Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę humoru 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2007 15:04

Rysio napisał(a):http://images3.fotosik.pl/12/kkoaaoduzcnac7gg.swf

Oj Rysiek, Rysiek i znowu ktoś będzie zdegustowany :lol:
Pozdrav :papa:
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 18.12.2007 15:04

Razu pewnego samochodem jechał ksiądz, a chodnikiem szła zakonnica, którą zobaczył. Zapytał, czy ją podwieźć, a ona się zgodziła.
Gdy wsiadła do samochodu, jej habit część nogi odsłonił, a była to noga piękna i ponętna nadzwyczaj. Wzrok księdza na nodze się zatrzymał i niewiele brakowało, aby wypadek spowodował. Po odzyskaniu kontroli nad pojazdem ręka księdza opadła na nogę siostry, a ona zapytała:
- Bracie, czy pamiętasz psalm 129?
A on rękę zabrał i przepraszać począł. Jednakowoż, gdy biegi zmieniał, ponownie ręka jego na nodze jej spoczęła. A ona ponownie zapytała:
- Bracie, pamiętasz psalm 129?
A on zawstydził się i ponownie przeprosił. Zatrzymali się u bram klasztoru, a ona podążyła do środka. On zaś Pismo otworzył i przeczytał psalm 129:
- "Idź dalej przed siebie i szukaj, w górze czeka Cię nagroda".

Przychodzi teściowa z jednym zębem do kościoła wyspowiadać się. Wylicza grzechy i mówi do księdza:
- Ja chcę iść do piekła.
Na to ksiądz:
-Nie pójdzie pani, bo w piekle jest płacz i zgrzytanie zębów!

Na wydziale prawa student przychodzi na egzamin z logiki i bezczelnie pyta profesora:
- Pan się łapie w tej logice panie Profesorze?
- Oczywiście, co za pytanie.
- To ja mam taką propozycję panie Profesorze. Zadam panu pytanie i jeśli pan nie odpowie stawia mi pan 5, a jeśli pan odpowie wywala mnie pan na zbity pysk.
- Dobrze. Niech pan pyta.
- Co obecnie jest: legalne, ale nielogiczne, co jest logiczne ale nielegalne, a co nie jest ani logiczne ani legalne?
Profesor nie znał odpowiedzi i postawił studentowi 5. Następnie woła swojego najlepszego studenta i pyta go o odpowiedź. Ten mu natychmiast odpowiada:
- Ma pan panie Profesorze 65 lat i jest pan żonaty z 25 letnią kobietą, co jest legalne, ale nielogiczne. Pana żona ma 20 letniego kochanka, co jest logiczne ale nielegalne. Pan stawia kochankowi swojej żony 5 chociaż powinien go pan wywalić na zbity pysk i to nie jest ani logiczne ani legalne.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 18.12.2007 15:14

kto jest milionerem?
http://www.obrazki.jeja.pl/
sprawdź czy nie mieszkasz na zadupiu?
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 18.12.2007 15:23

rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.12.2007 17:32

Piotrek_B napisał(a):
Rysio napisał(a):http://images3.fotosik.pl/12/kkoaaoduzcnac7gg.swf

Oj Rysiek, Rysiek i znowu ktoś będzie zdegustowany :lol:
Pozdrav :papa:

Nie mój problem :wink:

No tak skutki prowadzenia wątku z urodzinami :D :wink: Gubię się w tej podwójnej tożsamości :wink:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 18.12.2007 17:44

Julian Tuwim - Ślusarz

W łazience co się zatkało, rura chrapała przeraźliwie, aż do przeciągłego wycia, woda kapała ciurkiem. Po wypróbowaniu kilku domowych środków zaradczych (dłubanie w rurze szczoteczką do zębów, dmuchanie w otwór, ustna perswazja etc.) - sprowadziłem ślusarza.
Ślusarz był chudy, wysoki, z siwą szczeciną na twarzy, w okularach na ostrym nosie. Patrzył spode łba wielkiemi niebieskiemi oczyma, jakimś załzawionym wzrokiem. Wszedł do łazienki, pokręcił krany na wszystkie strony, stuknął młotkiem w rurę i powiedział:
- Ferszlus trzeba roztrajbować.
Szybka ta diagnoza zaimponowała mi wprawdzie, nie mrugnąłem jednak i zapytałem:
- A dlaczego?
Ślusarz był zaskoczony moją ciekawocią, ale po pierwszym odruchu zdziwienia, które wyraziło się w spojrzeniu sponad okularów, chrząknął i rzekł:
- Bo droselklapa tandetnie zblindowana i ryksztosuje.
- Aha, - powiedziałem - rozumiem! Więc gdyby droselklapa była w swoim czasie solidnie zablindowana, nie ryksztosowała by teraz i roztrajbowanie ferszlusu byłoby zbyteczne?
- Ano chyba. A teraz pufer trzeba lochować, czyli dać mu szprajc, żeby tender udychtować.
Trzy razy stuknąłem młotkiem w kran, pokiwałem głową i stwierdziłem:
- Nawet słychać.
Ślusarz spojrzał doć zdumiony:
- Co słychać?
- Słychać, że tender nie udychtowany. Ale przekonany jestem, że gdy pan mu da odpowiedni szprajc przez lochowanie pufra, to droselklapa zostanie zablindowana, nie będzie już więcej ryksztosować i, co za tym idzie ferszlus będzie roztrajbowany.
I zmierzyłem ślusarza zimnem, bezczelnem spojrzeniem. Moja fachowa wymowa oraz nonszalancja, z jaką sypałem zasłyszanemi poraz pierwszy w życiu terminami, zbiła z tropu ascetycznego ślusarza. Poczuł, że musi mi czem zaimponować.
- Ale teraz nie zrobię, bo holajzy nie zabrałem. A kosztować będzie reperacja - wyczekał chwilę, by zmiażdżyć mnie efektem ceny - kosztować będzie... 7 złotych 85 groszy.
- To niedużo, - odrzekłem spokojnie - myślałem, że co najmniej dwa razy tyle. Co się za tyczy holajzy, to doprawdy nie widzę potrzeby, aby pan miał fatygować się po nią do domu. Spróbujemy bez holajzy.
Ślusarz był blady i nienawidził mnie. Umiechnął się drwiąco i powiedział:
- Bez holajzy? Jak ja mam bez holajzy lochbajtel kryptować? Żeby trychter był na szoner robiony, to tak. Ale on jest krajcowany i we flanszy culajtungu nie ma, to na sam abszperwentyl nie zrobię.
- No wie pan, - zawołałem, rozkładając ręce - czegoś podobnego nie spodziewałem się po panu! Więc ten trychter według pana nie jest zrobiony na szoner? Ha, ha, ha! Pusty miech mnie bierze! Gdzież on na litoć Boga jest krajcowany?
- Jak to, gdzie? - warknął ślusarz - Przecież ma kajlę na uberlaufie!
Zarumieniłem się po uszy i szepnąłem wstydliwie:
- Rzeczywicie. Nie zauważyłem, że na uberlaufie jest kajla. W takim razie zwracam honor: bez holajzy ani rusz.
I poszedł po holajzę. Albowiem z powodu kajli na uberlaufie trychter rzeczywicie robiony był na szoner, nie za krajcowany, i bez holajzy w żaden sposób nie udałoby się zakryptować lochbajtel w celu udychtowania pufra i dania mu szprajcy przez lochowanie tendra, aby roztrajbować ferszlus, który źle działa, że droselklapę tandetnie zablindowano i teraz ryksztosuje.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 18.12.2007 21:59

