Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 14.09.2022 17:52

Habanero napisał(a):Pięć odmian chmielu i nuta mandarynek z Chorwacji.
20220914_161817_copy_1512x2016.jpg
Wnioskuję, że Oberle już puste :lol: :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.09.2022 19:19

Bravik napisał(a):A u mnie bardzo ortodoksyjnie. :oczko_usmiech:

Kufel mam taki sam :mrgreen: Ale puszka bardzo ciekawa 8)
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 14.09.2022 19:27

Z lewej moje, z prawej Justy :wink:

IMG_20220912_203332.jpg
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 14.09.2022 19:30

To było przedwczoraj... wczoraj było tak

IMG_20220912_102900.jpg

Bez zmian czyli lewa strona moja, prawa Justy :wink:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 14.09.2022 19:52

A dzisiaj będzie tak :wink:

IMG_20220914_204234.jpg

z małą zmianą... z lewej Justy, z prawej moje :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2022 20:03

maslinka napisał(a):

Kufel mam taki sam :mrgreen: Ale puszka bardzo ciekawa 8)

Kufelek jest idealny. A w puszce ciekawsza jest jej pojemność - 750 ml. :oczko_usmiech:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 14.09.2022 20:56

maslinka napisał(a):

Pyszne jest! :D
Na zdrowie! :mrgreen:

Bardzo dobre, chociaż bardziej lubię ...
Twoje zdrówko .. :D
20180129_224007.jpg

...
PS. Został tylko miesiąc na trening. :mrgreen:

Widzę, że już na pełnym obciążeniu i pod konkretnego przeciwnika...Zawodowiec 8)

boboo napisał(a):..Wnioskuję, że Oberle już puste :lol: :oczko_usmiech:

Zostały piękne wspomnienia i super flaszki.
Wczoraj wypiliśmy Krzyśka... za Wasze zdrowie oczywiście.
Pyszne było, ale się skończyło :cry: ...
20220903_181134_copy_2016x1512.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2022 11:54

Wczorajszy powrót do źródeł. :mrgreen:

IMG_20220917_163347.jpg

Dwie czeskie panienki - z lewej moja Hladinka, z prawej Česka pani Żony. :oczko_usmiech:

IMG_20220917_170233.jpg
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 18.09.2022 12:39

Moje ostatnie Karlovaćko zostało wypite w takich okolicznościach.
20220906_114144.jpg
20220904_113931.jpg
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.10.2023 13:05

Podczas jesiennego pobytu w Cro trafiłem na coś takiego, niestety w przedostatnim dniu pobytu. Jest wariant ciemny i jasny, no i zawsze coś innego niż Karlovacko czy Ožujsko :sm:
20231021_135515.jpg
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 22.10.2023 11:46

Habanero napisał(a):
maslinka napisał(a):

Pyszne jest! :D
Na zdrowie! :mrgreen:

Bardzo dobre, chociaż bardziej lubię ...
Twoje zdrówko .. :D
20180129_224007.jpg

...
PS. Został tylko miesiąc na trening. :mrgreen:

Widzę, że już na pełnym obciążeniu i pod konkretnego przeciwnika...Zawodowiec 8)

boboo napisał(a):..Wnioskuję, że Oberle już puste :lol: :oczko_usmiech:

Zostały piękne wspomnienia i super flaszki.
Wczoraj wypiliśmy Krzyśka... za Wasze zdrowie oczywiście.
Pyszne było, ale się skończyło :cry: ...
20220903_181134_copy_2016x1512.jpg

https://youtu.be/cEoV9lIKv3E?si=woS8hhW-C9aXujDO

:peace:
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 22.10.2023 11:49

dids76 napisał(a):Podczas jesiennego pobytu w Cro trafiłem na coś takiego, niestety w przedostatnim dniu pobytu. Jest wariant ciemny i jasny, no i zawsze coś innego niż Karlovacko czy Ožujsko :sm:
20231021_135515.jpg

Smakowało Tobie? Szczerze też trafiłem na nie w tym roku w Metajnie i jak dla mnie to dobrze, że tylko jedno kupiłem. Ožujsko w tym roku było dla mnie tragiczne, a ostatnie lata tylko je piłem. Pan (Carlsberg) i Staropramen (robiony przez Ožujsko) uratowały mi w tym roku wyjazd.

:piwo:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.10.2023 08:23

ziemniak napisał(a):Smakowało Tobie? Szczerze też trafiłem na nie w tym roku w Metajnie i jak dla mnie to dobrze, że tylko jedno kupiłem. Ožujsko w tym roku było dla mnie tragiczne, a ostatnie lata tylko je piłem. Pan (Carlsberg) i Staropramen (robiony przez Ožujsko) uratowały mi w tym roku wyjazd.

Wydaje mi się, że mamy jakiś stały trend pogarszania się jakości i smaku piwa - zwłaszcza u nas. Co ciekawe, dotyczy to także piw zagranicznych marek rozlewanych w Polsce. Np. smak Žatecký sprzedawane w naszych dyskontach to jakiś ponury żart. To samo piwo tuż za naszą południową granicą smakuje zupełnie inaczej. Nie rozumiem dlaczego właściciel marki pozwala na takie rujnowanie swojego wizerunku. Podejrzewam, że wpływ na taki stan rzeczy może mieć zwolnienie z obowiązku podawania składu piwa na etykietach. Kiedyś piwo to była woda, słód jęczmienny i chmiel. Dziś producenci dodają sztuczne aromaty, syropy glukozowo-fruktuzowe i różne inne świństwa. Naprawdę trudno dziś kupić dobre piwo.
Pamiętam jeszcze znakomity smak Żywca sprzed wielu lat (Krakus, Eurospecjal...). Dobrze, że mam blisko do czeskich braci bo wydaje mi się, że oni potrafią jeszcze zadbać o jakość złotego trunku :) To w końcu część ich narodowej tradycji :piwo:
Niektórzy twierdzą, że sytuację ratują piwa kraftowe. Moim zdaniem są one często tak udziwnione, że trudno powiedzieć czy to jeszcze piwo. Staram się kupować i próbować nowe smaki z małych browarów ale niestety bardzo często drogie piwo z piękną etykietą ląduje ostatecznie w zlewie.

A ja zawsze byłem piwoszem.
Jak żyć...? :oczy:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.10.2023 08:42

ziemniak napisał(a):Smakowało Tobie? Szczerze też trafiłem na nie w tym roku w Metajnie i jak dla mnie to dobrze, że tylko jedno kupiłem. Ožujsko w tym roku było dla mnie tragiczne, a ostatnie lata tylko je piłem. Pan (Carlsberg) i Staropramen (robiony przez Ožujsko) uratowały mi w tym roku wyjazd.

Jak na razie próbowałem tylko ciemne, jasne zostawiłem sobie na "czarną godzinę" :coool: W smaku trochę porterowate. Dla mnie najważniejsze że jest inne od wyrobów koncernowych, które według mnie smakują wszystkie tak samo. :piwo:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.10.2023 09:10

greenrs napisał(a):

Wydaje mi się, że mamy jakiś stały trend pogarszania się jakości i smaku piwa - zwłaszcza u nas. Co ciekawe, dotyczy to także piw zagranicznych marek rozlewanych w Polsce. Np. smak Žatecký sprzedawane w naszych dyskontach to jakiś ponury żart. To samo piwo tuż za naszą południową granicą smakuje zupełnie inaczej. Nie rozumiem dlaczego właściciel marki pozwala na takie rujnowanie swojego wizerunku. Podejrzewam, że wpływ na taki stan rzeczy może mieć zwolnienie z obowiązku podawania składu piwa na etykietach. Kiedyś piwo to była woda, słód jęczmienny i chmiel. Dziś producenci dodają sztuczne aromaty, syropy glukozowo-fruktuzowe i różne inne świństwa. Naprawdę trudno dziś kupić dobre piwo.
Pamiętam jeszcze znakomity smak Żywca sprzed wielu lat (Krakus, Eurospecjal...). Dobrze, że mam blisko do czeskich braci bo wydaje mi się, że oni potrafią jeszcze zadbać o jakość złotego trunku :) To w końcu część ich narodowej tradycji :piwo:
Niektórzy twierdzą, że sytuację ratują piwa kraftowe. Moim zdaniem są one często tak udziwnione, że trudno powiedzieć czy to jeszcze piwo. Staram się kupować i próbować nowe smaki z małych browarów ale niestety bardzo często drogie piwo z piękną etykietą ląduje ostatecznie w zlewie.

A ja zawsze byłem piwoszem.
Jak żyć...? :oczy:

Na szczęście też do Czech ma blisko i często kupuję sobie u nich piwo. Kiedyś się je u nich bo było tańsze, obecnie bo jest lepsze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj. - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone