napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.02.2007 22:30
czesc Mariuszu,
Hvar jest dośc specyficzną wyspą o wyjątkowo nieregularnej linii brzegowej. Dlatego warto poszukać sobie plaży. Plażowanie na betonie przed hotelem to rzeczywiscie nie najlepszy pomysł (tym bardziej, że to wejście do zatoki, pływają promy, wodoloty itp. poza tym, nie muszę chyba dodawać, że tu woda miesza się z tą "stojącą w miejskiej zatoce").
Nie wiem, czy wybieracie się tu własnym autkiem, ale jeśli tak, to gwarantuję, że znajdziecie tu dla siebie miejsce, gdzie w ciszy i spokoju będzie mogli kąpac się w słońcu i krystalicznie czystej wodzie. Ja polecam zatoczkę Žukova, nieopodal Rudiny -osiedla, w którym mieszkam. To 2 km od centrum miasteczka, więc autem dosłownie chwilka drogą wśród gajów oliwnych. Potem zostawiacie autko i laskiem schodzicie do zatoczki, ok 10 min spaceru. To specyfika tej "dzikiej" wyspy. Trzeba sobie wyszukać miejsce, żeby trochę "poużywać". Poniżej fota z Žukovej (fota taka sobie, może po niedzieli bedę miec lepsze). Jeśli macie ochotę pogadać, znajdzcie mnie na skype. pozdrówki