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2007 11:36

j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 19.12.2007 13:01

Gdzie jest ojciec?

Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec?
To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rozwiązania szukaj niżej...

Jeszcze niżej...

Rozwiązanie:
Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat.
Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka.
W następstwie:
X + 21 = Y
Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie:
5 (X + 6) = Y + 6 Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:

5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X - X = 27 - 30
4X = -3
X = -3/4
Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...

Rozumując matematycznie, można przez to dowieźć, że matka jest w tym własnie momencie BZYKANA!!

Rozwiązanie:
OJCIEC JEST NA MATCE
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 19.12.2007 13:12

TEST NA IQ
Weź kartkę papieru i ołówek!!!!!!!!

1. Policz litery w swoim imieniu, jeśli wynik jest większy lub równy 7 odejmij 3, a jeśli jest mniejszy - dodaj 4. Jeśli masz dwa imiona, użyj TYLKO pierwszego z nich.

2. Zrób to samo z nazwiskiem.

3. Zanotuj obydwa wyniki i pomnóż jeden przez drugi.

4. Do wyniku dodaj dzień i miesiąc twoich urodzin..

Teraz, prawa ręką, zgnieć kartkę i odrzuć ja jak najdalej. Zamknij oczy
i powiedz na głos:

"PANIE, DAJ MI SIŁY... ABYM MÓGŁ / MOGLA PRZESTAĆ ZAJMOWAĆ SIĘ TAKIMI PIERDOŁAMI I ZACZĄŁ / ZACZĘŁA W KOŃCU PRACOWAĆ!!!!!"
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.12.2007 13:38

"Pan Hilary"

Loto,tyro pan Hilary.Na dekel mu piere
Bo kajś tyn boroczek podzioł swoje brele
Szuko w galotach,szakiet obmacjue
Obalo szczewiki,psińco znajduje
Bajzel w szranku i w byfyju
Tera leci do antryju
"kurde"-ryczy-"kurde bele"
Wywraco leżanka i pod niom filuje
Borok sie wnerwio,gnatow już nie czuje
Szturcho w kachloku,szuko w kredynsie
Glaca spocona,cały sie czynsie
Pierońskie brele na amyn kajś wcisnoł
Za oknym już downo blank sie ściemnio
Do żadła łoroz zaglondo Hilary
Aż mu po puklu przefurgały ciary
Spoziro na kichol,po łebie sie klupnoł
Bo znajdły sie brele- te co ich tak szukoł
Czy to niy jest gańba?-powiydzcie sami
Mieć brele na nosie a szukać pod ryczkami?
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.12.2007 14:26

"Uwe a Wili" (Paweł i Gaweł)

Uwe a Wili w jednym familoku żyli
Uwe na wierchu a Wili na dole
Uwe spokojny nie wadził nikomu
Wili larmowoł choćby w stodole
To hund,to hazok,ciepoł w nich ryczkami
ryczoł i wrzeszczoł i durch trzaskoł drzwiami
Znerwowoł sie Uwe i złazi do niego
i pado:"Wili,jo niy strzymia tego"
A Wili na to:"Co komu do jemu,co jemu do komu
Ty pieroński giździe jo jest u sie w domu
A tu mu z gipsdeki coś na kichol kapie
Zerwoł sie z szislonga i leci na gora
Klup,klup.Zawarte.Filuje bez dziura
"Herr Jezus" co widzi,cołko izba w wodzie
A Uwe z wędkom siedzi na komodzie
"Was micht du,Uwe?"-"Fisze sobie łowie"
"Ale Uwe,dyć mie kapie po gowie"
A Uwe na to:"Co komu do jemu,co jemu do komu
ty pieroński giździe jo jest u sie w domu"
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.12.2007 15:28

Kto nie cierpiał z powodu kaca, nigdy nie poznał smaku wody!
:mrgreen:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 19.12.2007 19:05

Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 19.12.2007 19:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone