Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siatkówka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bzyq74
Cromaniak
Re: MŚ w siatkówce - Polska 2014

Postnapisał(a) bzyq74 » 07.09.2014 17:20

Janusz Bajcer napisał(a):Oby nie odpuścili trzeciego seta,

Nie odpuścili :mrgreen:

Bravo :!: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2014 17:27

Brawo - do drugiej fazy wchodzą z kompletem punktów.

W grupie D jeszcze mecz USA - Włochy, najlepszy wynik dla nas :wink: 3:0, 3:1 lub 3:2 :idea: :oczko_usmiech:

Grupa E -druga faza

Polska - 9
Francja - 7 *
Serbia - 6
Iran - 5 *
Argentyna - 3
Włochy - 2 (ewentualnie +3, +2, +1, 0)*
USA - 1 (ewentualnie +3, +2, +1, 0)*
Australia - 0

Gramy z *
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 07.09.2014 17:49

Mój Małż do dzisiaj jest we Wrocławiu, a od wtorku - Łódź. Skończy ... w Katowicach.
Ten to się naogląda ... i jeszcze mu za to zapłacą :oczko_usmiech:
Szkoda, że jak dotąd nie postarał się o chociaż jeden autograf ...

P.s. w piątek, przez przypadek, spotkał na siłce drużynę Serbii, a potem - też przez przypadek - trafił na nich na Świdnickiej.

Pozdraviam kibiców siatkówki :D
giba0909
Cromaniak

Postnapisał(a) giba0909 » 07.09.2014 18:32

Bravo- oby jeszcze za godzinę piłkarze......
giba0909
Cromaniak

Postnapisał(a) giba0909 » 07.09.2014 18:34

......i może być fajny wieczór.
giba0909
Cromaniak

Postnapisał(a) giba0909 » 07.09.2014 18:39

Prawdziwa rywalizacja w MŚ jeszcze przed nami choć nie można zlekceważyć zwycięstw z Serbią czy Argentyną
Danka
Cromaniak

Postnapisał(a) Danka » 07.09.2014 19:23

a to ja napisał(a):Mój Małż do dzisiaj jest we Wrocławiu, a od wtorku - Łódź. Skończy ... w Katowicach.
Ten to się naogląda ... i jeszcze mu za to zapłacą :oczko_usmiech:
Szkoda, że jak dotąd nie postarał się o chociaż jeden autograf ...

P.s. w piątek, przez przypadek, spotkał na siłce drużynę Serbii, a potem - też przez przypadek - trafił na nich na Świdnickiej.

Pozdraviam kibiców siatkówki :D

to niech wpadnie na kawę
my w przyszły weekend wybieramy się do Spodka
pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2014 21:45

USA - Włochy 3:1 (wynik OK :lol: )

1 Polska 9 (9:0)
2 Francja 7 (8:5)
3 Serbia 6 (6:5)
4 Iran 5 (7:6)
5 USA 4 (6:7)
6 Argentyna 3 (4:6)
7 Włochy 2 (5:8)
8 Australia 0 (1:9)

Kolejne emocje :D

10.09 (środa) Polska - USA
11.09 (czwartek) Polska - Włochy
12.09 (piątek) dzień przerwy
13.09 (sobota) Polska - Iran
14.09 (niedziela) Polska - Francja
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.09.2014 09:33

Na meczu Rosja-Bułgaria komplet.

Filmik.
Nawet siebie znalazłem.

W Ergo prawie wszyscy byłi Bułgarami. :mrgreen:

Grupa polskich kibiców chodziła z maskami putina. Gdy jeden z narąbanych ruskich kibiców coś zaczął jęczeć, ten wsadził sobie tę maskę za pasek na tyłku.
Wyglądało tak, że putin mu z tyłka wyłaził. Śmiech na cały sektor.

Obejrzałem sobie naszych w wozie transmisyjnym. Na żywo lepiej, chyba. :mrgreen:

:hut:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 08.09.2014 15:28

kaszubskiexpress napisał(a):Na meczu Rosja-Bułgaria komplet.

W kwestii frekwencji - informacyjnie.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,16603050,Siatkarska_Krakow_Arena___goscie_chwala_i_zazdroszcza.html#LokKrakTxt

Goszczącą grupę A (z Polską) halę wrocławską odwiedzało średnio - 4 tys. fanów, w grupie B w Spodku przeciętnie kibicowało 3,7 tys., a w trójmiejskiej Erga Arenie grupę C oglądało 4,1 tys. Kraków Arena może poszczycić się średnią na poziomie 7,5 tys. fanów.

http://krakow.pl/aktualnosci/137983,202,komunikat,zawodnicy_i_fani_siatkowki_zachwyceni_krakowem.html

Komplet publiczności oglądał ostatni rozegrany w Kraków Arenie mecz FIVB Mistrzostw Świata w Piłce Siatkowej Mężczyzn Polska 2014, w którym reprezentacja USA pokonała Włochów 3:1.

http://eurosport.onet.pl/siatkowka/mistrzostwa-swiata-siatkarzy/ms-siatkarzy-2014-rekordowa-liczba-kibicow-w-krakowie/rvyxz

Jak podali organizatorzy, mecz Francja - USA śledziło 14 100 kibiców, oraz niemal tysiąc zaproszonych gości, co dało łącznie imponującą liczbę 15 100 kibiców.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 08.09.2014 18:38

tomekm67
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tomekm67 » 08.09.2014 22:08

Kraków, wczoraj
Kraków_04.jpg

Iran - Puerto Rico
Kraków_22.jpg

Kraków_32.jpg

Kraków_40.jpg

Italia - USA
Kraków_55.jpg

Kraków_73.jpg
Potter
Cromaniak

Postnapisał(a) Potter » 09.09.2014 11:57

Moje 3 grosze :smo: .

Mecz otwarcia Polska - Serbia...
Co do atmosfery to pisałam wcześniej... Co do organizacji tzn. hali pisano już dużo na ten temat w mediach. Kibice siedzący na regularnej trybunie chyba lepiej widzieli telebim niż samo boisko. Moja małżowina ze strefy VIP mówiła, że zawodnicy byli tylko niewielkimi punktami, a przecież powyżej było jeszcze sporo rzędów trybun. Ja z córcią siedziałyśmy w wypasionym 12 rzędzie i widoczność miałyśmy niezłą, trzeba tylko było poprosić kilka osób o zdjęcie z głów kapeluszy wzorów i rozmiarów wszelakich :mrgreen: ...

Kilka fotek ....

Obmacywacze ...

Obrazek

Prawie 62 tys. ludzi robiło wrażenie ...

Obrazek

Tutaj widać te dostawiane trybuny. I wg mnie tylko z nich warto było patrzeć przed siebie, a nie do góry .... :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Trochę się bałam prowizorki tych dostawianych trybun, ale okazało się, że są raczej solidne ... Tak wyglądało wejście na powyższe ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajne wrażenie robią tak "jednako" poubierani ludzie ...

Obrazek

Obrazek

Jadą chłopcy, jadą .... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec bardzo nieostre ale dokumentujące moje znakomite towarzystwo zdjęcie (Michał Żebrowski) :mrgreen: ...

A i jeszcze jedno. Akustyka 8O 8O 8O . Masakryczna. Przy takim dopingu zupełnie nie było słychać konferansjera i co najmniej głośny śmiech wywoływały u obecnych napisy na leżących na siedzeniach czerwonych i złotych foliach, coby uważnie słuchać spikera i machać nimi zgodnie z jego poleceniami :mrgreen: .

Obrazek

Wrażenia z meczu - NIEPOWTARZALNE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sobota 06.09 Iran - Belgia Kraków.

Nie ukrywam, że bardzo chciałam zobaczyć ten mecz ze względu na Iran. Ciekawa byłam co też oni sobą reprezentują, że wyrastają na takie czarne koniki ....

Tak na marginesie droga z Warszawy do Krakowa nie była łatwa, bo pod Radomiem ktoś rozsypał wiaderko gwoździ i musieliśmy je wyzbierać :mrgreen: :smo: :mrgreen:

Co do Areny Kraków całkowicie zgadzam się z siatkarskim guru tego forum :D czyli Myszowatą..
Hala jest absolutnie wspaniała. Bardzo estetyczna dla oka i potwierdzam, że widoczność z każdego miejsca hali jest co najmniej bardzo dobra. Wg mnie plusem jest też położenie hali tak trochę w polu co umożliwia przyzwoity dojazd.
Z zewnątrz też wygląda fajnie ...

Obrazek

Bilety VIP mam i nikomu ich nie oddam :mrgreen:

Obrazek

Przez te gwoździe pod Radomiem :smo: spóźniliśmy się na pierwszy set....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak tak bardzo nie żałowaliśmy bo mecz nie był szczególnie ekscytujący, żadna z drużyn jakoś mnie specjalnie nie zachwyciła. Wydawało mi się tylko, że sposobem na Iran jest dobra zagrywka... Przy słabym odbiorze mocno się gubią ...

Obrazek

Fotele w strefie VIP mimo, że baaardzo wygodne świeciły pustkami ...

Obrazek

Widzów tez nie było za dużo, chociaż w statystykach czytam, że 7,4 tys.

Obrazek

W środku niewielka, ale skuteczna grupka kibiców Iranu ... Te małe dziewczynki z flagami w rodzinnym kraju pewnie by sobie tak beztrosko nie pobiegały ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Strefa "żarełka" VIP na której bardzo się zawiodłam :evil: . Miała być a nie było jej :evil: . Sponsor stwierdził chyba, że mecz mało "ważny" ..... Bez komentarza ... Polak/ka głodna Polka zła :evil: ...

No w sumie to za dużo tych vipków nie było :mrgreen: ...

Obrazek

Stąd też dobrze widać ....

Obrazek

Solidne kibicowanie wymaga dopingu ... :oczko_usmiech: ...

Obrazek

Mecz zasłużenie zakończył się wynikiem 3-1 dla Iranu.

Do następnego meczu Portoryko - Włochy było jakieś 1,5 godzinki poszliśmy się więc poszlajać po okolicy.
Ok. 20.00 postanowiłam zejść na samą płytę żeby obejrzeć sobie halę z dołu.... Nieopatrznie stanęłam przy bandzie ... rozejrzałam się .... a tu nagle ni stąd, ni zowąd :lol: na płytę wybiegli siatkarze w biało-niebieskich dresach ... Momentalnie wokół mnie zrobiło się ciasno .... Chcąc nie chcąc odwróciłam się w stronę parkietu i obserwowałam trening Włochów z ulubieńcem Mychy Ivanem na czele ....

Obrazek

Obrazek

Chociaż Ivan chyba nieźle poprzedniego dnia zabalował, bo w tej pozycji spędził dobrych kilka minut :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sędzia główny nie chcąc się wywyższać obniżył sobie słupek :mrgreen: czemu przyglądał się jeden z Włochów ...

Obrazek

Stabilność słupka sprawdzili Piano i Ivan ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to zaczynamy ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kształtne ciała Włochów nie we wszystkich wzbudzały zainteresowanie ...

Obrazek

Z przykrością musze przyznać, że tego po lewej nawet znam :oops: ...

Obrazek

Chyba cała sala spodziewała się szybkiego 3-0 dla Włochów.
Skutecznie poinstruowana :twisted: przez Myszę ja również początkowo kibicowałam makaronom ... Kiedy więc na tablicy pojawił się wynik wskazujący na prowadzenie Portorykańczyków pomyślałam, że muszę to uwiecznić póki czas ...

Obrazek

Uwielbiam patrzeć jak serwuje Piano ...

Obrazek

Po chwili wynik zrobił się jeszcze ciekawszy ...

Obrazek

W przerwach mecz umilały tańczące panienki, które skutecznie wciągały do zabawy publiczność ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cóż było dalej ? ... Włosi zasłużenie uwalili mecz :evil: . Gdyby nie Ivan to pewnie szybko przegraliby 3-0 :roll: . Publiczność z każdą piłką przesuwała swoją sympatię na stronę Portorykańczyków i refren piosenki Vaja con dios "Ajajajajaj Puerto Rico do dziś nie chce mi wywietrzeć z głowy ....

Doszło nawet do tego, że na usilną prośbę spikera namawiającego do kibicowania Italii ....
" A teraz na moje 3..4 cała hala odpowiada I T A L I A !!!" cała hala odpowiedziała P U E R TO R I C O :oczko_usmiech:

Portorykańczycy cieszyli się jak dzieci ... Pewnie ustala se w tym dniu święto narodowe :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ci Państwo oprócz oglądania meczu nie mieli chyba za dużo roboty ...

Obrazek

Obrazek

A teraz paciorek i spać bo jutro też ciężki dzień :D .
A nie, wcześniej spacerek na Rynek Główny gdzie nie chciano nam dać nic do jedzenia (ok. 00.00 :oczko_usmiech: ) ...

Niedziela 07.09 powitała nas piękną pogodą. Trzeba więc było jakoś fajnie rozplanować ten dzień :D .
Na początek spacerek na kawkę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Około południa wyruszyliśmy w niezbyt odległą (270 km) podróż do Wrocławia. Autostradą poszło szybko. Termometr wskazywał coraz wyższą temperaturę :mrgreen: . We Wrocławiu słupek rtęci doszedł do 29,5 st. C 8O .
Fakt, atmosfera przed stadionem była gorąca ...

Obrazek

Co do Hali Stulecia to może lepiej nie będę się wypowiadać :roll: ... Mecze drużyny narodowej w hali mieszczącej coś ponad 6 tys. miejsc :evil: SKANDAL panie !!!

Fotki z rozgrzewki ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tym razem miejsca mieliśmy w 5 rzędzie na płycie co wcale nie było najszczęśliwsze bo wszystkie krzesła stały na jednym poziomie, a dodatkowo bandy były wyjątkowo wysokie....

Obrazek

Obrazek

Na szczęście jeszcze w trakcie pierwszego seta upatrzyłam sobie 2 wolne miejsca w 3 rzędzie, na dodatek brzegowe tak, że widoczność nam się zdecydowanie polepszyła ... :mrgreen:

Obrazek

To chyba ostatnia akcja pierwszego seta ...

Obrazek

Panienki też były ... :lol:

Obrazek

Praktycznie w każdej możliwej przerwie (przerwy techniczne, timeout-y) podbiegał ktoś do barierki i robił sobie zdjęcia na tle drużyny ... Ok. ... Ale Ci PANOWIE poniżej przekroczyli wszelkie granice wytrzymałości ludzkiej :evil: ... Robili sobie zdjęcia co chwilę ... W różnych kombinacjach ...."Teraz ty Stefan z lewej ... Janek przesuń się bo mnie zasłaniasz..... Kaziiiiiiiiik !!!! Zejdź no tu do nas to se fotkę strzelimy ..... Poczekajcie , tera moim aparatem ..... Stańcie jeszcze raz bo nieostre wyszło ! " Boszszszszzz :roll:

Obrazek

Koszulki nie złapałam :cry: ...

Obrazek

Obrazek

"Mężu ! Zrób mi zdjęcie ! Tylko nóg mi nie obetnij bo Mysza się będzie śmiała :twisted: ..."

Obrazek

Zrobił :roll: :roll: :roll:

Obrazek

Mówiłam, że bandy były wysokie ... To jest widoczność z 3 rzędu dla osoby o wzroście ok. 165 cm ....
Obrazek

Na szczęście ja mam dużo więcej :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Wlazły nieźle zalazł rywalom za skórę :oczko_usmiech: ...

Obrazek

No i dość spokojnie wygraliśmy 3-0 ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po meczu Mariusz Wlazły "potrenował" nieco swojego następcę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle :papa: .

A teraz niech ktoś mi powie jak mam jutro oglądać równocześnie 3 mecze o 16.40 ? :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.09.2014 12:25

Na trzech telewizorach :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 09.09.2014 13:52

Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką karnetów na sezon 2014/2015 na mecze Czarnych Radom :mrgreen:
A że jestem lżejsza o 1000pln, to taki drobny szczegół, aczkolwiek trudny do przełknięcia przez męża mego :wink: .

Wracam, a tu widzę, że Potter wreszcie zabrała się do roboty :mrgreen: .
A że mam blokadę internetu czekam już pół godziny aż mi się zdjęcia załadują :roll: .
ale do kilku rzeczy już mogę się odnieść :roll: .

Potter napisał(a):Co do Areny Kraków całkowicie zgadzam się z siatkarskim guru tego forum :D czyli Myszowatą..

Ale żeś dowaliła :roll: :smo: .

Potter napisał(a):Bilety VIP mam i nikomu ich nie oddam :mrgreen:

Kłamczucha, dwa chciałaś mi oddać :roll: ,
ale wiesz, polecamy się na przyszłość, jakby co :smo: .
Potter napisał(a):Przez te gwoździe pod Radomiem :smo: spóźniliśmy się na pierwszy set....
Nie przeginaj :evil:

Potter napisał(a):Skutecznie poinstruowana :twisted: przez Myszę ja również początkowo kibicowałam makaronom ...
Nie można Ci na przyszłość powierzać tak odpowiedzialnego zadania :roll: ,
sama muszę wszystkiego dopilnować :roll: :smo: .

Ale z flagą Portoryko prezentujesz się genialnie :D

Potter napisał(a):"Mężu ! Zrób mi zdjęcie ! Tylko nóg mi nie obetnij bo Mysza się będzie śmiała :twisted: ..."
Zdjęcie mi się nie otworzyło, więc się nie odniosę :evil: .

A tak poza tym, to bardzo dobra robota Pani Potter :mrgreen: :smo:.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone