Slunj
Knajpa o nazwie Petro - pyszna świeża rybka oraz jagnięcina.
.png)
Jacek S napisał(a):Slunj
.png)
.png)
Tomasz61 napisał(a):
Rybka czyli pstrąg, bo innej tam nie mieli, według mnie takiej sobie jakości w stosunku do ceny, jagnięcina natomiast obecna tylko i wyłącznie w menu, zaglądałem tam w drodze do i powrotnej, jagnięciny nie było, ani też żadnych innych mięs, obecny był jedynie pstrąg. Być może to takie moje szczęście...
.png)
Tomasz61 napisał(a):Jacek S napisał(a):Slunj
Rybka czyli pstrąg, bo innej tam nie mieli, według mnie takiej sobie jakości w stosunku do ceny, jagnięcina natomiast obecna tylko i wyłącznie w menu,
.png)
Tomasz61 napisał(a):Być może to takie moje szczęście, w tym roku chcę odbić po drodze do BiH i tam poszukać jakiegoś obiadu po drodze i wrócić na nocleg do Rastoke.
.png)
.png)
.png)

.png)
podszywacz napisał(a):Konoba "U Andreja" w Krk. Byłem tam też z racji że właścicielką jest ta sama osoba co kwatery w której przebywam. Polecam świetną "Platę Konobę", półmisek dla dwóch osób, trzy gatunki ryb, homary, małże, ośmiorniczki, kalmary. Spróbowałem też po raz pierwszy blitwę podaną z ziemniaczkami. Wszystko palce lizać.
.png)
[/quote]Miniu napisał(a):Mam do polecenia super knajpkę w miejscowości :
Konoba CETINA, Zadvarje, właściciel: Jozo Pupačić.
To jest knajpka klimatyczna w górkach ( 10 km )na trasie Makarska lub Omis kierunek Imotski. Nowy zjazd z autostrady na jardankę.
Można tam zamówić ale wcześniej ( ze względu na czas przygotowania) potrawę Hobotnica iz po peke. Palce lizać. Domowe winko i chleb mniam.
Do tego Jozko dodaje jako przystawka w jego piwniczce.
Wstawił bym zdjęcia ale nie wiem jak.
.png)