Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cro RLZ
Turysta
Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cro RLZ » 03.07.2007 18:22

Mam prosbe...... Prosze o jak najwiecej informacji o Tucepi. Napisze pytania:
1. Czy w Tucepi lub okolicy są "dzikie plaże" lub takie na których nie roi się od turystów? A jesli nie ma takich to jakie tam są.
2. Czy warto nurkować w tych wodach?
3. Czy lepsza od Tucepi jest Podgora?
4. Czy w 2 połowie lipca jest szansa na znalezienie noclegu?
5. jakie są tam warunki dla rodzin z dziecmi?
6. Jakich spodziewac sie cen apartamentów?
Mile widziane są zdjęcia. Najlepiej tych dzikich plaz.
Z góry dziekuje!!!!
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 03.07.2007 18:38

1. z tego co pamietam to ciezko z plazami (waskie) ale moze gdzies zboku
2. Oczywiscie ze warto - woda czysta jak lazur, az dziw bierze ze w porcie woda czysta - widac tekst w gazecie lezacej na dnie
4. zawsze jest jakas szansa - zalezy od wymagan .
5. idealne miejsce dla rodzinz dziecmi, spokojnie , deptak , jest gdzie spacerowac
6. ceny jak wszedzie (pewnie ok. 13-15 Euro/os)

Pozdr.
ML
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.07.2007 18:41

Martini2000 napisał(a):1. z tego co pamietam to ciezko z plazami (waskie) ale moze gdzies zboku
2. Oczywiscie ze warto - woda czysta jak lazur, az dziw bierze ze w porcie woda czysta - widac tekst w gazecie lezacej na dnie
4. zawsze jest jakas szansa - zalezy od wymagan .
5. idealne miejsce dla rodzinz dziecmi, spokojnie , deptak , jest gdzie spacerowac
6. ceny jak wszedzie (pewnie ok. 13-15 Euro/os)

Pozdr.
ML

13-15 euro w srodku sezonu po targowaniu sie chyba ;)
Cro RLZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cro RLZ » 03.07.2007 19:14

Mam jeszce jedno pytanie. Moj tata bardzo lubi daleko wyplywac i zbierac muszle. Nie nurkuje z butla tylko tak normalnie. Czy tam są muszle?????
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 03.07.2007 20:45

no fakt - 13-15 to placilem po 15.08 , wiec moze troche wiecej w lipcu ale znowu bez przesady
W Makarskiej w polowie sierpnia 100 m od morza kolo hotelu Dalmacija - duzy apartament z 2 balkonami duza kuchnia 2 sypialniami - 70 Euro (4 os.)

Co do muszli to nie spotkalem chyba ze na stolikach u handlarzy :)

Ale owszem moj kolega wylowil z dna (bylo gleboko - przeliczyl sie bo myslal ze jest blizej - zludne zjawisko przy tak czystej wodzie , musial nurkowac 2 razy , bo pierwszy raz nie doplynal :)

Ale wylowil rozgwiazde piekna :)

Pozdr.
ML
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 03.07.2007 20:51

1. Czy w Tucepi lub okolicy są "dzikie plaże" lub takie na których nie roi się od turystów? A jesli nie ma takich to jakie tam są.

Znajdą się. Pytanie ? Jak daleko od Tucepi chcesz ich szukać ?
Znajdziesz na pewno w promieniu 10 km.

2. Czy warto nurkować w tych wodach?

W każdych czystych i ciepłych wodach warto nurkować.
Ale w Tucepi na głównych plażach jest pod wodą nieco "pustynie".
Jest parę miejsc z ciekawymi skałami do wodą, ale fauna wodna jest skromna.

3. Czy lepsza od Tucepi jest Podgora?

Nie wiem, nie byłem.

4. Czy w 2 połowie lipca jest szansa na znalezienie noclegu?

Ja szukałem noclegu na przełomie sierpnia i września. Nie było problemu.

5. jakie są tam warunki dla rodzin z dziecmi?

Pytanie - jakimi dziećmi? Ja byłem tam z 1,5 rocznym synkiem i warunki znalazłem sobie bardzo dobre. Długa promenada w Tucepi sprzyja spacerom z wózkiem, jest fajny plac zabaw. Plaże dla takich małych dzieci również są spoko.

6. Jakich spodziewac sie cen apartamentów?

Wrzesień 2007 - 30-60 Euro apartament dla dwóch osób.
Te za 30 to straszna nędza. Obawiam się, że w sezonie może być drożej.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.07.2007 20:52

Cro RLZ , mamy tu jedną specjalistkę od Tucepi. Ines na pewno udzieli Ci wiele informacji na temat tej miejscowości jak tu trafi. :D Ja też tam kiedyś pojadę bo chyba mnie do tej miejscowości przekonała. :)
forum/viewtopic.php?t=15576&start=0
forum/viewtopic.php?t=15818&highlight=tucepi
Cro RLZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cro RLZ » 04.07.2007 11:40

Hejo ludziska!!!
Mam bardzo duży dylemat bo nie wiem gdzie wybrać się w tym roku z rodzinką na wakacje. Oczywiście nic poza Chorwacją nie wchodzi w grę!!!
Myślałam o Tucepi dlatego zadałam wam parę pytań. Ateraz myślęnad wyspą Ciovo... Czy może ktoś tam był i mógłby coś na temat tej wyspy powiedzieć???
Z góry dziękuję!!!
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 04.07.2007 14:29

Cro RLZ napisał(a):Hejo ludziska!!!
Mam bardzo duży dylemat bo nie wiem gdzie wybrać się w tym roku z rodzinką na wakacje. Oczywiście nic poza Chorwacją nie wchodzi w grę!!!
Myślałam o Tucepi dlatego zadałam wam parę pytań. Ateraz myślęnad wyspą Ciovo... Czy może ktoś tam był i mógłby coś na temat tej wyspy powiedzieć???
Z góry dziękuję!!!

Chyba już wszystko na temat tych dwóch miejsc zostało napisane na tym forum. Opcja SZUKAJ i wpisz słowo Tucepi lub Ciovo i masz podane jak na tacy.
Powodzenia.
Cro RLZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cro RLZ » 04.07.2007 17:29

Dzięki za pomoc!!! Już sobie poczytałam o Ciovo. Same dobre komentarze. Teraz należałoby się tylko zdecydować...
doni
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doni » 05.07.2007 11:06

tylko Tucepi, Podgora a najlepiej BRELA! I nawet się dalej nie zastanawiaj, własnie wróciłam z Chorwacji, byłam tydzień w Breli, tydzień na Ciovo(Slatina) i tydzień na Braci- Bol (oczywiście wyspa Brac i Bol też piękne)
ela.m
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ela.m » 05.07.2007 19:07

Wybieram się 11 lipca w stronę riwiery Makarskiej dużo wskazuje na to że jednak się zdecydujemy na Tucepi, a to dzięki wam (Ines , Paolo , Janusz) i wielu innych. To forum to świetna rzecz! :lol:
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 05.07.2007 23:26

ela.m napisał(a):Wybieram się 11 lipca w stronę riwiery Makarskiej dużo wskazuje na to że jednak się zdecydujemy na Tucepi, a to dzięki wam (Ines , Paolo , Janusz) i wielu innych. To forum to świetna rzecz! :lol:

Obrazek
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 06.07.2007 10:04

doni napisał(a):tylko Tucepi, Podgora a najlepiej BRELA! I nawet się dalej nie zastanawiaj, własnie wróciłam z Chorwacji, byłam tydzień w Breli, tydzień na Ciovo(Slatina) i tydzień na Braci- Bol (oczywiście wyspa Brac i Bol też piękne)

Też byłem w Tucepi :twisted: , i mi sie podobało.
Cro RLZ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cro RLZ » 06.07.2007 16:29

ela.m napisał(a):Wybieram się 11 lipca w stronę riwiery Makarskiej dużo wskazuje na to że jednak się zdecydujemy na Tucepi, a to dzięki wam (Ines , Paolo , Janusz) i wielu innych. To forum to świetna rzecz! :lol:
Życzę Ci udanego urlopu!!! A na pewno taki będzie bo Riviera Makarska jest wspaniała. Osobiście byłam w Baska Voda i Makarskiej więc wiem co mówię :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone