Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rzeszów węgry nagykanize bośnia bnja luka korczula

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goha_b
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goha_b » 30.06.2007 14:31

kochani
wybieramy sie w cztery autka na korczule
planując wyjazd zdecydowalismy sie na trase przez BiH.
mamy jeden nocleg na węgrzech w nagykanize potem ruszamy przez banja lukę, jajce, mostar do metković.

jesli ktos zna te trase to ja prosze o wszelkie uwagi
może ktoś bedzie jechał i wróci przed 28.07.07 i na swiezo opisze jak tam sie jechało

pozdrawiam
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 30.06.2007 15:25

goha_b napisał(a):kochani
mamy jeden nocleg na węgrzech w nagykanize potem ruszamy przez banja lukę, jajce, mostar do metković.

może ktoś bedzie jechał i wróci przed 28.07.07 i na swiezo opisze jak tam sie jechało

pozdrawiam

Gdzie was aż przez Nagykanize poniosło z Rzeszowa, to trochę "dookoła" Węgier.Chyba że planujecie zahaczyć o Balaton.
Jeśli chodzi o trasę Banja Luka - Jajce jest to piękna krajobrazowo droga kanionem rzeki Vrbas.Spory ruch ale płynny. Jechałem tą trasą 2 lata temu we wrześniu.Był spory ruch ale płynny, jeden kilkuminutowy korek spowodowany remontem odcinka drogi (zorganizowano ruch wahadłowy).Trudny też był przejazd przez Banja Lukę z powodu objazdu głównej drogi tranzytowej.Póżniej w Bugojnie odbijałem do Splitu (trasa też była super) Wy obierzecie kierunek Mostar.

pozdrawiam
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 30.06.2007 15:53

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=893 ... c&start=28

ogólnie to widoki super ale komfort jazdy niewielki i tempo jazdy też nie za ciekawe. Przeczytaj cały ten watek o podrózy przez Bośnię bo warto
goha_b
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goha_b » 30.06.2007 17:30

do andrzeja g

trase wybrał moj tesc
i ja tu nic wtracic nie mogę :)
mielismy jechac przez całą chorwacje aletesciu jechał tak w tamtym roku i nie był zadowolony z tunelów wiec wybrał bosnie na mnie zlecial obowiązek dowiedzenia sie szczegółow tego kawałka

do kir
dzięki za link

pozdrawiam
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 30.06.2007 18:01

ktos na swiezo opisze jak tam sie jechało

pozdrawiam

Na świeżo jechałem tamtędy miesiąc temu - pisałem (i napiszę) jeszcze o tym w Naszych Relacjach - forum/viewtopic.php?p=212549#212549. Dużo ludzie tamtędy jechało - warto sprawdzić w/w przeze mnie dziale.
:papa:
P.S. Goha wytłumacz mi, czemu załozyłaś dwa wątki o tym samym :?: 8O
goha_b
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goha_b » 30.06.2007 19:15

buber bo cos sie zawiesiło i nie wiedziałam czy poszło

sorki :)
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 01.07.2007 14:57

goha_b napisał(a):tesciu jechał tak w tamtym roku i nie był zadowolony z tunelów

w bosni tez są tunele, tyle ze zdecydowanie krótsze i nieoświetlone (-;
a co do tematu to http://www.bih.pl
pozdrav
jacek
goha_b
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goha_b » 02.07.2007 10:03

Andrzej G napisał(a):

pozdrawiam

Gdzie was aż przez Nagykanize poniosło z Rzeszowa, to trochę "dookoła" Węgier.Chyba że planujecie zahaczyć o Balaton.
Jeśli chodzi o trasę Banja Luka - Jajce jest to piękna krajobrazowo droga kanionem rzeki Vrbas.Spory ruch ale płynny. Jechałem tą trasą 2 lata temu we wrześniu.Był spory ruch ale płynny, jeden kilkuminutowy korek spowodowany remontem odcinka drogi (zorganizowano ruch wahadłowy).Trudny też był przejazd przez Banja Lukę z powodu objazdu głównej drogi tranzytowej.Póżniej w Bugojnie odbijałem do Splitu (trasa też była super) Wy obierzecie kierunek Mostar.

pozdrawiam

adrzeju jesli masz propozycje innej drogi to jesli mozesz napisz mi swoj pomysł na te podróż.

pozdrawiam
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 02.07.2007 10:37

Przez Nagykanize jak najbardziej z Rzeszowa :D
mANO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mANO » 04.07.2007 23:42

podkarpacie i lubelskie jezdza przez Nagykanize bo najblizej tesc wybral dobra trase :)
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 05.07.2007 06:57

pozdrawiam

Hej

kiedy wyjezdzacie i kiedy zatrzymujecie sie na nocleg ?? Ja wyjezdzam 29 lipca rano z Tarnowa i tez zatrzymuje sie na nocleg w Nagykanizsa. Tylko ze dalej gonie przez Cro autostrada do Podgory

pozdrav :D
goha_b
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goha_b » 05.07.2007 10:08

Slick - my śpimy w nagykanize z 27 na 28 lipca bo 28 musimy byc na miejscu w korczuli

pozdrawiam
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 05.07.2007 10:58

goha_b napisał(a):Slick - my śpimy w nagykanize z 27 na 28 lipca bo 28 musimy byc na miejscu w korczuli

pozdrawiam

acha

no to ja bede tam nocowal 2 dni po Was.
udanego wyjazdu i szerokiej drogi

pozdrav
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 17.07.2007 20:59

goha_b napisał(a):
Andrzej G napisał(a):

pozdrawiam

pozdrawiam

adrzeju jesli masz propozycje innej drogi to jesli mozesz napisz mi swoj pomysł na te podróż.

pozdrawiam

a kiedy wyjeżdżacie? i czy uwzględniacie autostrady częściowo -czy z wykluczeniem
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 17.07.2007 21:19

jeśli w grę wchodzi autostrada (ok 100 km E 71 z Miskolca do Budapesztu to najkrótszą trasę wyznacza ViaMichelin http://www.viamichelin.co.uk/viamicheli ... mePage.htm

wpisujesz Departure-Rzeszów- Polska Destination np Makarska - Croatia ,zaznaczasz opcję Shortest i masz trasę przez Szekszard,Barcs, Banja Lukę 1138 km .
Dwa lata temu jechałem przez środkowe Węgry( Komarno , Szekszard, Barcs) i stwierdzam że trasa jest doskonała , mały ruch-było to wprawdzie na początku września.

pozdr
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone