Ucho zagrało teraz w najno3wszym Indianie Jones
Jak to Beti nie byłaś w Rzymie???? Każdy był!

.png)

.png)
tony montana napisał(a):
Jak to Beti nie byłaś w Rzymie???? Każdy był!
![]()
marze_na napisał(a):...to chyba zależy gdzie się o tym czyta. I jak kto mierzył
.
Palmę pierwszeństwa ma bez wątpienia rzymskie Koloseum. Za nim wymienia się najczęściej amfiteatr w Capui, a potem to już różnie - Werona albo Pozzuoli.
U siebie w relacji też pisałam, że ten w Syrakuzach jest trzeci. Ale jak już zobaczyłam wszystkie powyższe i trochę więcej poczytałam to bym się więcej pod tym stwierdzeniem nie podpisała.
.png)
I chyba zależy co bierze się pod uwagę: wielkość, powierzchnię, a może pojemność (liczbę osób na widowni)... Kto tam wie jakie kryteria obowiązują...marze_na napisał(a):To chyba zależy gdzie się o tym czytawiola2012 napisał(a):Neapolis ogólnie może się podobać. Zaskoczyłaś mnie, że teatr był trzeci co do wielkości we Włoszech.. I jak kto mierzył
.
mysza73 napisał(a):No ale, że Ty Betka jeszcze we Rzymie nie byłaśpiekara114 napisał(a):Amfiteatr jest trzecim co do wielkości we Włoszech, po rzymskim Koloseum (on jeszcze przede mną) i![]()
![]()
tony montana napisał(a):Jak to Beti nie byłaś w Rzymie???? Każdy był!
![]()
U mnie głównie pożądany cel jest dużo dalej..i trudniej osiągalny...wiola2012 napisał(a):Beatka sobie wisienki na torcie zostawia na później.
W moim Werona też na II miejscuwiola2012 napisał(a):W moim przewodniku właśnie w Weronie jest podawany jako drugi. To tak naprawdę nie jest aż takie istotne, ale mogliby używać ujednoliconego systemu miar
.png)
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Koloseum jest bez wątpienia na pierwszym miejscu , ale na drugim jest Amfiteatr w Thysdrus - obecna nazwa El-Djem , w Tunezji . Mieścił ponad 35 tys. widzów , obwód elipsy 427 m , szerokość - 124 m i długość - 149 m .
.piekara114 napisał(a):Od razu przypomniały mi się dyskusje w mojej ateńskiej relacji na temat, tym razem, greckich teatrów.

.png)

.png)
.png)
tony montana napisał(a):Chwila chwila co to jest? Jak to odnowiony teatr ?
Niedobrze to wygląda, gdy my bylismy ...no jakoś czas ten to wygląda pięknie ...staro...!
No skandal
.png)
Chyba jakieś ekskluzywne przedstawienie się szykowało to i widownię czasowo podpicowali jakimiś nakładkami.....png)
No i teraz to nie wiem czy mam tam iść czy niemarze_na napisał(a):tony montana napisał(a):Chwila chwila co to jest? Jak to odnowiony teatr ?
Niedobrze to wygląda, gdy my bylismy ...no jakoś czas ten to wygląda pięknie ...staro...!
No skandal
Katastrofa. Też się cieszę, że zdarzyłam odwiedzić, jak jeszcze wyglądał.
.png)
Idź, tylko może sprawdź czy nie będzie za kilka dni jakiegoś przedstawienia....mysza73 napisał(a):No i teraz to nie wiem czy mam tam iść czy nie![]()
To zdecydowanie nie był wodospad. A woda bardzo bardzo zimna i bardzo bardzo czysta w basenie, choć tego nie widać....no w końcu tej niecki nie czyszczą...majkik75 napisał(a):Też skromny wodospad![]()

.png)