Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 05.05.2009 12:57

Ja wybieram się pierwszy raz do Chorwacji i to początkiem lipca.
Zamierzam jechać do miejscowości Brela gdzie będą moi znajomi.
Jedziemy w układzie 2+2 (7 i 13).
Doradzcie czy jest sens jechać w ciemno czy lepiej czegoś za w czasu poszukać. Może macie jakieś konkretne tanie namiary ( osobiście nie muszę mieć widoku na morze i 30 czy 40 schodków do niego).
Napiszcie jakich cen można się spodziewać za 2+2 początkiem lipca jadąc w ciemno.
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 06.05.2009 22:17

Czyli nie polecacie takiego wyjazdu ??
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 06.05.2009 22:19

rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 06.05.2009 23:03

Co prawda ja korzystam z campingów i zawsze jadąc w nowe miejsca jadę w ciemno .
Jednak z doświadczenia wiem że jadąc w lipcu jardanką trzeba uważać aby nie rozjechać tych gości z tablicami "apartani".W sierpni było już ich trudniej spotkać .
Moim zdaniem na przełomie czerwca i lipca spokojnie można jechać w ciemno. 8)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.05.2009 07:25

rbogi napisał(a): ... Moim zdaniem na przełomie czerwca i lipca spokojnie można jechać w ciemno. 8)

Na innych przełomach też śmiało można jechać w ciemno, acz warto zapoznać się z tematami na temat tej kwestii poruszonymi już kilkakrotnie na tym forum.
1. wybieramy opcyję "szukaj"
2. wpisujemy np. "wyjazd w ciemno" lub "ciemno" lub "bez rezerwacji" lub coś w tym stylu i następnie...
3. klikamy "szukaj" i ...
4. mozolnie przeczytujemy szereg postów wyszukując wśród nich interesujące nas informacje
5. Następnie uzbrajamy się w cierpliwość i szukamy dalej
6. Następnie szlag nas trafia.. zniechęcamy się i...
7. Zakładamy nowy wątek pt. "Czy warto jechać w ciemno - pomóżcie!?"

pozdro
:D :D :D
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 07.05.2009 12:35

:) święte słowa :)

Moja połowica jest całkowicie rozbita po przeczytaniu paru wątków i przeszukiwaniu przeze mnie tematów w ciemno i Brela .
Wpadła nawet na desperacki pomysł wyjazdu do Turcji :)

Ja się uparłem i wreszcie chce jechać do Chorwacji i to konkretnie do Breli , chociaż ceny które spotykam w internecie na stronach z pokojami i apartamentami są lekko mówiąc mało zachęcające.
Jak myślicie jakich cen za układ 2+2 można się spodziewać w Breli w takich powiedzmy nie najbardziej topowych jej miejscach - może jakieś konkretne namiary ??
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 07.05.2009 12:40

decklen napisał(a):Jak myślicie jakich cen za układ 2+2 można się spodziewać w Breli w takich powiedzmy nie najbardziej topowych jej miejscach - może jakieś konkretne namiary ??

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink:
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 07.05.2009 20:10

wszystkie walą komerchą na kilometr ( same najlepsze lokacje , baseny , w zasadzie nad samą woda ;) )
ceny jak są to takie raczej z kosmosu
A coś dla normalnych ludzi ??
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 08.05.2009 09:12

Coś dla normalnych ludzi to chyba jedynie na miejscu chodząc od apartamentu do apartamentu. sam chyba będę czekał do końca i 15 sierpnia jadę w ciemno.
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 08.05.2009 23:56

Jeżeli nie masz małych dzieci, i umiesz liczyć pieniążki - jedż w "ciemo". Od wielu lat ja tak to robię i Polecam.

PZDR
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.05.2009 06:12

Bogdan007 napisał(a):Jeżeli nie masz małych dzieci, i umiesz liczyć pieniążki - jedż w "ciemo". Od wielu lat ja tak to robię i Polecam.
PZDR

A jeśli masz garstkę małych dzieciaków, to tym bardziej jedź w ciemno. Chorwackim "biznesmenom" z roku na rok odbija coraz bardziej (bez urazy dla obecnych tu Chorwatów... polskim "biznesmenom" z nad Bałtyku też odbija) i ceny są coraz bardziej kosmiczne!!! :twisted:
To trochę wina "Zachodniaków", trochę nasza, a tochę "bo tak już jest w tym biznesie".
Więc jeśli nie chcesz wydać milionów, to jedź śmiało w ciemno. Skoro dzieci zniosą ileś tam godzin w podróży, to zniosą też kilkugodzinne czekanie, aż "tatuś znajdzie mieszkanko".
Gdy nasz mały był zupełnie mały, to sadzałem go z żoną na plaży, gdzie blisko były lody i inne atrakcje, a sam udawałem się na poszukiwania. Nigdy nie szukałem dłużej niż godzinka lub dwie i to tylko dlatego tak długo, bo jesteśmy b. wymagający i jeździmy tylko w szczycie (początek sierpnia).
Więc pozostaw te bisnesowe reklamy Niemcom, Holendrom itp i zasuwaj w ciemno, a potem opisz swoje wrażanie z pobytu w Brelii

Powodzenia i pozdro
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2009 08:37

W tym roku dzwonilem późno, jadę po raz x do tej samej Rodziny. Rezerwuję na koniec lipca i szok; są wolne miejsca i to od poniedzialku do poniedziałku. Szok drugi; cena taka sama, jak w 2004.
Tak więc możemy mowić raczej o wyjątkach, które chcą się szybko dorobić, a reszta prezentuje raczej poziom stabilny. Popytaj jeszcze Plumka. Zobaczymy, jakie Ona ma obserwacje parę km w dół od mojej miejscówki...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.05.2009 12:06

W ciemno czy nie , ale jechać trzeba na pewno :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.05.2009 12:31

mkm napisał(a):W ciemno czy nie , ale jechać trzeba na pewno :D

Az się wierzyć nie chce, ile to razy niektóre odcinki z filmiku się pokonywalo... :lol:
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 10.05.2009 14:59

Moja zaprzyjaźniona rodzinka też ma w tym roku wielki problem z zapełnieniem apartamentów. Zoran mówił mi że nie ma Polaków, nie ma Węgrów ani Czechów. Zawsze w lutym miał komplet teraz nie ma.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje