Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sypialnia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 21:44

Zgadzam się z Tobą...mnie także się już opatrzyła... :wink:

Natomiast sypialnie jak na poniższym zdjęciu ma na oku moja małżonka- również proszę o szczerą opinię 8)

Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 20.02.2011 21:50

Zdesaturowana ...

Myślisz, że jak się zobaczysz rano w takich odcieniach, to się nie poczujesz chorym? :wink:

Z tego samego powodu nie powinno się robić ciemno zielonych kafelków w łazience :lol:
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 20.02.2011 22:09

weldon napisał(a):Zdesaturowana ...

Użyłeś słowa, którego najzwyczajniej w świecie nie rozumiem, czyli, że jaki- kojarzy mi się, ze taki przesycony barwami lub wręcz przeciwnie-nijaki, tzn w tym przypadku o zbyt ostrym jednolitym kolorze. Czy tak?
Wytłumacz z łaski swojej a prośby mojej znaczenie tego słowa... 8)
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 20.02.2011 23:12

lepsza :) jednak jak dla mnie to jeszcze nie to.....jednak to nie ma być moja sypialnia...............Piotrowi chodzi pewnie o konkretny dobór kolorów w tym przypadku .....czeń i fiolet mi tez kojarzą się z pogrzebem :?

jednak gdyby leżała na niej pościel w innym kolorze ....weselszym...lub nawet klasyczna czysta wiśnia jako dodatki (np.) to wszystko wygladałby inaczej....

popatrz....tutaj również czarne łóżko ale dodatki inne i całkiem inne wrażenie

Obrazek

tak więc tamta Twoja tez mogłaby dobrze wyglądać w innym zestawieniu kolorystycznym dodatków
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.02.2011 06:40

ebolec napisał(a):
weldon napisał(a):Zdesaturowana ...

Użyłeś słowa, którego najzwyczajniej w świecie nie rozumiem, czyli, że jaki- kojarzy mi się, ze taki przesycony barwami lub wręcz przeciwnie-nijaki, tzn w tym przypadku o zbyt ostrym jednolitym kolorze. Czy tak?
Wytłumacz z łaski swojej a prośby mojej znaczenie tego słowa... 8)

:D

No właśnie ... wyprana z kolorów. Ponura.
Światło wpadające rano przez okno, odbite od takich mebli podkreśli bladość i ziemistość cery,
a to pierwszy krok do rozchorowania się.

Ale to mz. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 21.02.2011 07:47

Krystof napisał(a):kokos to owoc uniwersalny - można się nim najeść, napić i sobie popukać 8)

a kasza gryczana jest zdrowa i smaczna, choć kaloryczna i ma wysoki indeks glikemiczny :(

sądzę, że o to mogło chodzić Jackowi - wypowiadam się za niego, bo oboje jesteśmy z 3miasta i to zobowiązuje ... :roll: :wink:

dobrej nocy, Krystof

Brawo Jasiu!

:lol: :wink:
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 21.02.2011 09:21

Brawo Jasiu!

Jasiu? :roll:
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 21.02.2011 09:28

Jestem tuż po zakończeniu akcji sypialnia 2011: było malowanie i zakupy :)
3 ściany koloru śliwka węgierka z duluxa, jedna w tapecie pasiastej w kolorach bieli, szarości, czerni i srebra.
Meble z BRW seria Augustkoloru wenge.
Meble mimo, że wykonane z mdfu zrobione są solidnie, po dwóch nocach na łożu jak na razie nic nie skrzypi :lol:
Wieczorem mogę pstryknąć "grand finale" naszego bedroomu i wrzucić tutaj jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak to wygląda :)
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 15:34

fasi napisał(a): Wieczorem mogę pstryknąć "grand finale" naszego bedroomu i wrzucić tutaj jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak to wygląda :)

Proszę o zamieszczenie zdjęć...

Tak przy okazji to kolor mebli, które podobają się mojej żonie to dąb brązowy
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 21.02.2011 17:04

Czy szanowne jury zechciałoby ocenić poniższy zestaw...
(tylko proszę po polsku-bez trudnych słów) :wink:

Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.02.2011 17:07

Ładny ... cieplutki ... Miękkie, przyjemne linie ... Filiżanki w cenie?

I to jest ten dąb brązowy? Chyba coś innego ... :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2011 17:24

ebolec napisał(a):Czy szanowne jury zechciałoby ocenić poniższy zestaw...
(tylko proszę po polsku-bez trudnych słów) :wink:

Obrazek

Ładny, nawet bardzo ładny komplecik. Zwróć jednak uwagę (w każdym kupowanym łóżku) na mocowanie zagłówków. Muszą być dobrze zamocowane chyba, że chcesz kupić nowe łoże po 24 miesiącach (gwarancja).Przerwa między drewnianymi zagłówkami będzie was denerwowała(ciągle wpadająca poduszka i zabrudzona ściana).

Nie wiem w jak szerokim pokoju będzie stało łóżko? Jeśli pokój będzie wąski będziesz obijał sobie golenie o narożniki łóżka.

Jeszcze jedna uwaga (tego łoża nie dotyczy): firmy produkujące podają szerokość i długość materaca. Czasami występują łóżka z poszerzonymi bokami o szerokość desek i wtedy może przybyć do szerokości łóżka nawet dwadzieścia centymetrów.
mariusz-w
Koneser

Postnapisał(a) mariusz-w » 21.02.2011 17:29

weldon napisał(a):Ładny ... cieplutki ... Miękkie, przyjemne linie ... Filiżanki w cenie?

Zgadzam się z Piotrkiem !
Nawet jak filiżanki nie są w cenie.

Niebo a ziemia ... przy tym katafalku tz. przy tej "trupiej".

:D
mariusz-w
Koneser

Postnapisał(a) mariusz-w » 21.02.2011 17:34

smoki3 napisał(a): Jeśli pokój będzie wąski będziesz obijał sobie golenie o narożniki łóżka.

Tu smoki ma rację !
Lepiej jak nic nie wystaje, nie tylko narożniki ale nawet z boków.
fasi
Cromaniak

Postnapisał(a) fasi » 21.02.2011 17:48

ebolec napisał(a):
fasi napisał(a): Wieczorem mogę pstryknąć "grand finale" naszego bedroomu i wrzucić tutaj jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak to wygląda :)

Proszę o zamieszczenie zdjęć...

Tak to wygląda na dzień dzisiejszy - ascetycznie trochę ;)
Jest trochę pierdółek jeszcze do powieszenia na ścianach, ale na razie mi się nie chce :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone