Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam, może ktoś się orientuje, co to są za ryby (jeżeli są to wogóle rybki) a mianowicie jak pływałem z maską to na dnie leżały takie podłużne ryby no i się nie ruszały- zdechłe czy co
I jeszcze jedno są jakieś strony o historii współczesnej Chorwacji, czhodzi mi o ostatnią wojnę - kto z kim i dlaczego
Polecam przewodnik Pascala.W paru słowach i tyle co potrzeba wiedzieć dla turysty. Na forum nie będe się wypowiadał bo trudno o wojnie pisać obiektywnie, każdy ma swoje sympatie i cały temat skończy się pyskówką na tematy bałkańskie
Te leżące "rybki", o których piszesz to strzykwy. Nie jestem biologiem-musisz poszukać szczegółów
Jeśli chodzi o wojnę na Bałkanach, moim zdaniem najlepszym materiałem był 4-godzinny film pt. "Jugosławia-śmierć narodu" prezentowany swego czasu przez Discovery Channel. Do tej pory pluję sobie w brodę, że nie nagrałem tego na wideo A może ktoś z Forum ma to na taśmie
Łukasz napisał(a):Polecam przewodnik Pascala.W paru słowach i tyle co potrzeba wiedzieć dla turysty.
W Pascalu czytałem i było tam trochę mało , a temat mnie interesuje więc poszukam na necie, bo faktycznie nie ma co na forum o takich poważnych i jakby nie mówić smutnych rzeczach pisać