W czasie tego wyjazdu odwiedziliśmy kilka teatrów i w każdym czegoś mi brakowało (zresztą ze wszystkimi na Sycylii tak było, w czasie kolejnego wyjazdu też)... Do tego efektu WOW z Epidavros (choć nie ma on widoku) jednak im czegoś brakowało...
.png)
.png)

.png)
piekara114 napisał(a):I po raz kolejny syna fredo jest inne...poznaliśmy już chyba wszystkie wersje możliwości jego podania![]()

.png)
dangol napisał(a):piekara114 napisał(a):I po raz kolejny syna fredo jest inne...poznaliśmy już chyba wszystkie wersje możliwości jego podania![]()
Przynajmniej nie było monotonnie![]()
Dalekodangol napisał(a):Widok na teatr fajny, ale faktycznie do budowli w Epidavros mu daleko
.png)
) teatry antyczne mają w sobie coś wspaniałego - trwały wieki czekając , aż je będziemy oglądali i podziwiali
piekara114 napisał(a):dangol napisał(a):piekara114 napisał(a):I po raz kolejny syna fredo jest inne...poznaliśmy już chyba wszystkie wersje możliwości jego podania![]()
Przynajmniej nie było monotonnie![]()
No nie było... Codziennie to nerwowe oczekiwania - jaka dziś będzie
![]()
![]()
Dobrze jest mieć wiedzę również w tym zakresie
.png)
.png)

.png)
piekara114 napisał(a):Castelmola mnie nie zachwyciła…
.png)
Po chwili trafiamy na Piazza IX Aprile, który ma cudną posadzkę....
.png)
piekara114 napisał(a):Przy schronisku obok kolejki można wypożyczyć buty, kurtki, kask, itp., może można też i kijki wypożyczyć, ale tego nie wiem, bo uznałam, że bez kijków też dam radę
.png)
wiola2012 napisał(a):Po chwili trafiamy na Piazza IX Aprile, który ma cudną posadzkę....
Potwierdzam. Ten placyk mi się bardzo podobał.

.png)
Castelmola...ciężko mi coś napisać...bo widoki widokami, ale czy aż tak zachwycające? dla mnie nie...piotrf napisał(a):Spacerowałem tam trochę wirtualnie i wcale mnie to nie dziwi , w porównaniu z Taorminą jest ubogie w atrakcje , za to dla widoków warto się tam wybraćpiekara114 napisał(a):Castelmola mnie nie zachwyciła…![]()
Jak dla mnie to jedno z ładniejszych miejsc w Taorminiewiola2012 napisał(a):PotwierdzamPo chwili trafiamy na Piazza IX Aprile, który ma cudną posadzkę..... Ten placyk mi się bardzo podobał.
To się nazywa szczęściewiola2012 napisał(a):Mieliśmy takiego pecha trochę, że podczas dwukrotnego pobytu w Taorminie (dzień po dniu) dwukrotnie kropiło, było pochmurno, Castelmola była tak zasnuta czarnymi chmurami, że stwierdziliśmy, że nie ma sensu wogóle tam jechać, ale jak weszliśmy na Piazza IX Aprile wyszło słoneczko. Za każdym razem![]()
Tak opisałaś, że to widziałam z Tobąwiola2012 napisał(a): Jedząc podwieczorek przy placyku obserwowaliśmy "mafijną" rodzinę: senior siedział przy stoliku, obok niego nadskakiwało dwóch goryli, po placyku przechadzała się nastolatka , która co i rusz zmieniała stroje, dwóch fotografów robiło jej sesję zdjęciową, a "dziadek" delikatnymi ruchami głowy okazywał swoją aprobatę lub dezaprobatę.
Mam takie odczucie, subiektywne, że Taormina lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości.maslinka napisał(a):Taormina bardzo mi się podoba na Twoich zdjęciach
Ona tak o sobie przypominała, a Ty ciągle ją omijaszmysza73 napisał(a): bo Pani Etna akurat w dniu naszego przyjazdu się uaktywniła i wszystko zasypała pyłem wulkoanicznym
.png)
.png)
To na kiedy masz bilety?mysza73 napisał(a):Żeby tylko rajan mi go nie pokrzyżował
No z pogodą to Ty na Sycylii nie trafiłeś...tony montana napisał(a):Mnie się też Teatro bardzo podobał
Nie miałem jednak tak do tego pogledu na Etnę z niego