Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sypialnia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 19:45

fasi, ale lampa...podoba mi się.
weldon, ten dąb brązowy to kolor tego "trupiego" zestawu...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.02.2011 19:52

ebolec napisał(a):... ten dąb brązowy to kolor tego "trupiego" zestawu...

Chyba mam rozkalibrowany monitor :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.02.2011 19:53

bolec, jędrek, andrzej.
Sugeruję hinduskie klimaty...
Palisander, czerwone ściany, etc... :wink:
http://produkty.almi-decor.com/catalog. ... d=1&func=2

To, co pokazałeś, to miernota...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 21.02.2011 19:56

Ebolec ta już ciekawsza :D ...ale.....

Fasti lampa zajefajna i to jest chyba właśnie ten dąb jakis tam ,o którym pisał Ebolec,tylko na tamtym zdjęciu wygladał na grafito -czarny ....a faktycznie bardzo ciekawy kolorek.....Fasti fajnie by jakaś większa zieleninka na podłodze wyglądała... :D

ale to bardzo trudny temat....bo każdy ma inną wizję....ja kupując łózko do sypialni obeszłam duuuuużo salonów meblowych.....bez konkretnego pomysłu i nagle ...tak ....to chcę :!: :!: :!: ...musi WAS zauroczyc :wink:
Ostatnio edytowano 21.02.2011 20:03 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 20:02

Dzięki FUX za propozycję, ale chyba nie czułbym się dobrze w klimatach indyjskich...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.02.2011 20:02

Co Wy braliście, że sami ze soba gadacie?
Dajcie przepis; ja także chcę... :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.02.2011 20:04

Ale to sama natura i klimaty, a nie bezduszna płyta meblowa... 8)
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.02.2011 20:07

Lampę małżonka przytachała któregoś dnia z Praktikera.
Jak snułem się pomiędzy półkami w Obi w poszukiwaniu farby, taśmy, wałka a przypadkowo zniosło mnie na dział oświetlenie to też mi się taka i objawiła i pomyślałem sobie, że jestem już w domu :lol:
Oświetlenie pochodzi z Italux

Pokój jeszcze nie wygląda tak jak się małżonce zamarzył więc z pewnością ku mojemu niepocieszeniu znajdą się na podłodze elementy zielone jak i martwa natura w postaci wazonów, donic, którą to na ogół tuż po zapianiu koguta poranną porą strącam nogami w drodze do wucetu :D

Meble jak już pisałem pochodzą z BRW i są w kolorze wenge. Tyle, że te ich wenge jakoś nie bardzo mi się podoba w porównaniu go do wenge z ikei a do którego przyzwyczaiłem się w saloonie :)

Co do tego co pokazałem na zdjęciu FUX, może i miernota, ważne że nam (mi i małżonce się podoba) :)
Dla mnie to jeden ..... czy to mdf czy palisander. Wolę przeżyć mdf niż być przeżytym przez palisander 8)
Ostatnio edytowano 21.02.2011 20:11 przez fasi, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 21.02.2011 20:09

FUX napisał(a):Co Wy braliście, że sami ze soba gadacie?
Dajcie przepis; ja także chcę... :lol:

hajduczek napisał(a):.....Fasti fajnie by jakaś większa zieleninka na podłodze wyglądała... :D

Obrazek

:lol: :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.02.2011 20:10

Wiedzialem.... :roll:

:mrgreen:
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.02.2011 20:13

Monar Cię nasłał? :D
To, że człowiek kiedyś się z sativą poznał, nie znaczy, że jego przyszłe dzieci mają od urodzenia z nią obcować :lol:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 20:13

A co mam zrobić jak mi się podobają kremowe (jasne) kolory.

A na ścianach mam m.in kolor zwany noc kairu i do niego na wszystkich obrazkach są wszedzie proponowane te "trupiokolorowe" meble. :?
No i druga sprawa, to nie chcę przekroczyć budżetu... 8)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 21.02.2011 20:19

ebolec napisał(a):A co mam zrobić jak mi się podobają kremowe (jasne) kolory.
8)

kupić taką :D ....TY będziesz tam spał...patrzył na nią....ma sie Tobie (Wam) podobać...a co powiedzą inni :?: :?: :?: ...phii ...co Cię to :lol:

a tu masz przykład ,że jasne meble też fajnie wyglądają przy fioletowych ścianach :)

Obrazek
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 20:30

Pytanie zasadnicze- kolor mebli dobiera się do koloru ścian, sufitu (w sypialni mam trzy kolory więc do którego), moze do koloru parkietu, a może do koloru okna...
Czy łóżko ma być w tym samym kolorze co szafa, toaletka, komoda, czy też może być np. białe, a meble koloru "trupiego"...

Same problemy... 8) :roll:

PS.Hajduczku, czy możes podać mi stronę, gdzie oferują tą sypialnie, bo... podoba mi się... :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 21.02.2011 20:38

no meble to raczej w tej samej tonacji jak już.....a ściany ....jak nie kupisz mebli w jakimś nietypowym kolorze np. RÓŻOWYM :lol: :wink: to będą zawsze pasowały....bo do koloru drewna pasuje kazdy kolor (prawie ,bo tego różowego jakoś nie widzę....nie widzę :wink: )....do ekri/kremu tez duuuża większość......do białego.. no wiadomo...wszystko

ale weź jeszcze to przemyśl....może jednak róż :wink:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone