Mikeee napisał(a):Niestety trzeba mieć specjalne, darmowe pozwolenie wydawane przez administrację Parku Narodowego el Teide
Kłody pod nogi...
Na najwyższy szczyt kontynentalnej Hiszpanii można wleźć bez takich szykan.
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
Mikeee napisał(a):Niestety trzeba mieć specjalne, darmowe pozwolenie wydawane przez administrację Parku Narodowego el Teide
.png)
Mikeee napisał(a):5 dzień
.png)
Buber napisał(a):To jest właśnie piękne - ocean i góry/a ... i to porządne.
Buber napisał(a):Z tym pozwoleniem to nie za dobra historia.
Obawiam się, że część tych pozwoleń jest niewykorzystana.
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):W języku Guanczów „piekielna góra”.
Wysokość 3718 mnpm czyni Teide najwyższym szczytem Wysp Kanaryjskich, całej Hiszpanii oraz najwyższym punktem na całym Atlantyku. Wysokość wulkanu od podstawy (dna oceanu) to 7500 m![]()
Imponujący![]()
Szkoda, że Pico del Teide tylko dla wybrańców.
Franz napisał(a):Na najwyższy szczyt kontynentalnej Hiszpanii można wleźć bez takich szykan.
tony montana napisał(a):Mikeee napisał(a):5 dzień
Ale bomba to z góry wygląda!
.png)
retro520 napisał(a):Świetna relacja! Razem z żoną i dzieciakami (niestety) lecimy w lutym.
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
woojtekg napisał(a):I my się mocno zastanawiamy nad Teneryfą w maju.
woojtekg napisał(a):2 ) czy jest jakiś problem z oddaniem samochodu w wypożyczalni o 4-5 rano ? Lot do Wrocławia jest o 6:55, no i czy jest jakaś wypożyczalnia, która nie pobiera opłat za foteliku dla dzieci ?
woojtekg napisał(a):3 ) na jakiej stronie jest największy wybór hoteli ? mam pare miejscówek na booking, ale jeszcze nic mnie w 100% nie przekonało

.png)
.png)
woojtekg napisał(a):Dziękuje za radę, rzeczywiście wygląda że Kanarach foteliki są za darmo, w dodatku pełne ubezpieczenie i drugi kierowca. Brzmi to zbyt opytymistycznie, ale wyjdzie mi z 500 zł taniej niż gdzie indziej. Chyba, że jest cos ukrytego, czego na pierwszy rzut oka nie widzę.
Free services including:
•Child seats & booster seats