Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trogir, Split i okolice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jonka83
Globtroter
Trogir, Split i okolice

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 24.03.2008 12:44

Witam wszystkich
Planujemy w tym roku wyjazd do Chorwacji - po raz pierwszy. Wybrałam okolicę Trogiru ponieważ wydaję się ona ciekawym punktem wypadowym do zwiedzenia ciekawych miejsc, które są w pobliżu.
Mamy zamiar pojechać w dwie max 4 osoby. Miejscowość nie musi być przesadnie rozrywkowa, liczy się za to fajnie położona kwatera, ładne plaże, ciekawe miejsca do wieczornych spacerów.
Jedziemy samochodem, więc chcielibyśmy również poznać okolicę. Myślałam na początku o Marinie, ale niektóre opinie forumowiczów odwiodły mnie od tego pomysłu.
Mam na razie pytanie i prośbę o polecenie mi ciekawej i w miarę spokojnej miejscowości, później zacznę szukać kwatery
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.03.2008 12:52

Pakostane.
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 19:13

Na zachód od MARINY jest miejscowość VINIŚĆA . Proponuję tam ci poszukać kwatery -to spokojna z fajną zatoką wioska .

Trogir świetny do zwiedzania;na spacery ,a nie na kwatery turystyczne .
Marina -za duży ruch ludzi i samochodów .

Jest jeszcze ZEĆEVO ,schowane pomiędzy Primośtenem ,a Rogoznicą .(Mogę polecić tam apartamenty rodziny BOBAN .). Świetne miejsce na kąpiele , a i fajna baza wypadowa na zwiedzanie (Primośten,Sibenik ,Trogir...)

POWODZENIA !!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 19:15

A ja polecam uvalę Ljubljeva :D
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 24.03.2008 20:27

jadrankika napisał(a):Jest jeszcze ZEĆEVO ,schowane pomiędzy Primośtenem ,a Rogoznicą .(Mogę polecić tam apartamenty rodziny BOBAN .). Świetne miejsce na kąpiele , a i fajna baza wypadowa na zwiedzanie (Primośten,Sibenik ,Trogir...)

Czy info o tych kwaterach mogłabyś mi przesłac na maila? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 24.03.2008 20:28

mkm napisał(a):A ja polecam uvalę Ljubljeva :D

Co to? Miejscowość czy kwatera? :?: :D
Podrzuć jakiś link

pozdrawiam
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 20:44

jonka83 napisał(a):
jadrankika napisał(a):Jest jeszcze ZEĆEVO ,schowane pomiędzy Primośtenem ,a Rogoznicą .(Mogę polecić tam apartamenty rodziny BOBAN .). Świetne miejsce na kąpiele , a i fajna baza wypadowa na zwiedzanie (Primośten,Sibenik ,Trogir...)

Czy info o tych kwaterach mogłabyś mi przesłac na maila? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

wybierz na GOOGLE - zecevo boban-a wyświetli ci się ich strona ,ze zdjęciem domu =możesz sama określić odległość do morza (15m !!).
Strony są po czesku i włosku.Ale pisać do nich można po angielsku .

Będzie problem -zawsze pomogę(ile będę mogła) .

uvala=zatoka .

POZDRAV
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.03.2008 23:21

jadrankika napisał(a):
uvala=zatoka .

POZDRAV

Tak nie do końca prawda.Uvala to mała zatoka.
Zatoka to zaljev,zaton.
Także nie wszystko co piszesz to taka oczywista oczywistość. :wink:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 25.03.2008 08:42

janka 83 jak masz te namiary to bym prosił jeśli możesz oczywiście , wyślij mi na moją pocztę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 25.03.2008 08:49

AndrzejJ. napisał(a):
jadrankika napisał(a):
uvala=zatoka .

POZDRAV

Tak nie do końca prawda.Uvala to mała zatoka.
Zatoka to zaljev,zaton.
Także nie wszystko co piszesz to taka oczywista oczywistość. :wink:

No to dzięki Bogu!-bo należę do tych 60%społeczeństwa polskiego ,któremu "oczywista -oczywistość "żle się kojarzy .

Serdecznie pozdrawiam . :wink:

P.S. - nemoj sitnićarit .
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 25.03.2008 10:21

Trochę schodzimy z tematu, Cromaniacy polecajcie jeszcze jakieś ciekawe miejscowości z ładną plażą i tak jak pisałam wcześniej spokojniejsze ale pełne uroku
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 25.03.2008 12:34

Trogir faktycznie jest dobrym miejscem wypadowym,ale ładnych plaż to on nie ma i masa ludzi.Fajne miasto do zwiedzania i na wieczorne spacery po starówce.Kwatery,ładne plaże i więcej spokoju znajdziesz przejeżdżając mostem przez starówkę na wyspę Ćiovo.Inną alternatywa są pobliskie Kaśtele (kierunek Split).No i myślę dobrym miejscem wypadowym będzie cała Makarska Riwiera miejscowości Brela,Podgora (Makarska tłok ale mi sie podobało :) ) Ale to tylko moje zdanie .Pozdrawiam
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 25.03.2008 19:58

A co myślicie o miejscowościach Primosten, Rogoznica, Kastela, Omis? Czy ktoś z Was spędził tam 2 tygodniowe wakacje? Widziałam na zdjęciach przepiękne plaże, takie dla małej grupki osób...
Bardzo chciałabym zobaczyć wodospady Krka i kilka zabytkowych miasteczek, dlatego szukam ciekawego miejsca. A jest to w dodatku tak jak pisałam mój pierwszy raz w Chorwacji :wink:
lilip204
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lilip204 » 27.03.2008 12:31

okolice Trogiru to swietny wybor. my bylismy w zeszlym roku i w tym tez sie wybieramy. Kwatere mamy na wyspie Ciovo, wiadomo nastawieni jestesmy na zwiedzanie okolicy i pobliskich miejscowosci. Do Trogiru zaledwie 4km super miasteczko, ale blisko tez do Splitu, KRKA, na makarska.
wiec dla nas Super Polecam
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 27.03.2008 13:07

lilip204 napisał(a):okolice Trogiru to swietny wybor

zgadza sie!jedziemy na majowy weekend wlasnie w rejon Primosten-Trogir-Split-Makarska
Nie ma sie co zastanawiac.Primosten super, fajna zatoczka oslonieta od wiatru, calkiem lagodne zejscie, duzo fajnych restauracyjek, pyszna salatka z osmiornicy, wino.Dobra impreza w Aurorze (dyskoteka z basenem, wystepuja m in DJ David Morales!) :wink:
Trogir-jak juz powiedziano-swetny na poranna kawe z cistakiem na starym miescie, badz wieczorna kolacje i romantyczny spacer z kobietka w labiryntach starego uznanego przez Unesco miasta :wink:
Pokapac tez w Trogirze mozna sie zacnie ale jednak na wyspie Ciovo, a gdzie to juz sama wybierz ja wole do poludnia w rejonie Arbanija-Slatine a okolo 13 zawijam sie na druga strone na najwieksza plaze z dj i duzo mlodych osob tam smiga, sa skutery wode i w ogole imprezowy klimacik :!: :)
Nastepny przystanek Split-fajne miasto,wielkosci mojego, z duzo lepszym lotniskiem jednakze. Jak wjezdzam do tego miasta to tak jakbym wjezdzal do Rzeszowa od strony Krakowa, ach te wiezowce :lol:
Palac Dioklecjana, ten deptak port, imprezy, dyskoteki, kawiarnie, restauracje, poezja :wink:
A pozniej w kierunku Omis, Marusici, Brela, Baska Voda i Makarska :wink:
Wziasc 2-3 miejsca, jeden w primosten (mam fajny namiar w centrum) i jeden w gdzies w Trogirze na Ciovo i jeden miedzy Makarska a Splitem i jazda
Bede mial najnowsze info w okolicach 7 maja to opowiem co tam sie dzieje :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone