Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ruskamen -CroatiaA1- apartamenty - Kalela

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
don Vito
Plażowicz
Ruskamen -CroatiaA1- apartamenty - Kalela

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 11.01.2010 14:08

Witam
Może natknęliście się na apartamenty KAPELA w Ruskamen??
Ja zarezerwowałem w tym roku tam termin w lipcu - apartament A-3.
Chciałbym wiedzieć jak to wszystko wygląda.
Zejście na plażę
W 2009 r. byłem na Pagu - trochę się zawiodłem-
do plaży ok.900 metrów
Dojazd -jechaliście przez Słowenię - ja jechałem, ale omijałem autostrady
Moim zdaniem straciłem jakieś 2 godz., a zyskałem 35euro
Ponoć lepiej przez Węgry, ale też omijać autostrady
Jest w Ruskamen jakiś plac zabaw dla dzieci?, wesołe miasteczko?, lub coś takiego?Mam obawy,że dzieciom będzie się nudzić :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2010 17:21

Ruskamen to mała miejscowość: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Raczej pacu do zabaw oprócz plaży tam nie ma.

Obrazek

Chyba, że przy hotelu.
don Vito
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 12.01.2010 00:46

don vito napisał(a):Dziękuję i prosze o jeszcze troszkę informacji o apartamencie KAPELA.
Mianowicie ma być ponoć 40 do plaży.Czy aby napewno?A ile to schodów ? :D

Nie mam informacji o apartamencie KAPELA, ani o żadnym innym z autopsji, moje wakacyjne pobyty w Chorwacji (10) były zawsze spędzane na kempingach.

Wydaje mi się, że opis na stronie jest OK.
kazikj1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazikj1 » 07.03.2010 18:59

Witam w 2009 r.byliśmy z rodziną właśnie w apartamencie Kapela A-3 w miejscowość Ruskamen.Także tegoroczny urlop spędzimy w tym samym miejscu.Mogę polecić ten apartament z czystym sumieniem.Do morza jest blisko schodzi się po schodach na plaże która jest bardzo kameralna więc dzieci są cały czas na oku.Stopni jest trochę do pokonania(zwłaszcza w odwrotnym kierunku :lol: ).Niestety placu zabaw dla dzieci niema.Gospodarze są bardzo mili i serdeczni.Najpiękniejsze są widoki z tarasu i balkonu.Do sklepu jest blisko jednak niema żadnego chodnika trzeba iść poboczem dosyć ruchliwej drogi lub dołem plażą.
don Vito
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 07.03.2010 20:37

Bardzo dziękuję.Teraz jestem troszeczkę spokojniejszy, bo w zeszłym roku byliśmy na Pagu i nie było zachwycająco.
A można wiedzieć kiedy Państwo tam jadą, bo my od 10.07.
Jeszcze raz dziękuję
kazikj1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazikj1 » 07.03.2010 23:05

Niema problemu cieszy nas że mogliśmy w jakis sposób pomóc.My jedziemy od 26.06 do 10.07.
kameleon78
Autostopowicz
Droga do Ruskamen

Nieprzeczytany postnapisał(a) kameleon78 » 16.05.2010 10:29

Witam
W tym roku jedziemy z rodzina do Ruskamen, mam pytanko do kazikj1 - jaką trasą jechałeś? przez jakie kraje? Którą trasę polecasz. Będę wdzięczny za informację, dodam, że wybieram się do Chorwacji pierwszy raz.
kazikj1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazikj1 » 16.05.2010 11:07

Witam.
W tamtym roku jechałem pierwszy raz ale niema strachu,poczytaj forum znajdziesz wiele przydatnych informacji.
Ja jechałem można powiedzieć że tradycyjnie,Czechy-Austria-Słowenia (z ominięciem płatnego odcinka).
Droga powrotna Węgry-Słowacja.Osobiście odpowiada mi trasa pierwsza dlatego w tym roku podróż w obie strony odbędę tą trasą.
mieczysław
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieczysław » 17.05.2010 09:32

Ja w zeszłym roku spędzałem urlop w Ruskamenie, jest tam fajna restauracja i dobre jedzenie, jest sklepik, w którym wszystko w zasadzie można kupić. Potwierdzam, że plaże kameralne i niezatłoczone.
Troszkę męczące zejście a zwłaszcza wejście z plaży ale ma swój urok i da się wytrzymać.
O ile sobie przypominam to jedną bujaczkę dla dzieci widziałem.
Osobiście polecam drogę przez Słowację i Węgry. Jechałem od Budapesztu autostradą przy Balatonie aż po sam Split.
don Vito
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 25.06.2010 21:40

Hej.A może mi ktoś napisać gdzie można w Ruskamen kupić naprawdę dobrą Rakiję i Śliwowicę? I za ile ? :twisted:
kazikj1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazikj1 » 12.07.2010 21:22

don Vito jesteś już na miejscu więc mam nadzieje że dowiedziałeś się wszystkiego na temat ostatniego pytania i myślę że zakupy u pana Jozo się udały.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 04.03.2011 14:02

don Vito napisał(a):Hej.A może mi ktoś napisać gdzie można w Ruskamen kupić naprawdę dobrą Rakiję i Śliwowicę? I za ile ? :twisted:

i jak było z twoimi zakupami? Gdzie, u kogo i za ile kupowałeś "orzeźwiające" napoje? :D
don Vito
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 04.03.2011 23:57

Niestety.Rakija i Śliwowica w tym regionie nie jest najwyższej jakości.
To co kosztowałem po prostu nie mogło sobie stanąć obok tego co piłem na Pagu.Słyszałem, że najlepsze trunki są w północnej części Chorwacji i to się potwierdziło.W drodze powrotnej zrobiłem zakupy na parkingu z bagażnika jakiegoś kombi na wysokości Zadaru i było dużo lepsze niż w okolicach Splitu.Następnym razem jadąc na południe zrobię zakupy w drodze.Niestety tym roku odwiedzam Egipt, ale w 2012 na pewno wrócę do Dalmacji.
Pozdrawiam i polecam się na przyszłość
agnieszka27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnieszka27 » 19.03.2012 13:53

Proszę o info. czy ktoś korzystał z usług agencji booker.hr lub chorwacja a-1.pl Nikola Santić. Dokonałam wstępnej rezerwacji z tego biura na apartament KAPELA w Ruskamenn i trochę się boję czy wszyskto będzie ok. A czy korzystał ktoś może z apartamentu Kapela W Ruskamen??????
don Vito
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) don Vito » 21.03.2012 10:14

Witam.Byłem z rodziną u państwa Santic w Kapeli, w 2010r.
Ofertę znalazłem poprzez croatiaA1 i było fajnie.
Jak będę miał więcej czasu to opiszę szczegóły.pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje