Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trogir i Primosten

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aligator
Turysta
Trogir i Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) aligator » 13.06.2006 17:50

Cześć!Szukam spokojnej miejscowości w okolicach tych cooltowych miast z plażą dla dzieci 11-12 lat,wiem ze duuuzo cromaniaków tam bywało...:)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 13.06.2006 19:21

Grebastica - ok 10 km od Primostenu może być :?: fotki na www.rich72.ao.pl jeśli zainteresowani to pisać :lol:
PozdraV
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 05.07.2006 11:55

rich72 napisał(a):Grebastica - ok 10 km od Primostenu może być :?: fotki na www.rich72.ao.pl jeśli zainteresowani to pisać :lol:
PozdraV

mozesz napisac cos wiecej o Grebasticy? Jakie plaze, co tam jest? - ze zdjec wyglada raczej na dziure co nam odpowiada ze wzgledu na spokoj, czy sa i polecasz jakies knajpki na miejscu z owocami morza, rybkami:) bo targu pewnie tam nie ma i moze jescze cos ciekawego Ci przyjdzie do glowy zwiazanego z tym miejscem:)
K
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.07.2006 13:31

tak więc : żwirowa plaża (sztuczie nawiezione drobne kamyczki) jest niezbyć rozległa (jakieś 70 - 80 metrów i 5 -10 szerokości) jednak ludzi niewielu tam wczasuje i wystarcza, knajpek naliczyłem 3 w tym na 100 % jedna bardzo fajna z miłą obsługą i normalnymi cenami z wszelkimi pysznymi owocami morza poławianymi na bieżąco przez właścicieli, pizzą i innymi specjałami. Jedna dancingo - kawiarnia, sklep spożywczy czynny, sklep mięsny (ale we wrześniu jak tam byłem był zamknięty). Można kupić na miejscu domowe wino, rakiję itp. Rzut beretem do Primostenu i tam można się zaopatrzyć w bardziej wyszukane prokukty.
Do zwiedzania w Grebastice nie ma nic :wink: i dobrze bo ludzi mniej i ruchu nie ma.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 05.07.2006 13:43

dzieki za info- dobrze, ze jestes, bo procz Ciebie to chyba nikt tam nie byl:), powiedz mi jescze jak znasz Rogoznice, moze byles przejazdem, jezeli mialbys do wyboru wlasnie te 2 miejscowosci to co bys wybral z uwagi na lagodne, zwirokow badz kamieniste plaze dla dzieci, ceny i atrakcyjnosc knajpek, atrakcyjnosc bliskiej okolicy i tereny do spacerow.
Mam mozliwosc wyboru 2 kwater w tych miejscinach w podobnej cenie i sie zastanawiamy...
acha i ktora to ta fajna knajpka? jakas nazwa czy cechy szczegolne?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.07.2006 16:26

w Rogoznicy byłem ale rzeczywiście tylko przelotem - różnica jest zasadnicza Rogoznica to stara mieścina z rodowodem rybackim i portowym i jest większa natomiast Grabastica obecnie to typowo rozwijające się osiedle turystyczne (choć są budynki stare -kilka lub kilkanaście które mogą świadczyć że kiedyś również był tu port rybacki).
Daj mi może linka do planowanych przez Was apartmanów to spróbuję Ci coś bliżej powiedzieć co i jak może coś mi zaświta adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Knajpa do której chodziliśmy to budynek z apartmanamim przy samej plaży (tej bliższej Primostemu - inaczej trudno mi określić - jadąd od strony Primostenu po prawej jest motel z knajpą położony przy jardance i naprzeciw skręcasz w lewo - droga w dół zjazd jakieś 300-400 metrów i dojeżdżasz do promenady - w prawo i jakieś 100 -150 metrów po prawej jest knajpka - charakterystyczne to to że naprzeciw jest plaża a w doniczkach powkładane są ogromne muszle małży (nawet do 70 cm długości) - niektóre z nich to lampy
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 05.07.2006 22:53

coś rich72 się ostatnio spotykamy :)
Kasiula: odnośnie Greby popieram richa w 100% - w zasadzie spokojne miejsce do plażowania, myślę, że dla dzieciaków zdecydowanie Rogoznica.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 05.07.2006 22:55

Kasiu: tak jak rich pomoże Ci z Grebasticą, ja mogę z Rogoznicą
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 06.07.2006 06:54

dziekuje Wam:)- wlasciwie to co wybiore to zalezy od tego gdzie zalatwimy aprtament, no i moze poogladam troche zdjec, poslucham relacji od ludzi, ktorzy wroca w miedzyczasie i ... wybiore co bedzie lepsze dla dzieci tzn. bede kierowala sie tym co wczesniej wymienilam, jakosc plaz i przystosowanie dla dzieci, miejsca spacerowe- narazie jak widze wszystko przemawia za Rogoznica, ale nie spieszy nam sie z wyborem, oto co znalazlam do tej pory, jestem po slowie z tymi ludzmi, nic wiazacego....
http://www.apartmanihrvatska.com/osobna.asp?BR=2017
http://www.apartmanihrvatska.com/osobna.asp?BR=4984
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.07.2006 07:43

Kasiula - absolutnie nie bierz tego w Grebasticy :!: :!: :!: 200 m od morza :!: kit nad kity - ta kwatera jest w ostatniej lini zabudowy więc do morza owszem będzie jakieś (200 metrów na 100% nie ale) 300-350 metrów od morza ale w lini prostej :!: :!: :!: drogą żeby do plaży się doczołgać masz jak drut 700 nawet do 1000 metrów deptania drogą która do płaskich nie należy. :lol:
Wystarczyło że spojrzałem na tą fotkę która jest z widokiem na morze - taki widok to był jak szliśmy na półdniowy spacer w górę wsi żeby zobaczyć co tam ciekawego jest :wink:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.07.2006 07:46

ps - jeśli chodzi o Rogoznicę to też widać że 150 metrów na 100 % to nie będzie tylko więcej no i po niezłym upadzie - w jakim terminie jedziesz i w jakim składzie :?:
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 06.07.2006 08:00

no to raczej zrezygnuje z tej Grebasticy, jedziemy, a raczej chcielibysmy ( wszystko zalezy od urlopu meza) od 20.08 na 2 tygodnie, jedziemy z 2 chlopakow 3 i 5 lat...
no 1000 m. to troche przegiecie, ale w sumie nie jestesmy wygodniccy i nie musimy miec apartamentu przy plazy, spacerek to nie problem:)
p.s.
A moze polecasz jescze inna miejscowosc, pisalam w innym watku- uparlismy sie, ze chcemy zwiedzic Primosten, Trogir i Sibenik wiec cos w poblizu musialoby byc, mnie osobiscie sie Rogoznica spodobala po obejrzeniu zdjec, mimo raczej niezbyt pochlebnych opinii przeczytanych w internecie.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.07.2006 08:06

moze rozlozcie sobie wyjazd na 2czesci:)
np.jedna czesc na riwierze makarskiej a druga np kolo primostenu
my tak robilismy 10dni w tucepi i 4dni w primosten...(tyle dni wystarczylo na zwiedzenie tego co trzeba:)zreszta jest to bliska odleglosc :)
ale i tak bardziej podobaly mi sie okolice riwery -cudnie;)
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 06.07.2006 08:18

Czesc Ines :D Wiem jak zrobiliscie, znam Twoje posty i zdjecia na pamiec:) i wiem o Twoim zauroczeniu Riviera Makarska, szczegolnie Tucepi :D
Na Rivierze bylismy w zeszlym roku, w Tucepi tez- slynne rybki z kutra:) i jasne, ze nam sie podobalo...
a w tym jak pisalam wyzej zamierzamy co drugi dzien sie byczyc w jakiejs malej miescinie typu Rogoznica, a co drugi jezdzic to do Primosten, Trogir, Sibenik, na Ciovo tez chcemy zobaczyc jak jest- mysle, ze plany sam raz na 2 tygodnie, pozatym na kilka dni to ciezko wynegocjowac dobra cene za apartament :D
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 06.07.2006 08:22

apartman w Rogoznicy położny w spokojniejszej części miasteczka (moim zdaniem najlepszej części), do plaży trochę więcej niż 150m, ale spokojnie mogę polecić - mniejszy zgiełk, fajne doście do plaży zarówno od strony mariny (żwirkowa) jak i ładniejszej, kamienistej nad otwartym morzem
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone