Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacky6
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky6 » 07.02.2009 22:32

krystek napisał(a):Najwyższa pora zmienić nick na "Google".

po prostu złośliwość nieprzystająca croplakowi z tak długim stażem...
więcej pokory, mocium Panie :twisted:
krystek
Cromaniak

Postnapisał(a) krystek » 07.02.2009 22:47

jacky6 napisał(a):
krystek napisał(a):Najwyższa pora zmienić nick na "Google".

po prostu złośliwość nieprzystająca croplakowi z tak długim stażem...
więcej pokory, mocium Panie :twisted:

Daleki jestem od złośliwości, wystarczy looknąć moje posty, stwierdzam jeno fakt ... to wszystko na ten temat.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.02.2009 23:02

Krystek zapomniał na końcu swojego postu "dopisać" emotikonkę ( :wink: )

Pozdrav od pomocnicy :wink:
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 07.02.2009 23:20

jacky6 napisał(a):
ocena obiektywna czy subiektywna...
i wedle jakich miar ?
'8)'

Szczerze? Nie czytam Pana postów, bo mnie kolor stosowanych przez Pana literek razi.
Jaka to ocena i wedle jakich miar, to sobie sam ustal.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 07.02.2009 23:47

AndrzejJ. napisał(a):Co Ci szkodzi zmienić tytuł tematu jako założyciel tematu. :wink:
Możesz zmienić nawet na ,,Flacha'' nikt się nie przyczepi. :wink:

Andrzeju, jak admin nie ma nic przeciwko takiej wizytówce swego podwładnego, to niech ona już zostanie jak najdłużej. Jak zobaczysz załadowaną gdzieś konserwę czy stronę z weselną muzą, spójrz na avatar i skołatane serce się uspokoi.

Srdacan Pozdrav :wink:
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 14:12

Pierwszy raz zabieram głos w tym temacie bo mnie cyferki czy ranga pod avatarem zupełnie nie jarają.
Popiel, każdy może mieć swoje zdanie na temat każdego i może je wypowiedzieć, może i masz czasem trochę racji, ale się za często powtarzasz i to się robi nudne, no i już trochę niesmaczne.

P.S. Tutaj (co prawda w trochę innej sprawie) ktoś napisał to samo dużo ładniej ode mnie - polecam Ci do przeczytania :)
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.02.2009 00:02

zawodowiec, nie śledzę akurat tego tematu, co mi zaproponowałeś, lecz dla Ciebie zrobiłem wyjątek. :wink:
Jeżeli chodzi o to powiedzenie - Wart Pac pałaca, a pałac Paca, to ani do jego pierwotnego znaczenia czyli pozytywnego, ani też bardziej obecnego, iż jesteśmy do siebie podobni z znaczeniu negatywnym, bym się nie zgodził. Za dużo by wyjaśniać.
Dla Ciebie powiem tak - Szkoda czasu i atłasu - co Ty na to?

Dzięki, że czytasz moje posty, choć są nudne :wink:

Povdrav 8)
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 09.02.2009 00:42

Popiel napisał(a):Jeżeli chodzi o to powiedzenie - Wart Pac pałaca, a pałac Paca, to ani do jego pierwotnego znaczenia czyli pozytywnego, ani też bardziej obecnego, iż jesteśmy do siebie podobni z znaczeniu negatywnym, bym się nie zgodził. Za dużo by wyjaśniać.

Popiel, coś mnie nie kumasz. Ja też nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
Gdzie ja mówiłem o Pacu, pałacu czy o podobieństwie negatywnym kogoś do kogoś?
Mówiąc jeszcze bardziej wprost to co mówiłem wcześniej - nawet jak ta legendarna konserwa Janusza od początku była deczko nieświeża to nie ma sensu jej ciągle na nowo odgrzewać bo smaku przez to nie nabierze :)

Popiel napisał(a):Dzięki, że czytasz moje posty, choć są nudne :wink:

Relację i wędkarskie rozważania masz bardzo ciekawe :D

pzdr
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.02.2009 01:44

zawodowiec napisał(a):Ja też nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

hehe :lol:

No to się dogadaliśmy :lol: :wink:

Ps. Na tej stronie co podałeś, jest podobne zdanie o Pacu, ale jest też o słońcu, więc byle do lata i będzie dobrze.

Pozdrav 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.02.2009 08:46

zawodowiec napisał(a):Mówiąc jeszcze bardziej wprost to co mówiłem wcześniej - nawet jak ta legendarna konserwa Janusza od początku była deczko nieświeża to nie ma sensu jej ciągle na nowo odgrzewać bo smaku przez to nie nabierze :)

Kamilu, gwoli wyjaśnienia sprawy legendarnej konserwy jak to dobrze określiłeś.

Została faktycznie umieszczona parę miesięcy temu w relacji lubelskiego w połączeniu z chorwackim chlebem, lecz autor relacji w momencie jej zamieszczenia nigdy mnie osobiście wtedy, ani później nie zgłaszał zastrzeżeń, aby tą konserwę wyrzucić z relacji.
Często w relacjach robimy różne wstawki, merytoryczne lub humorystyczne, jedni autorzy przyjmują to bez zastrzeżeń, inni widocznie nie, ale tego nie zgłaszają na początku relacji lub w jej trakcie, że nie życzą sobie uzupełnień i wstawek.

Jeśli lubelski zgłosi mi osobiście aby konserwę usunąć, usunę i przeproszę za niestosowność jej zamieszczenia.

Pozdrav.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 09.02.2009 10:18

zawodowiec napisał(a):Popiel, każdy może mieć swoje zdanie na temat każdego i może je wypowiedzieć, może i masz czasem trochę racji, ale się za często powtarzasz i to się robi nudne, no i już trochę niesmaczne.

Dodam tylko, że nie każdy potrafi założyć wątek na czyjąś cześć, aby potem napisać to, co zostało tu napisane.
Z uwagi na zupełnie nieaktualny tytuł (i nie tylko) wątek proponuję zamknąć. Jan.
Ps Na temat zaśmiecania forum przez Janusza mam nieco inne zdanie. Jeśli Janusz zaśmieca, to co powiedzieć o jego niektórych oponentach? Wiele wtrętów Janusza poszerza temat i dla wielu są one ciekawe.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2009 10:22

ponieważ w pewnym sensie zostałem "wywołany do tablicy" polecam wysłuchanie tej świetnej piosenki wszystkim zainteresowanym , szczególnie od 2 minuty i 41 sekundy.....
Swoją ocenę umieszczenia tematu Waszego sporu umieściłem w temacie - ocena pracy modów...chyba....bo głowa mnie boli i nie pamiętam. Ze swej strony Panie Januszu temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam lubelski
:wink: :wink: :wink:
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.02.2009 12:25

jan_s1 napisał(a):Dodam tylko, że nie każdy potrafi założyć wątek na czyjąś cześć, aby potem napisać to, co zostało tu napisane.

Uznaje to za komplement.

Janie, bo to jest tak jak z panną na dyskotece. Koledzy tobie mówią, iż nie jest ona ani wesoła, ani atrakcyjna, ale ty ją widzisz pierwszy raz to się z nią bawisz. Przychodzi ranek, trzeźwiejesz i mówisz - warto posłuchać czasem starszych bywalców tej imprezy.

Pozdrawiam.

Ps. W tym wątku można było również napisać tak - cenie za dobre i szybkie podpowiedzi, ale nie podoba mi się to czy owo...
Teraz AndrzejJ założył osobny do tego temat, więc w tym miejscu się zgodzę z Tobą, i wszelkie uwagi czy oh i ah można już pisać na innej stronie.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.02.2009 12:38

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli lubelski zgłosi mi osobiście aby konserwę usunąć, usunę i przeproszę za niestosowność jej zamieszczenia.

No to lubelski musisz jeszcze napisać oficjalną prośbę :lol:

ps. lubelski, wiem, że słuchasz innej muzy, więc zapodaj coś konkretnego, bo się z Ciebie pierdoła robi :lol: :wink:
Miłosz_S
Cromaniak

Postnapisał(a) Miłosz_S » 09.02.2009 13:28

Nie wiem tak naprawdę o co poszło (bo nie wierzę że o symboliczną "konserwę"). Pewnie tylko o potyczkę słowną bo chyba nikt nikogo nie okradł.
Sama różnica zdań nie jest czymś nienaturalnym a wręcz pożądanym. Kiedy jednak zostaną uruchomione procesy emocjonalne różnica zdań zamienia się w konflikt, którego genezę trudno jest potem ustalić.

Nie chcę nikogo bronić bo uważam że mam za mały staż żeby się wypowiadać w sprawie ilości wpisów poszczególnych forumowiczów.
Myślę że o tym decyduje regulamin lub jeżeli jest on nieprecyzyjny
- forumowicze którzy albo podejmują rozmowę z autorem wpisu albo go ignorują.

Ale czuję ogromny niesmak czytając ten wątek.
Razi mnie to że został zmieniony tytuł (chyba nieznacznie) i pierwszy wpis. Generalnie sens słów pozostaje ten sam ale jednak daje do myślenia data zmiany.
I to że z peanów na cześć Janusza wpisy zmieniły się na totalną krytykę.
Panowie, to nie ten temat!

Popielu, czasem się mówi że ktoś ma klasę, tutaj mi tego zabrakło.
Mam nadzieję że po moim komentarzu nie wpiszesz mnie na listę swoich wrogów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone