napisał(a) Habanero » 27.09.2017 08:27
Malowa napisał(a):Oglądając kolejne foty w twojej relacji ponownie zatęskniłam za plażami Pagu....
Naprawdę wspominam je najcieplej ze wszystkich, które widziałam w Cro.
Wcale Ci się nie dziwię że je tak wspominasz

Ja mam to samo
AdamZ napisał(a):Hmm, trochę zielonego się jak widzę uchowało. Ryby większe niż na Braču powiadasz. Woda cieplejsza.
Więcej takich opisów i zmienię proporcje pobytowe na wyspach na 50/50

Zielonego zwłaszcza w Bošanie nie brakuje i nawet patrząc z bliska na te białe wzgórza, które z daleka wydają się całkowicie nagie, można zauważyć zielone roślinki, którymi są pokryte. Woda na bank jest cieplejsza, a ryby zdecydowanie większe
Pag jest dla ludzi, którym dojazdy do plaż własnym pojazdem, nie będą
spędzać snu z powiek. Tego baliśmy się najbardziej. Na miejscu okazało się, że miejsc do parkowania nie brakuje, a same dojazdy nie są tak uciążliwe, jak się wcześniej wydawało

sdolas napisał(a):Mile jestem zaskoczony klarownością wody.
Wydawałoby się że skoro to zatoka ro nie koniecznie musi być klar
Plaże super, były takie miejsca gdzie droga była nie za wysoko nad plażą ?
Z linków postojowych widać że wysoko, raczej po tej skarpie z kajakiem by było średnio ... czy się mylę ?
Plusem na pewno jest to że sporo miejsca na samochód przy drodze i nie trzeba szukać parkingu

Na pewno nie jest tak klarowna jak na Braču, ale przy naszym Bałtyku, to piękne i zadbane akwarium
Na te dwie plaże w Sv. Mariji zejście z kajakiem na głowie

, nie powinno sprawić osobie dorosłej problemu. Nie jest bardzo stromo i odległość do plaży pokonuje się w 3-4 min. Potem wybierasz tylko kierunek i heja