się w konobach i inne?. W tym roku za 2 tygodnie mając kwaterę za 50 euro wydałem coś ponad 9 tys.
Uwielbiam Chorwację ale kurcze nie lubię być ruch..., dlatego jak nic rozsądnego nie znajdę to trzeba będzie obrać niestety jakiś inny kierunek, na szczęście jest jeszcze blisko rok więc może tak źle nie będzie
.
.png)
.png)
kaeres napisał(a):W knajpach nie jest drożej, w sklepach nie jest drożej !
Skończcie siać tą nieprawdę.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne