Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.05.2009 16:02

orfik11 napisał(a):Moja zaprzyjaźniona rodzinka też ma w tym roku wielki problem z zapełnieniem apartamentów. Zoran mówił mi że nie ma Polaków, nie ma Węgrów ani Czechów. Zawsze w lutym miał komplet teraz nie ma.

I bardzo dobrze! Bo może wreszcie trochę z cen zejdą!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.05.2009 16:04

janniko napisał(a):
orfik11 napisał(a):Moja zaprzyjaźniona rodzinka też ma w tym roku wielki problem z zapełnieniem apartamentów. Zoran mówił mi że nie ma Polaków, nie ma Węgrów ani Czechów. Zawsze w lutym miał komplet teraz nie ma.

I bardzo dobrze! Bo może wreszcie trochę z cen zejdą!

Może być zupelnie odwrotnie... :roll:
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 10.05.2009 16:25

Akurat w tym wypadku to chyba trafiłeś "kul a w płot". Ceny maja jak na warunki chorwackie przystępne, oczywiście w. mnie. Ponadto porównując ceny ich z tym co nasi "biznesmeni" nad Bałtykiem chcą i co oferują tym bardziej tak myślę. Ale oczywiście jeżeli ceny by spadły to też bym się cieszył. Tylko ciągle pozostaje ten cholerny kurs Euro.
Tak czy siak, chyba tydzień u nich a tydzień na "waleta". Na miejscu coś znajdę.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 10.05.2009 19:34

Ciekawe jak tam bedzie w tygodniu gdzie Chorwaci mają długi weekend. Akurat ten okres przypada na moj 2 tydzień 'urlop w ciemno'.

Ekipa mi sie wykrusza i moze sie zdarzyc ze pojedziemy w 2 osoby - ciekawe czy to realne znależc cos na 2 ososby (Primosten lub Rogożnica) za 20E za apartament na dobe (w 2 połowie czerwca).

Moze jak nie mają chętnych to da sie targowac ;)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 10.05.2009 19:51

Myślę, że bez problemu. Głowa do góry, nie przejmować się i jechać. :-)
Ostatnio edytowano 12.01.2014 22:58 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
pride
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pride » 12.05.2009 15:36

Wybieram sie w tym roku do Baski Vody w ciemno
4 lipca - troszke sie obawiam bo to juz sezon i moze byc ciezko
z kwaterkami - czy ktos ma jakies doswiadczenia z tego okresu czasowego?
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 12.05.2009 17:32

Zawsze jeździłem mając już zarezerwowane wcześniej apartamenty. Teraz też jadę w ciemno. jako, że jedziesz wcześniej pamiętaj aby podzielić się w odpowiednim czasie wrażeniami a w zasadzie radami i doświadczeniem.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.05.2009 18:00

pride napisał(a):Wybieram sie w tym roku do Baski Vody w ciemno
4 lipca - troszke sie obawiam bo to juz sezon i moze byc ciezko
z kwaterkami...

Znaczy się chciałbyś do Baska Voda.
"W ciemno" ma tą zaletę, że jeżeli zobaczysz np tłumy na plaży w Baska Voda, które mogą nie odpowiadać, to możesz wybrać kwaterę w innym miejscu.
Baska Voda, to spore miasteczko. Położone poniżej głównej magistrali, więc dla mnie tym między innymi wygrywa z Makarską.
My wybieramy spokojniejsze miejsce, a do Baska Voda jak jest potrzeba jeździmy wieczorem. Na wjeździe do BV rok temu można było spotkać nawet w sezonie osoby z kartkami oferujące wolne kwatery. Trudniej o puste pokoje na wioskach.
pride
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pride » 12.05.2009 20:19

tlumy na plazy mi nie przeszkadzają , bylismy rok temu w Vodicach na przelomie lipiec-sierpien i bylo super!
danio0310
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) danio0310 » 13.05.2009 10:19

Witam.Bardzo proszę o pomoc,chodzi mi o wyjazd w ciemno na początku sierpnia,jedziemy pierwszy raz dwie osoby dorosłe i troje dzieci.Moje obawy budzi,że to właśnie środek sezony,myślę,że można będzie coś znależ,ale żeby jeszcze w dobrej cenie i blisko morza.Odpiszcie czy to jest możliwe.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.05.2009 12:35

danio0310 napisał(a):Witam.Bardzo proszę o pomoc,chodzi mi o wyjazd w ciemno na początku sierpnia,jedziemy pierwszy raz dwie osoby dorosłe i troje dzieci.Moje obawy budzi,że to właśnie środek sezony,myślę,że można będzie coś znależ,ale żeby jeszcze w dobrej cenie i blisko morza.Odpiszcie czy to jest możliwe.

Odpisuję.
Jest to jak najbardziej możliwe.
A jeśli chcesz poznać więcej szczegółów i ostudzić swoje obawy, kolego, to serdecznie zachęcam do przewertowania forum.
Na prawdę warto. Jest to kopalnie wiedzy na tematy związany z Cro.
powodzenia
:P
Seba51a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seba51a » 24.05.2009 22:30

denek22 napisał(a):
wojan napisał(a):Jeżeli chodzi o Krk to oprócz Baski jest tam wiele innych pięknych miejscowości, w których na pewno będzie łatwiej znaleźć jakieś lokum. :D
Ja od kilku lat zawsze jeżdżę w ciemno właśnie na początku lipca i do tej pory nigdy nie miałem większych problemów ze znalezieniem miejsca do spania :D Tak że ruszaj w drogę - życzę powodzenia :D :D

My jedziemy końcem czerwca w 3 rodziny w ciemno do Tucepi lub okolic. Napisz, gdzie najłatwiej będzie można znaleźć apartamenty w miarę tanio

Ja z Tucepi mam zle wspomnienia, ale rezerwacje zrobiłem u Polki z Rybnika i położyła mnie i moja rodzinę w strasznych warunkach. Po jednej nocy taniej i dużo dużo dużo lepiej spaliśmy w Basce Voda - jak co to mam namiary.
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 24.05.2009 22:58

Witam
Ja także wybieram się w ciemno na początku sierpnia na Riwierę Makarską dwie osoby + dziecko 6 lat myślę o Breli a jak tam będzie problem to pojadę niżej na południe.
proszę o namiary Baśka Voda adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
pankufur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pankufur » 28.05.2009 07:14

Witam,
Mam nadzieję, że w dobrym wątku pytam :)
Jadę "w ciemno" i zabieram ze sobą tylko karte do płacenia i tu nasuwa się pytanie. Czy jak już znajdę lokum to czy właściciel pozwoli się wprowadzić (ewentualnie wykąpać, ogolić, iść nad morze) i potem zapłacić, jak znajdę jakąś ścianę z pieniędzmi? Czy to się praktykuje i czy nie będzie (właściciel) tym zdziwiony? Czy może zabrać z pl jakąś sumę euro na pokrycie noclegów, bo np wolą euro? bo nie lubią czekać na swoje pieniądze?
Dużo już przeczytałem na tym forum i wniosek mam taki że mieszkańcy tego kraju to są ludzie bardzo życzliwi, mam nadzieję... :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 28.05.2009 07:30

Sugeruję, by jednak zabrać ze sobą kilka euro lub od razu po wjeździe do Chorwacji znaleźć ścianę i wypłacić trochę kun.
Po co masz się narażać na tłumaczenie przed właścicielami?
pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje