Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Seba51a
Globtroter
W ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seba51a » 26.04.2009 09:43

W roku 2002, 2007 do Chorwacji wybrałem się w ciemno, ale był to miesiąc wrzesień. W tym roku zastanawiam się nad wyjazdem w ciemno ale w miesiącu lipiec od 1 do 11. Moje pytanie czy ktoś w tym okresie jeździł w ciemno, czy warto??? Proszę o opinie. Jeżeli chodzi o miejscowość to mocno zastanawiam się nad KrK Baśka lub środkową Dalmacją.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.04.2009 10:23

Baska na Krku to kurort i mogę Cię zapewnić że sporo się naszukasz zanim znajdziesz coś w tym terminie za rozsądne pieniądze. Byłem w 2005 roku od 28 sierpnia i po godzinie poszukiwań i coraz bardziej rozdziawionych oczu jak dowiadywałem się w kolejnych napotykanych kwaterach (owszem były wolne w tym terminie), że poniżej 60 E to nie mam co szukać (2 dorosłych i córa 2,5 roku) 8O polazłem do agencji turystycznej. 48 E, jakieś 500 metrów od morza i powrót z plaży pod górę, że wjeżdżając autem zrywało mi przyczepność przy przednim napędzie. Po 2 noclegach zrezygnowaliśmy z niej bo znaleźliśmy bardzo fajną kwaterkę a w zasadzie to kwaterka znalazła mnie pod sklepem, w postaci właścicielki Ruży, która wraz z mężem wynajmowała pokoje przy ul. Bodulskiej 6.

Na riwierze z pewnością znajdziesz coś taniej i łatwiej . :)
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 26.04.2009 11:27

Zdecydowanie zgadzam się z Rysiem. Do Baśki na KRK-u nie masz co jechać w szczycie sezonu. My byliśmy z początkiem września i obłożenie apartamentów nadal spore. Już nie wspominając o cenach. Dla porównania apartament w tym samym terminie w Orebiczu kosztował nas 20 e, w Baśce 38 e - zadbany ale za to to parter bez widoku na morze i balkonu.
Jeśli w ciemno i w szczycie sezonu, tj. lipcu - sierpniu, to zdecydowanie lepiej do środkowej Chorwacji.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.04.2009 12:01

Twiga napisał(a):... Jeśli w ciemno i w szczycie sezonu, tj. lipcu - sierpniu, to zdecydowanie lepiej do środkowej Chorwacji.

A jeszcze lepiej do południowej Dalmacji... nie mówiąc już, że jest piękna...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.04.2009 15:29

Jeżeli chodzi o Krk to oprócz Baski jest tam wiele innych pięknych miejscowości, w których na pewno będzie łatwiej znaleźć jakieś lokum. :D
Ja od kilku lat zawsze jeżdżę w ciemno właśnie na początku lipca i do tej pory nigdy nie miałem większych problemów ze znalezieniem miejsca do spania :D Tak że ruszaj w drogę - życzę powodzenia :D :D
denek22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) denek22 » 26.04.2009 16:05

wojan napisał(a):Jeżeli chodzi o Krk to oprócz Baski jest tam wiele innych pięknych miejscowości, w których na pewno będzie łatwiej znaleźć jakieś lokum. :D
Ja od kilku lat zawsze jeżdżę w ciemno właśnie na początku lipca i do tej pory nigdy nie miałem większych problemów ze znalezieniem miejsca do spania :D Tak że ruszaj w drogę - życzę powodzenia :D :D

My jedziemy końcem czerwca w 3 rodziny w ciemno do Tucepi lub okolic. Napisz, gdzie najłatwiej będzie można znaleźć apartamenty w miarę tanio
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.04.2009 18:54

denek22 napisał(a):My jedziemy końcem czerwca w 3 rodziny w ciemno do Tucepi lub okolic. Napisz, gdzie najłatwiej będzie można znaleźć apartamenty w miarę tanio

Hm... trudne to Twoje pytanie :D I nie podejmuję się na nie odpowiedzieć.
Ale na Riwierze makarskiej jest wiele pięknych miiejscowości,przy Jadrance w wielu miejscach stoją właściciele apartamentów i zachęcając do pozostania u nich.
Dwa lata temu w Zivogosce Blato na początku lipca apartament dla 5 osób za 55 euro znalazłem w kilkadziesiąt minut.Z tym,że jadąc większą grupą znależć coś w jednym domu lub blisko siebie będzie trudniej :(
I jeszcze napiszę coś co już tu wielokrotnie pisałem :D Jadąc w ciemno nie ma się czego obawiać - zawsze się coś znajdzie,czasem tylko trzeba dłużej poszukać.Stwierdzenie poparte ośmioletnim doświadczeniem. :D
:papa:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 26.04.2009 20:36

A ja tak praktycznie.
Wjeżdżając do Tucepi, proponuję na pierwszym zjeździe skręcić w prawo bliżej Jadranu.
W końcówce czerwca (spoko) bez problemu można znaleźć wolne kwatery.

pozdrav
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 26.04.2009 20:56

Za Tucepi jest piekna Podgora ,gdzie w ubiegłym roku
w ostatni tydzień czerwca bez problemu wynająłem
apartament.Na Jadrance przed wjazdem do centrum,
stoją panowie z ofertami na kartonikach.Można z nich
skorzystać,choć nie koniecznie.
Pozdrawiam
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 26.04.2009 22:00

My właęnie wybieramy sie w ciemno do Podgory, taka decyzja już zapadła. Będziemy w poniedziałek 22.06 na miejscu, co poradzisz w tym temacie. Jedziemy w dwie rodziny (2+2). Gdzie szukac?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 27.04.2009 22:00

bjk napisał(a):My właęnie wybieramy sie w ciemno do Podgory, taka decyzja już zapadła. Będziemy w poniedziałek 22.06 na miejscu, co poradzisz w tym temacie. Jedziemy w dwie rodziny (2+2). Gdzie szukac?

Możesz skorzystać z ofert panów,którzy stoją przed
zjazdem na Podgorę.Ale lepiej będzie jak wjedziesz do centrum.
Przy samej wodzie jest duży parking,co prawda płatny, ale lepiej
zaplacić,ponieważ wszędzie są zakazy parkowania i prywatne tereny.
A policja działa naprawdę szybko i sprawnie, zakładając blokady na koła.
Widziałem to parokrotnie na własne oczy.Po zaparkowaniu na spokojnie
znajdziesz wiele wolnych apartamentów/przecież to czerwiec/. Możesz
zapytać też w agencji turystycznej.Nie daleko parkingu są takie dwie.
Ja byłem w Apartament Biuk na ul. Kovacica 24
Pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 28.04.2009 08:58

kleeberg napisał(a):... Na Jadrance przed wjazdem do centrum stoją panowie z ofertami na kartonikach. Można z nich skorzystać, choć nie koniecznie.

A gdzie stoją panie z kartonikami lub bez, żeby można było z nich skorzystać?
W końcu - jak rozrywka, to rozrywka... no nie?
:oops:
necia77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) necia77 » 28.04.2009 11:28

witam wszystkich!

znajomy polecił mi tę stronę jako zbiór cennych informacji.planuję w tym roku pierwszy raz wybrać się na Chorwację.chciałabym się wybrać w ciemno. planuję jechać 11-20 czerwca. dodam że będziemy z mężem podróżować z małym dzieckiem (2 latka). dlatego moja prośba - doradźcie gdzie jechać.
:?: :?: :?: :?:
nie zależy mi na piaszczystej plaży - bo przy dziecku za wile i tak nie poleżymy. ale chciałbym żeby nie było zbyt daleko no i oczywiście żeby ceny nie były zbyt wygórowane (choć mam nadzieję że czerwiec - przed sezonem - wiec nie powinno być najdrożej).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.04.2009 11:32

Najpiękniejsze plaże są tu: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17562
Wszędzie jest pięknie (gdzie nas nie ma :))
Każdego rajcuje co innego więc ciężko nie znając Was coś konkretnego.
Informacji Ci u nas dostatek - tylko jak sobie z nimi Poradzisz....
My jeździmy do :!: Chorwacji :)
necia77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) necia77 » 28.04.2009 12:09

JacYamaha faktycznie fajne fotki !!!

moje oczekiwania tak jak pisałam: niezbyt daleko, blisko plaży i niezbyt drogo, i żeby okolica była spokojna.

jednak będę musiała trochę tutaj poszperać przed wyjazdem...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje