Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie w DAS

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wraczek
Podróżnik
Ubezpieczenie w DAS

Nieprzeczytany postnapisał(a) wraczek » 07.07.2007 07:12

Witam
od paru lat juz pomykam do Włoch i Chorwacji i co roku mam problemy z policja (wiadomo predkosc lub cos sie tam nie swieci) i czasami w Austri na granicy
w tym roku postanowiłem zakupic ubezpieczenie w firmie DAS, za namowa kolegi ktory sam ma takie ubezpieczenie, z relacji juz sie tak nie czepiaja a wrecz sa mili na granicach i policja
czy ktos z was ma takie ubezpieczenie i jak ono sie sprawdza(oczywiscie odpukac nie rzycze nikomu by było potrzebne)
Pozdrawiam
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 07.07.2007 08:15

wraczek napisał(a):Witam
od paru lat juz pomykam do Włoch i Chorwacji i co roku mam problemy z policja (wiadomo predkosc lub cos sie tam nie swieci) i czasami w Austri na granicy
w tym roku postanowiłem zakupic ubezpieczenie w firmie DAS, za namowa kolegi ktory sam ma takie ubezpieczenie, z relacji juz sie tak nie czepiaja a wrecz sa mili na granicach i policja
czy ktos z was ma takie ubezpieczenie i jak ono sie sprawdza(oczywiscie odpukac nie rzycze nikomu by było potrzebne)
Pozdrawiam

Nie bardzo rozumiem, jaki jest związek posiadania ubezpieczenia w DAS z życzliwym podejściem policjanta/pogranicznika do posiadacza takiej polisy. Zakres ochrony prawnej w DAS jest dość specyficzny i przydaje się np. w sporach z ubezpieczycielem o odszkodowanie lub pokrycia kosztów sądowych w przypadku spowodowania kolizji/wypadku, ale nie chroni od odpowiedzialności.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 07.07.2007 08:44

reklama dzwignia handlu :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2007 08:53

wraczek napisał(a):....postanowiłem zakupic ubezpieczenie w firmie DAS... juz sie tak nie czepiaja a wrecz sa mili na granicach i policja
.....

noooooo a świstak siedzi i zawije je w te sreberka :lol: :oczko_usmiech: :lol: nawet jak Cię drogówka trafi "suszarką" to zostaniesz od razu przeproszony za to, że ośmielili się Cię zatrzymac i wycelowac w Twój samochód.
Pozdrav :lol: :papa:
wraczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wraczek » 07.07.2007 12:11

slawek66 napisał(a):reklama dzwignia handlu :lol:

to się wysiliłes :evil:
bardziej mi chodzi o traktowanie kierowcy na granicy
miałem pare razy złe doswiadczenie(trzepanie auta)
brak wymuszania dodatkowej kasy
czy innych wypadków
i to tyle nie mam tu zadnych ukrytych podtekstów
typu reklama
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 07.07.2007 12:15

Czyli nakleic na auto nalepki DAS i z trzepaniem mamy spokoj ;)
Ostatnio edytowano 07.07.2007 12:57 przez Lubuszanin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2007 12:40

Lubuszanin napisał(a):A to te Das, trzeba chyba okleic auto, zeby z daleka Polcja widziala, ze z DAS nie trzepac!

Naklejasz okrągłą nalepkę na tylną szybę i nic Cię nie ruszy! :wink:
Obrazek
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 07.07.2007 12:52

Podejrzewam, że jednak może być jakaś różnica w traktowaniu, np. w przypadku przetrzepywania autka. DAS to dość skuteczna firma, więc w wypadku uszkodzenia czy jakiegokolwiek problemu z samochodem po tymże "trzepaniu" policja czy celnicy mogą mieć problem.

Nasza pollicja jest trochę wyrozumialsza zauważyłam, ale może to przypadek......

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone