Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tatuaże

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak
Tatuaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.08.2024 00:27

komaciek napisał(a):
majeczka napisał(a):...na Korčuli, kolacja dla 4 osób z winem i przystawką, to koszt mniej więcej 150 - 200 €.

Na Istrii w tym roku w lipcu ceny podobne, kolacja dla trzech osób, owoce morza, ryby - to około 150 euro, chyba że będzie to spaghetti czy pizza - to oczywiście taniej.

...trochę to wszystko wygórowane, zastanawiam się czasami, czy Chorwaci zamienili kunę na euro?

P.s. Dzisiejsza kolacja, ewentualnie późny obiad na 2 osoby u nas w Poznaniu kosztował nas ok. 120zł + napiwek dla chłopaka, który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...
Marlowe1994
Cromaniak
Re: Ceny w restauracjach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.08.2024 09:00

majeczka napisał(a):......który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...

A co ma tatuowanie się do chęci pracy? Co za dziwaczny tok rozumowania, żeby nie powiedzieć dosadniej....
Wczoraj za kolację na dwie osoby, z napiwkiem, zapłaciłem 380pln. Jedni płacą 120, inni jak ich stać i chcą, zapłacą 1000. Tak samo jest w cro.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.08.2024 11:41

Marlowe1994 napisał(a):A co ma tatuowanie się do chęci pracy? Co za dziwaczny tok rozumowania, żeby nie powiedzieć dosadniej....

:plusone:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.08.2024 11:48

majeczka napisał(a):+ napiwek dla chłopaka, który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...

Umiesz zabłysnąć :oczy:.
Przykro, że tak lekko szufladkujesz ludzi.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.08.2024 11:52

marze_na napisał(a):
majeczka napisał(a):+ napiwek dla chłopaka, który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...

Umiesz zabłysnąć :oczy:.
Przykro, że tak lekko szufladkujesz ludzi.

Poglądy niezmiennie mondre od kilkunastu lat....
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.08.2024 11:54

Może zarabia na ćpanie po pracy :lezekwicze:
Nie widzę związku - młody- praca- ćpanie - tatuaż , hmmm chociaż patrząc na dzisiejszych młodych, to co poniektórym faktycznie można by wystawić laurkę za to, że chodzą pracować :zeby:
Ale dalej nie widzę związku, tatuaże bardzo lubię :hearts: Sama mam i chce więcej.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.08.2024 15:29

majeczka napisał(a): + napiwek dla chłopaka, który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...

Masakra :idea: Inna forma rasizmu.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.08.2024 20:08

piekara114 napisał(a):
majeczka napisał(a): + napiwek dla chłopaka, który zamiast tatuować się czy ćpać, wolał pracować...

...jaki rasizm w tym widzisz?

Odpowiedz mi na proste pytanie: Po co i w jakim celu ludzie robią sobie tatuaże?

W celu podniesienia swojej wartości? Swojego ego? To, że będzie miał obrazek na sobie zmieni go jako człowieka?

Po co?

...a może inni, którzy mnie tu krytykowali również się w tej kwestii wypowiedzą?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.08.2024 20:19

majeczka napisał(a):
piekara114 napisał(a):

...jaki rasizm w tym widzisz?

Odpowiedz mi na proste pytanie: Po co i w jakim celu ludzie robią sobie tatuaże?

W celu podniesienia swojej wartości? Swojego ego? To, że będzie miał obrazek na sobie zmieni go jako człowieka? Po co?

A ty po co robisz sobie makijaż, używasz kosmetyków? W celu zafałszowania rzeczywistości czy może podniesienia swojej wartości. Już 15 lat temu wypisywałaś te głupoty. Wtedy to było w miarę nowe zjawisko ale po 15 latach niczego nie zrozumieć to dramat.
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 04.08.2024 21:03

Jeśli kiedykolwiek pomalowałaś sobie usta lub rzęsy (ogoliłaś - pachy, nogi, farbowałaś włosy... etc) lub zrobiłaś cokolwiek wbrew naturze, to jesteś zwyczajną hipokrytką :(

I teraz powiedz w jakim celu to robisz?

Odpowiedź na Twoje i moje pytanie jest prosta...
Bo: mogę, chcę, lubię, podoba mi się, czuję się z tym dobrze...

Ps. Nie mam ani jednego tatuażu :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.08.2024 21:08

croner napisał(a):Jeśli kiedykolwiek pomalowałaś sobie usta lub rzęsy (ogoliłaś - pachy, nogi, farbowałaś włosy... etc) lub zrobiłaś cokolwiek wbrew naturze, to jesteś zwyczajną hipokrytką :(

Celna odpowiedź na głupie pytanie...

Też nie mam tatuażu. Nie oceniam osób po tatuażach czy tym, że są blondynkami, rudymi czy łysymi itp.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.08.2024 21:15

piekara114 napisał(a):
croner napisał(a):Jeśli kiedykolwiek pomalowałaś sobie usta lub rzęsy (ogoliłaś - pachy, nogi, farbowałaś włosy... etc) lub zrobiłaś cokolwiek wbrew naturze, to jesteś zwyczajną hipokrytką :(

Też nie mam tatuażu. Nie oceniam osób po tatuażach czy tym, że są blondynkami, rudymi czy łysymi itp.

...to po co zabierasz głos i się wypowiadasz?
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 04.08.2024 21:32

majeczka napisał(a):
piekara114 napisał(a):

...to po co zabierasz głos i się wypowiadasz?

Żeby Ci zaoszczędzić nerwów i pisania, to od razu napisz kto może się wypowiadać... :glupek:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.08.2024 21:33

... nie jestem hipokrytką, nie oceniam również ludzi wg łysych rudych czy grubych.

Jednak wszechobecne tatuaże bardzo mnie denerwują.

Po co ci młodzi ludzie oszpecają swoje ciało?

Po co?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.08.2024 21:40

majeczka napisał(a):
Jednak wszechobecne tatuaże bardzo mnie denerwują.

Po co ci młodzi ludzie oszpecają swoje ciało?

Po co?

A co cię to obchodzi po co? Tatuują się nie tylko młodzi. Ja młody nie jestem i mam tatuaże. Cztery. Tatuaże ma się jeden albo wiele, takie jest powiedzenie. Chciałbym zrobić sobie jeszcze. Czemu? To indywidualna sprawa każdej osoby. Na pamiątkę czegoś, kogoś, żeby ozdobić ciało. Ty odbierasz to jako oszpecanie. Denerwuje cię to, to nie zwracaj uwagi.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone