Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tak na co dzień wygląda forum o Cro !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 31.10.2018 09:53

Chorwacja to jest to :P prawie 100% Chorwacji :)

forum.jpg
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.11.2018 08:20

W dużej mierze wynika to z rozdwojenia jaźni pewnej/ych osób. Czy należy z tym walczyć? Sam nie wiem. Nie mam wykształcenia medycznego :roll: :wink: U nas jest powiedzenie - co za dużo to i świnia nie zeżre, więc pewnie kiedyś mi się to znudzi :wink: Wielonikowców w historii było wielu i pewnie wielu jeszcze będzie 8)
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 02.11.2018 08:43

bluesman napisał(a):Chorwacja to jest to :P prawie 100% Chorwacji :)

bluesman, a w których działach ty się najczęściej udzielasz?

Mi otwartość tego forum na relacje globtroterskie bardzo się podoba, mam nadzieję, że to się nie zmieni.
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 02.11.2018 09:15

Myślę, ze Bluesmanowi chodzi o to, ze jest kilku użytkowników, którzy komentują prawie codziennie, jednocześnie po kilkanaście relacji w tym samym czasie z innych zakatkow świata i wówczas tak to wygląda jak na screenie.
Mikromir
Koneser

Postnapisał(a) Mikromir » 02.11.2018 09:30

Komuś to przeszkadza? Bo mnie nie. Wręcz przeciwnie. Wszechstronnych, otwartych na świat podróżników, którzy poświęcają swój czas, by dzielić się z nami doświadczeniem, uważam za prawdziwy skarb tego forum. Oby tak dalej. I należy ich wspierać pozytywnymi komentarzami, bo to motywuje do pisania relacji - a one dla nas są bezcenne. W przeciwieństwie do bezużytecznych wątków, w których ktoś chce zaistnieć wyłącznie wkładając kij w mrowisko. Tyle w temacie.
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 02.11.2018 09:32

Trajgul napisał(a):Myślę, ze Bluesmanowi chodzi o to, ze jest kilku użytkowników, którzy komentują prawie codziennie, jednocześnie po kilkanaście relacji w tym samym czasie z innych zakatkow świata i wówczas tak to wygląda jak na screenie.

OK, ale nikt nikomu nie broni komentowania w relacjach chorwackich. Widocznie te inne mają dłuższe życie/wierniejszych czytelników/więcej rzeczy do przekazania itd.
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 02.11.2018 09:34

Trajgul napisał(a):Myślę, ze Bluesmanowi chodzi o to...

Bluesman trafił po prostu na atak Franza (albo któregoś z jego alter ego ;)).
Chorwacja ma się na forum bardzo dobrze, a relacje z Chorwacji kliklność mają zdecydowanie większą niż te w dziele "Jak nie Chorwacja to ... ?"
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 02.11.2018 09:36

Sprytnie to bluesman zmanipulowałeś, wybrałeś bowiem moment, kiedy Franz np. aktualizuje swoje wątki i wówczas tak wygląda główna strona forum.

Nie widzę nic złego w tym, że dział "Jak nie Chorwacja to ???" rozwija się prężnie, bo dla wielu Cromaniaków podawane w nim propozycje stanowią urozmaicenie chorwackich wakacji.

Poza tym, bycie Cromaniakiem polega również na tym, aby mieć jakieś porównanie z innymi krajami i na tej podstawie móc przedstawić plusy i minusy chorwackich destynacji.
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 02.11.2018 09:39

@ bluesman,
Tak to już jest, że na forum o Chorwacji, można również poczytać o... Chorwacji.
Na forum o broni można poczytać o paleniu w piecach, remontach domów a także o... broni.
Czyli nie ma się czego czepiać.

W Niemczech istnieje określenie: "Fachidiot".
Oznacza ono człowieka, który jest mistrzem/expertem w swoim fachu, ale na inne tematy... no cóż: "idiot" :?
Marzy Ci się "fachidiotyczne" forum? Zero problemu. Po prostu załóż sobie takie. Hosting obecnie jest tani.

Czy uważasz, że należałoby skasować tematy
o fotografii, bo a nuż ktoś wykorzysta tę wiedzę i porady do pstrykania w Pirenejach?
o świnkach na "5 zł"? Bo oszczędzający może się rozmyślić i wydać pieniądze na wycieczkę do Petry, albo po prostu przepić?
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 02.11.2018 09:58

A ja myślę, że bluesman powinien spojrzeć na wątki, w których się udziela.
Tam to jest 200% Chorwacji ;)
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 02.11.2018 09:59

To jak wygląda forum Cro.pl świadczy tylko i wyłącznie o jego sile i potrzebie istnienia. Współczuję Hellmaniakom i Itamaniakom, że nie mają swojego forum. Nie wiem zresztą dlaczego :roll: Chyba Cromania to jednak stan umysłu :wink: i te wszystkie rozdzieranie szat o tym że forum umiera i że tu sami egoiści i źli ludzie, śmieszą mnie najzwyczajniej. Ot takie kłamuczuszki się tu czasami pałętają i tyle . Uważam, że otwartość forum tylko i wyłącznie je wzmacnia i jest jak najbardziej wartością dodaną.
Może za kilka lat sam będę chciał skorzystać z relacji z działu.. Jak nie Chorwacja to..?
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 02.11.2018 10:27

A może po prostu powinien zostać utworzony specjalny nowy duży dział dla najbardziej zasłużonego forumowicza - GLOBTROTERA do którego zostały by przeniesione wszystkie jego wątki. Byłaby to nagroda i wyróżnienie za osobisty, codzienny, wielokrotny w dziesiątki wątków wkład dla kogoś o niejednym obliczu :wink: kto tyle wnosi w popularność forum.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 02.11.2018 10:42

Habanero napisał(a):Współczuję Hellmaniakom i Itamaniakom, że nie mają swojego forum.
Jest :D http://www.grecja.iq24.pl/ Ale ma sporo ograniczeń i trochę brak tam moderatora....
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 02.11.2018 11:28

piekara114 napisał(a):
Habanero napisał(a):Współczuję Hellmaniakom i Itamaniakom, że nie mają swojego forum.
Jest :D http://www.grecja.iq24.pl/ Ale ma sporo ograniczeń i trochę brak tam moderatora....

Faktycznie jest.
Cro.pl chwaliłem się w Chorwacji i pokazywałem je wielu Chorwatom , na których robiło wrażenie i otwierało wiele drzwi.
W Grecji tamtego forum bym nie pokazał 8)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 02.11.2018 11:32

Tak zatem wyglądają odpowiedzi na stwierdzenie pewnego faktu, który miał miejsce. Nie napisałem nic, czy mi się to podoba, czy nie. Czy mi przeszkadza czy nie. Chociaż na głównej stronie wolałbym wyłącznie tematy o Cro. :)

maxredaktor napisał(a):
bluesman napisał(a):Chorwacja to jest to :P prawie 100% Chorwacji :)

bluesman, a w których działach ty się najczęściej udzielasz?

Mi otwartość tego forum na relacje globtroterskie bardzo się podoba, mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Mikromir napisał(a):Komuś to przeszkadza? Bo mnie nie. Wręcz przeciwnie. Wszechstronnych, otwartych na świat podróżników, którzy poświęcają swój czas, by dzielić się z nami doświadczeniem, uważam za prawdziwy skarb tego forum. Oby tak dalej. I należy ich wspierać pozytywnymi komentarzami, bo to motywuje do pisania relacji - a one dla nas są bezcenne. W przeciwieństwie do bezużytecznych wątków, w których ktoś chce zaistnieć wyłącznie wkładając kij w mrowisko. Tyle w temacie.

Ma to znaczenie ? dla tego tematu wątpię :) jest sporo i to obszernych moich relacji z Cro ;) Odnieś się może do samego spostrzeżenia, a nie do tego kto to napisał :)

walp napisał(a):Sprytnie to bluesman zmanipulowałeś, wybrałeś bowiem moment, kiedy Franz np. aktualizuje swoje wątki i wówczas tak wygląda główna strona forum.

Nie widzę nic złego w tym, że dział "Jak nie Chorwacja to ???" rozwija się prężnie, bo dla wielu Cromaniaków podawane w nim propozycje stanowią urozmaicenie chorwackich wakacji.

Poza tym, bycie Cromaniakiem polega również na tym, aby mieć jakieś porównanie z innymi krajami i na tej podstawie móc przedstawić plusy i minusy chorwackich destynacji.

Żadnej manipulacji nie było i nic specjalnie nie wybierałem :) tak wyglądało forum w momencie jak zacząłem oglądać ;)

boboo napisał(a):@ bluesman,
Tak to już jest, że na forum o Chorwacji, można również poczytać o... Chorwacji.
Na forum o broni można poczytać o paleniu w piecach, remontach domów a także o... broni.
Czyli nie ma się czego czepiać.

W Niemczech istnieje określenie: "Fachidiot".
Oznacza ono człowieka, który jest mistrzem/expertem w swoim fachu, ale na inne tematy... no cóż: "idiot" :?
Marzy Ci się "fachidiotyczne" forum? Zero problemu. Po prostu załóż sobie takie. Hosting obecnie jest tani.

Czy uważasz, że należałoby skasować tematy
o fotografii, bo a nuż ktoś wykorzysta tę wiedzę i porady do pstrykania w Pirenejach?
o świnkach na "5 zł"? Bo oszczędzający może się rozmyślić i wydać pieniądze na wycieczkę do Petry, albo po prostu przepić?

Przeczytaj to co napisałem na wstępie :)

Bea.ta napisał(a):A ja myślę, że bluesman powinien spojrzeć na wątki, w których się udziela.
Tam to jest 200% Chorwacji ;)

Słabo myślisz :mrgreen: i polecam przeczytanie tego co napisałem na wstępie :papa:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone