Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam od 12 sierpnia dwóch apartamentów

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agazp
Odkrywca

Postnapisał(a) agazp » 20.06.2013 11:50

WITAM

poszukuję dwóch apartamentów
w terminie od 12 sierpnia - 2 tygodnie
konfiguracja rodzin
2+2
2+3 ( w tym dwulatek)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 24.06.2013 13:51 przez agazp, łącznie edytowano 1 raz
bieder1
Croentuzjasta
Re: szukam od 10 sierpnia dwóch apartamentów

Postnapisał(a) bieder1 » 20.06.2013 12:15

Jedź w ciemno.
Po 10 sierpnia Niemcy już zjeżdżają bo szkoła się zaczyna więc apartamentów jest full
tami72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tami72 » 20.06.2013 12:20

a niektorzy Niemcy,tzn:Bawaria i Badenia-Wirtembergia dopiero zjezdzaja do Chorwacji,wiec,jezeli nie chcesz jechac w ciemno,zacznij cos szukac...pozdrawiam
tami72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tami72 » 20.06.2013 12:24

Sprawdz skrzynke...
agazp
Odkrywca

Postnapisał(a) agazp » 20.06.2013 16:45

W tamtym roku też jechałam 10 własnie w ciemno , było to dość męczące po długiej podróży człowiek marzy o prysznicu a my musieliśmy szukać apartamentu , teraz jedziemy w dwie rodziny więc już trudniej będzie znaleźć dwa apartamenty ,
tami72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tami72 » 20.06.2013 19:23

napisz do mojego brata,namiary masz w emailu.pozdrawiam
bieder1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) bieder1 » 21.06.2013 10:40

tami72 napisał(a):a niektorzy Niemcy,tzn:Bawaria i Badenia-Wirtembergia dopiero zjezdzaja do Chorwacji,wiec,jezeli nie chcesz jechac w ciemno,zacznij cos szukac...pozdrawiam

16 sierpnia Niemcy kończą wakacje
koło 10 sierpnia jest już luźno a po 16 będzie już maga luźno

kilka razy byłem koło 10 sierpnia i było pełno ogłoszeń na bramach ... a po 15-tym to na na drodze z kartkami nawet stali
tami72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tami72 » 21.06.2013 11:11

bieder1 napisał(a):
tami72 napisał(a):a niektorzy Niemcy,tzn:Bawaria i Badenia-Wirtembergia dopiero zjezdzaja do Chorwacji,wiec,jezeli nie chcesz jechac w ciemno,zacznij cos szukac...pozdrawiam

16 sierpnia Niemcy kończą wakacje
koło 10 sierpnia jest już luźno a po 16 będzie już maga luźno

kilka razy byłem koło 10 sierpnia i było pełno ogłoszeń na bramach ... a po 15-tym to na na drodze z kartkami nawet stali

Ja mieszkam w Niemczech w Monachium i koncze wakacje 16-ego WRZESNIA...zaczynaja sie wakacje 31-ego lipca,kazdy land ma w innym terminie wakacje....
Ania908
Autostopowicz

Postnapisał(a) Ania908 » 21.06.2013 11:13

Witam Cromaniaków :)
Dołączam się do zapytania, poszukuję 2-3 Apartamentów (2+2+2+1) w terminie 10-17.08.
Może to być także cały domek, ważne, żeby był przy plaży, najchętniej ustronne miejsce.

Niestety miejsca, w które jeździmy co roku, są już pozajmowane :cry:
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
agazp
Odkrywca

Postnapisał(a) agazp » 24.06.2013 13:52

U NAS Zmieniła się data szukam od 12 sierpnia na 2 tyg,
Ania908
Autostopowicz

Postnapisał(a) Ania908 » 25.06.2013 12:08

U nas zmieniła się załoga: pozostały tylko 4 osoby, szukamy apartamentu 10.08-17.08.2013
wyższy standard, blisko morza, ustronne miejsce, grill, parking.
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
agazp
Odkrywca

Postnapisał(a) agazp » 25.06.2013 20:44

napisałam ponad 200 e-mail i nie ma nigdzie dwóch wolnych apartamnetów
już sama nie wiem czy ja szukać nie umię czy mam pecha
Frane
Turysta

Postnapisał(a) Frane » 27.06.2013 14:42

Hello

I already sent you an e-mail and PM and you haven't answered
We have lot of apartments in our offer.
There is a big possibility something is free in the period you asked.

Kind regards
sargiel
Autostopowicz

Postnapisał(a) sargiel » 27.06.2013 16:17

Witam. Wybieram się z żoną i dzieckiem 3 latkiem do CRO w okolice Tucepi w okresie 11.08.13-27.08.13 w ciemno i to co czytam na forum to wydaje mi się że, coś powinienem znaleźć. Mam pytanko odnośnie cen ile będzie kosztował apartament na dwa tygodnie i czy w ogóle ma ktoś jakieś namiary na fajne apartamenty w Tucepi lub w okolicznych jeszcze mniejszych wioskach o promieniu około 15 km (oprócz Makarska). Dzięki i pozdrawiam.
JEŻELI KTOŚ MIAŁBY COŚ TO PROSZĘ O KONTAKT e-mail- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Jeszcze jedno czy ktoś jedzie samochodem prze Bośnię i Hercegowinę - jaką trasą najlepiej jechać?
ojtus
Odkrywca

Postnapisał(a) ojtus » 04.07.2013 01:03

Sargiel - jeżeli jedziesz pierwszy raz (nie wiem tego, ale tak wywnioskowałem z wypowiedzi) , z trzyletnim dzieckiem, w ciemno i dodatkowo pytasz o przejazd przez Bośnię i Hercegowinę - to podziwiam odwagę (żeby nie powiedzieć brawurę). Chyba, że masz już doświadczenie i wiesz co robisz. :)

Teraz trochę usprawiedliwię uszczypliwość: jazda w ciemno oznacza, że na miejscu przeznaczenia należałoby być rano, aby znaleźć wolny apartament (odpowiadający Twoim wymaganiom, a nie byle jaki - chlew przerobiony z garażu za 90 euro/doba). Trochę się to kłóci z jazdą przez BiH, ponieważ zakładam, że chcesz tamtędy jechać dla widoków, o których na forum napisano już dość dużo (i to prawda, wiem - bo jechałem przez BiH w ubiegłym roku na Peljesac, a w poprzednich latach też "trochę" jeździłem po tym kraju).
Więc jeśli masz być na miejscu rano, przez BiH będziesz jechał nocą. Z widoków nici. A poza tym: lubisz jeździć nocą po górach? Drogami, gdzie na ostrych zakrętach, serpentynach nie zawsze są barierki? Gdzie "miejscowi", którzy dobrze znają te drogi często jeżdżą jak popie*doleni? Skąd wiesz, co zastaniesz na przejściach granicznych z BiH? (Mam na myśli kolejki, bo np. rok temu stałem wjeżdżając do Bośni około 4 godzin na granicy w miejscowości Bosanska Gradiška).
Nie zrozum mnie źle - nie szydzę z Ciebie i nie próbuję popsuć Ci wakacji, chciałbym jedynie, żebyś spojrzał na podróż nie z perspektywy "wielkiej przygody", a realnie - biorąc pod uwagę przede wszystkim wszelkie niedogodności, jakie mogą Cię po drodze spotkać. Tym bardziej, że jedziesz z trzylatkiem.
Jazda w ciemno ma swoje wady i zalety (moim zdaniem wad jest trochę więcej). Pamiętaj, że nie tylko Ty jedziesz w ciemno (ja w tym roku też :D ), ale gdybym wcześniej wiedział, że będę miał możliwość spędzenia kolejnego urlopu w Chorwacji na pewno rezerwowałbym apartament wcześniej.

Wiele osób jeździ w ciemno, więc konkurencja jest spora. Nastaw się na to, że po kilkunastogodzinnej jeździe, półprzytomny będziesz musiał chodzić od domu do domu i pytać cierpliwie.. " Dobar dan. Imate slobodni apartman?" Może znajdziesz po dziesięciu minutach coś fajnego, ale....

Cztery lata temu jechałem w ciemno na Rivierę Makarską w okolicach 15 sierpnia, na miejscu byłem rano i:
- zacząłem szukać w Breli - nie znalazłem nic, co by mnie zainteresowało (albo chlew, albo bardzo drogo)
- następnie pojechałem do Podgory - to samo
- później jeszcze było Tučepi - też nic (i wtedy zaczęło mi się robić zimno, chociaż było 35 stopni) :)
- szczękając zębami wjechałem do Igrane - (było już około 15.00) - znalazłem dwa apartamenty, ale żonie się nie spodobało :)
- pojechałem z powrotem na północ - i około 17.00 znalazłem apartament w Drašnicach. Też nic specjalnego, bo bez klimy, internetu i innych wodotrysków, ale w miarę czysto, 30 sekund do morza i 100m do knajpy :). W skali od 1 do 10 dałbym temu apartamentowi uczciwe 6 (po posprzątaniu 7).

Nie oczekuj, że po wjeździe do Chorwacji przy drodze będzie stał tłum właścicieli apartmanów i będziesz mógł przebierać w ofertach. Nawet jeśli tak będzie - może zdarzyć się, że żaden z nich nie spełni Twoich oczekiwań i w rezultacie po bezskutecznych poszukiwaniach zdecydujesz się na tzw. "byle co" bo nie będziesz miał siły szukać dalej.

Użyj "szukajki" na forum. Na pewno znajdziesz wiele cennych informacji, w tym odpowiedzi na swoje pytania. Tutaj naprawdę jest mnóstwo cennych informacji, wiele z nich o jeździe w ciemno. Znajdź je. Wyciągnij wnioski. Masz jeszcze ponad miesiąc na przygotowania. Na pewno wiele osób będzie miało odmienne zdanie od mojego, ale pamiętaj - każdy ma inne doświadczenia, inaczej podchodzi do wielu kwestii. Dla mnie najważniejsze są na urlopie bezpieczeństwo, komfort i ciepłe morze. Ostatecznie lato jest tylko raz w roku.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone