Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi - 2007

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 28.03.2007 23:34

Ale żeście na mnie tutaj naskoczyli... I bardzo dobrze.
Wszyscy macie rację!
Ale coś wyjaśnię. Na forum jestem raczej nowy. Wybieram się 1 raz do Chorw. a przynajmniej planuję wyjazd.
Wiadomo, chciałem dzieciakom urozmaicic..basen, całodzienny bufet, lody... No i sami widzicie...Urozmaiciłem, ale Wasze wypowiedzi.
Po prostu otrzymałem taką ofertę wakacyjną, z którą się z Wami podzieliłem. I tyle.
14dni = 21000zł.
W związku z tym, chyba zrezygnuję z sierpnia i będę szukał coś "lżejszego" na wrzesień tym razem dla 7 osób (2 dor+5dz)
I tu jest moja gorąca PROŚBA do Was, jak by nie było, znawców tematu (kiedyś może zwrócę się o to na ogóle) -
Podajcie jakieś namiary na fajne miejsce, może być hotel, kwatera pryw.,domek... - po 08.09 - 7 dni, tylko Riwiera Makarska...bo podobno najładniej(?!), standard raczej lepszy, przy samej plaży, ewent.może być z jedzeniem, raczej cicha okolica, no i ładna a przede wszystkim bezpieczna plaża (dzieci).
Wrzesień też podobno tam jest ciepły i słoneczny ?
Podam adres juka@pro.onet.pl

A teraz tak na spokojnie.
Policzono 21000 za 14 dni w sierpniu za 6 osób.
Wiadomo...bajery, jedzenie człowieka nie obchodzi podobno przez cały dzień, dzieci lody, napoje...jak nie morze to basen, jak nie basen to morze...
Nic tylko leżeć i leżeć.
Wychodzi po 250 zł za 1 os.na dzień.

Znacie tam ceny, realia... Ja tego nie znam.
Pokuście się o jakąś kalkulację.
Ale pamiętajcie o tym, co ja sobie tak wyobrażam...
Ty i 5 dzieci...
Rano wstajesz, biegniesz do sklepu..Szybko robisz śniadanie...na plaże, leżysz ,leżysz...Za niedługo zbieracie tobołki, z powrotem na kwaterę robić obiad, a raczej kupić, bo niby kto go miał zrobić :( :) , jak Ty musiałeś pilnować dzieci na plaży. Po obiedzie obowiązkowo lody, napoje,Ty piwo...
Później znów na plaże..leżysz, leżysz. I znów tobołki do ręki i na kolację którą trzeba zrobić, bądź też zapewne kupić. I znów gdzieś na lody, Ty na to swoje piwo... :)

No i ile Wam wyszło za 1 dzień? Bardzo jestem ciekawy....Kwatera, Wasze jedzenie, lody, Twoje piwa :D ...itp,itd
Pamiętaj! 14 dni, Ty i 5 dzieci. A wiesz jakie są dzieci... .

PS.
Nie piszę tego żeby bronić 250zł/dzień.
A, może ono samo się obroni?!

Pozdrawiam wszystkich! :D
gboy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gboy » 29.03.2007 10:49

Nie rozumiem dlaczego ceny hoteli w Chorwacji są tak wysokie.W tym przypadku Hiszpania jest w sumie tańsza.Pozdrawiam
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 29.03.2007 12:36

luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 29.03.2007 17:33

Pakula napisał(a):http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=178556965

Zobacz sobie ten dom.

Dziękuję za inform.
Ale niestety domek dostępny jest do 08.09.
I dodam że raczej wolałbym stały ląd.
Dzięki. :)
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 29.03.2007 17:37

gboy napisał(a):Nie rozumiem dlaczego ceny hoteli w Chorwacji są tak wysokie.W tym przypadku Hiszpania jest w sumie tańsza.Pozdrawiam

No ja też nie wiem. A gdy pytałem o ceny na wrzesień to różnica jest, ale nie jakaś znacząca.
Pozdrawiam
Krzysztof II
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof II » 29.03.2007 18:45

No 21.000 to przesada, "lekka" :D W domu to się praktycznie nie siedzi, zwykle plaża, restauracje i spacery, więc odpuść sobie taką kwotę :D
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 31.03.2007 21:23

luck1 napisał(a):Ale żeście na mnie tutaj naskoczyli... I bardzo dobrze.
Wszyscy macie rację!
Ale coś wyjaśnię. Na forum jestem raczej nowy. Wybieram się 1 raz do Chorw. a przynajmniej planuję wyjazd.
Wiadomo, chciałem dzieciakom urozmaicic..basen, całodzienny bufet, lody... No i sami widzicie...Urozmaiciłem, ale Wasze wypowiedzi.
Po prostu otrzymałem taką ofertę wakacyjną, z którą się z Wami podzieliłem. I tyle.
14dni = 21000zł.
W związku z tym, chyba zrezygnuję z sierpnia i będę szukał coś "lżejszego" na wrzesień tym razem dla 7 osób (2 dor+5dz)
I tu jest moja gorąca PROŚBA do Was, jak by nie było, znawców tematu (kiedyś może zwrócę się o to na ogóle) -
Podajcie jakieś namiary na fajne miejsce, może być hotel, kwatera pryw.,domek... - po 08.09 - 7 dni, tylko Riwiera Makarska...bo podobno najładniej(?!), standard raczej lepszy, przy samej plaży, ewent.może być z jedzeniem, raczej cicha okolica, no i ładna a przede wszystkim bezpieczna plaża (dzieci).
Wrzesień też podobno tam jest ciepły i słoneczny ?
Podam adres juka@pro.onet.pl

A teraz tak na spokojnie.
Policzono 21000 za 14 dni w sierpniu za 6 osób.
Wiadomo...bajery, jedzenie człowieka nie obchodzi podobno przez cały dzień, dzieci lody, napoje...jak nie morze to basen, jak nie basen to morze...
Nic tylko leżeć i leżeć.
Wychodzi po 250 zł za 1 os.na dzień.

Znacie tam ceny, realia... Ja tego nie znam.
Pokuście się o jakąś kalkulację.
Ale pamiętajcie o tym, co ja sobie tak wyobrażam...
Ty i 5 dzieci...
Rano wstajesz, biegniesz do sklepu..Szybko robisz śniadanie...na plaże, leżysz ,leżysz...Za niedługo zbieracie tobołki, z powrotem na kwaterę robić obiad, a raczej kupić, bo niby kto go miał zrobić :( :) , jak Ty musiałeś pilnować dzieci na plaży. Po obiedzie obowiązkowo lody, napoje,Ty piwo...
Później znów na plaże..leżysz, leżysz. I znów tobołki do ręki i na kolację którą trzeba zrobić, bądź też zapewne kupić. I znów gdzieś na lody, Ty na to swoje piwo... :)

No i ile Wam wyszło za 1 dzień? Bardzo jestem ciekawy....Kwatera, Wasze jedzenie, lody, Twoje piwa :D ...itp,itd
Pamiętaj! 14 dni, Ty i 5 dzieci. A wiesz jakie są dzieci... .

PS.
Nie piszę tego żeby bronić 250zł/dzień.
A, może ono samo się obroni?!

Pozdrawiam wszystkich! :D

31.03. Właśnie mówili w TVP że długi wekend w Zakopanem - 7 dni=1600zł...czyli 228zł za dzień.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 31.03.2007 21:58

Za 1600zł to można jechać do Egiptu!!!!!

Oglądałem w programie ''podróże tv''
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 31.03.2007 21:59

a nawet lecieć
dorasoft
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorasoft » 03.04.2007 18:54

Co prawda to nie Tucepi a Podgora, ale to tylko rzut kamieniem zobacz to
http://free-st.htnet.hr/mrsic/
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 03.04.2007 23:41

Pakula napisał(a):Za 1600zł to można jechać do Egiptu!!!!!

Oglądałem w programie ''podróże tv''

Zgadza się.... I dodam- (oferta biura podróży)
Chorwacja-2tyg-sierpień-6 osób- hotelNeptun-all incl.-21000 :?: :!:
Egipt -2tyg-wrzesień -7 osób-hotel4*-all incl- 14000 :)

Może to nie jest miejsce na takie porównania, ale ja osobiście nie rozumie, że Chorwacja jest droższa od Egiptu i to jeszcze taką różnicą w cenie.
Może ktoś to wytłumaczyć laikowi?
Pozdrawiam
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 03.04.2007 23:52

dorasoft napisał(a):Co prawda to nie Tucepi a Podgora, ale to tylko rzut kamieniem zobacz to
http://free-st.htnet.hr/mrsic/

Dziękuję dorasoft. :D
Zależy na miejscu zaraz przy plaży.
Pozdrawiam.
darius
Odkrywca
tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) darius » 04.04.2007 02:06

Witam,
Polecam Ci hotel Alga w Tucepi który spełni twoje wymagania i zapłacisz tam we wrześniu ok. 2ooo zł za 2 tyg./os. Plaża i basen przy hotelu, standard wysoki, czysto (codziennie sprzątają, telewizor i sejf w pokoju) 2 posiłki w formie stołu szwedzkiego w tym lody, nawet są jakieś programy animacyjne dla dzieci. Poza tym dzieci do lat 6 mają zniżkę chyba nawet 100%. Ja byłem tam dwa lata temu z biura TUI i Tobie też polecam.
Pozdrawiam
luck1
Podróżnik
Re: tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 05.04.2007 01:12

darius napisał(a):Witam,
Polecam Ci hotel Alga w Tucepi który spełni twoje wymagania i zapłacisz tam we wrześniu ok. 2ooo zł za 2 tyg./os. Plaża i basen przy hotelu, standard wysoki, czysto (codziennie sprzątają, telewizor i sejf w pokoju) 2 posiłki w formie stołu szwedzkiego w tym lody, nawet są jakieś programy animacyjne dla dzieci. Poza tym dzieci do lat 6 mają zniżkę chyba nawet 100%. Ja byłem tam dwa lata temu z biura TUI i Tobie też polecam.
Pozdrawiam

Dziękuję darius.
Jest wart zainteresowania.
Pozdrawiam. :D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 05.04.2007 06:30

Ale cena. Skad oni wzieli tą cenę. Ja w tym roku jadę po raz pierwszy do hotelu do chorwacji. Wcześniej w 2005 i 2004 roku bylem przez 3 tygodnie pod namiotami. W ramach eksperymentu jadę do ADRII w Vela Luce na tydzień od 1 do 8 lipca trzy osoby dorosle i dziecko 10lat/2 pokoje/ i za wszystko/ all inclusiv + ubezpieczenie na podróż i ewentualnej rezygnacji/ 3 461zl. Ja bym na twoim miejscu jeszcze trochę poszukal bo ta cena to chyba trochę z sufitu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone