Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sypialnia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 19.02.2011 22:48

kokos to owoc uniwersalny - można się nim najeść, napić i sobie popukać 8)

a kasza gryczana jest zdrowa i smaczna, choć kaloryczna i ma wysoki indeks glikemiczny :(

sądzę, że o to mogło chodzić Jackowi - wypowiadam się za niego, bo oboje jesteśmy z 3miasta i to zobowiązuje ... :roll: :wink:

dobrej nocy, Krystof
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 19.02.2011 23:04

ja mam też jakiś wynalazkowy materac.... :wink: sprężyny w jakiś torebkach+kokos+włosie końskie +z jednej strony wełna z merynosów(strona zimowa) +bawełna z drugiej (wersja lato)......ale czy jestem dzięki temu bardziej wyspana lub zdrowsza :wink: 8O hm....może.....na pewno biedniejsza :lol: ....w każdym razie jedno co mi pasuje to,to że jest twardy....nie lubię się zapadać
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 10:52

Celna uwaga Maćku z wysokością łóżka dla osób z problemami z kręgosłubem :idea:
Co do materaca to podobno nie powinno się krystofie w nocy jeść :wink:
Oglądałem Marytko również ofertę sypialni z Ikei i jedno łóżko spodobało mi się, ale okazało się trochę za wąskie- chciałbym żeby miało min. 180cm szerokości.
Hajduczku- ze względu na wagę ponad 100kg muszę mieć bardziej wytrzymały materac...znalazłem nawet takowy- strong w ofercie firmy Hilding.
Mojej żonie spodobała się sypialnia classic z oferty Vox...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.02.2011 17:00

Jeszcze jedna uwaga--warto kupić łóżka ew zrobić) ze skrzynią/skrzyniami. Mam dwie, pod każdym łóżkiem, bardzo dużo dodatkowego miejsca.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 19:08

Łoże, które mam aktualnie jest podnoszone i są "w nim" skrzynie , ale praktycznie nic tam nie trzymamy. Żona mówi, ze ciężko jest jej podnosić...dlatego chemy "skrzynię" dokupić stojącą przed łóżkiem (taki kufer jak to onegdaj się stawiało na różne szpargały).
Pojawił się temat dodatkowy. Czy w sypialni może być telewizor... czy Ty Maćku go masz ...jeśli można się zapytać?
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 20.02.2011 19:20

fajniej jak łózko jest na wysokich nóżkach i takie skrzynie sa po prostu wsunięte pod.ja odgapiłam pomysł z Ikei :lol: trzymam tam dodatkowe kołdry i poduszki.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.02.2011 19:23

W starym mieszkaniu miałem, teraz w domu nie mam. Mam 2 telewizory w innych pomieszczeniach, wystarczy, ale .... niby sypialnia duża, ale układ łóżek i szaf jest taki, że nie mam jak ustawić telewizora.
Kufer mam na działce, jest dużo mniejszy od skrzyni pod łóżkiem. Kiedyś służył jako łóżko dla mojego syna, trzeba było tylko wieko zabezpieczyć, aby się nie zamknęło :wink:
Moja żona to zbieraczka "przydasiów", a ja bardzo lubię wszelkie torby,m plecaki. To wszystko mieści się w skrzyniach...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.02.2011 19:26

ebolec napisał(a): Czy w sypialni może być telewizor... czy Ty Maćku go masz ...jeśli można się zapytać?

kiedyś miałam telewizor w sypialni....fajnie....tylko uzalezniłam się od zasypiania przy telewizorze :wink: ....już mi przeszło :D ......ogólnie podobno niezdrowo posiadac TV w sypialni....fale elektromagnetyczne maja zły wpływ min. na zasypianie

patrz punkt 4 :?

http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/zrelaksuj-sie/wystaw-telewizor-z-sypialni_36392.html
piotr65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr65 » 20.02.2011 19:43

Witam.
Ja kupowałem materac w Agacie: http://janpol.pl/index.php ,
a łóżko w Tychach:
http://www.selene.pl/index.html

Pozdr.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 19:57

hajduczek, ad pkt4. Poradnika- można podpatrzeć w TV i dokształcić się... :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.02.2011 20:16

ebolec napisał(a):hajduczek, ad pkt4. Poradnika- można podpatrzeć w TV i dokształcić się... :wink:
:lol: :lol: :lol: tez prawda :wink: ....ale idąc tym tropem to może jeszcze lustra na suficie :wink:

kiedy miałam telewizor w sypialni to bardzo mi się przydawał miękki zagłówek prze łożku....można było sobie wygodnie glowę oprzeć w pozycji "oglądacz" -telewizor był w szafie Komandora chowany

łóżko mam zupełnie inne ....ale podobny kształt zagłówka,który przydawał się tez podczas czytania ksiązek....karmienia małej Marty....czuwania kiedy była chora......przyjemnie było oprzec się o cos miękkiego

Obrazek
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 20:31

hajduczek napisał(a): :lol: :lol: :lol: tez prawda :wink: ....ale idąc tym tropem to może jeszcze lustra na suficie :wink:
...żeby w kompleksy popaść :?: :wink:

Łóżko b. ładne, ale muszę jeszcze dobrać do kompletu: toaletkę, szafę wolnostojącą z drzwiami przesuwnymi, no i komodę.
Swoją drogą to te łożka z firmy Empire z Rumii niczego sobie
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.02.2011 20:44

zdjęcie łóżka podałam wyłącznie w kwestii podobieństwa zagłówka(kąt...obicie) :wink: :wink: ....nawet na resztę nie patrzyłam :lol:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 20:49

Jeśli mozna prosić o ocenę tego łóżka (zestawu) 8)

Obrazek[/img]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 20.02.2011 21:27

najwyżej mnie znienawidzisz ,ale szczerość to moja wada :? .....jak dla mnie to za dużo złota i luster....może dlatego ,że taki typ sypialni ma moja siostra od 24lat i baaaardzo mi się opatrzyła.......przepraszam :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone