Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica - Razanj - Oszust !!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
derobson
Podróżnik
Rogoznica - Razanj - Oszust !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 08.07.2007 09:45

witam,

ten post to ostrzezenie dla tych, ktorzy trafia do RAZANJ kolo ROGOZNICY a tam na Pana i Pania MARINOVIC - ich "ofertę" sprzedaje w Polsce INTERHOME pod nazwą handlową willa CARMEN
Stivancica 63 razanj

właściciele usiłowali nie zwrócić nam kaucji za dom - 300 euro - w dniu wyjazdu - było bardzo nieprzyjemnie, trzeba było wezwać policję

w tej chwili reklamujemy to w INTERHOME i zastanawiamy się co jeszcze można zrobić, przede wszystkim postanowiliśmy uczulić innych. Jeśli ktoś z Was wpadnie na tych ludzi, NIECH MA SIĘ na baczności.

Sugeruję natychmiast kontaktować się z biurem w Warszawie i mocno reklamować
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.07.2007 10:00

Napisz jaki był powód odmowy ( wg nich).
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 08.07.2007 13:24

No właśnie ..... derobson, napisz czym to swoje zachowanie tłumaczyli. Przecież, ot tak sobie , bez powodu to nie było. :!: :wink:
stafid
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stafid » 08.07.2007 19:13

Najważniejsze w tej przestrodze jest to że wyszła na światło dzienne. Dużo ludzi z Polski dostaje w cro w kość (często z własnej winy).
Dobrze że na tym zacnym forum możemy nie tylko chwalić naszą cro ale również przestrzegać przed wyłudzaczami i innej maści pseudo biznes turist. Jako ludny kraj możemy nauczyć także czegoś innych a nie wszyscy tylko nas pouczają. Nie dać się robić w konia, płacić i wymagać. Pozdrówka
derobson
Podróżnik
dlaczego chiał zatrzymać kaucję

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 08.07.2007 22:53

witaj,

w czasie naszego pobytu w Chorwacji zdarzyła się burza, i to taka której i w Polsce nie przeżyłem, silny wiatr, a deszcz moemntami zacinał tak,że dosłownie było 5 metrów widoczności
zabezpieczyliśmy dom i ruchomości ( głównie krzesła plastikowe) , tym niemniej burza zwiała z tarasu i rozbiła stół plastikowy ogrodowy i obrus na nim umieszczony ( też z plastkiku :-) ) wywiała . dopowiem, że właściciel był na posesji, ale wylazł gdy już się uspokoiło, mniej wiało i nie padał deszcz.
Od tego dnia jego ( właściciela ) podejście do nas się zmieniło , ogólnie mówiąc krzywo na nas patrzył

Cyrk zaczął się w dniu wyjazdu - oskarżył nas o to,że przemyciliśmy 3 inne osoby i że przez te 2 tygodnie z nami mieszkały !!!! Dopowiem tylko, że na posesji było inne wydzielone mieszkanie, też wynajęte przez Polaków i oni ewentualnie mogą poświadczyć,że nic takiego nie miało miejsca.
Nie chciał w ogóle wydać kaucji, stanęło na tym,że zażądalismy wezwania policji i musiał ulec. W obecności policji raz jeszcze opowiedział bajkę o 3 osobach ekstra, oraz sporządził rachunek za " starty" = stół obrus i 4 ręczniki - które jakoby też zginęły

Cały czas zresztą unikał wydania kaucji - na szczęście gość z policji stanął po naszej stronie (tak mi się wydaje) i ponad połowę odzyskaliśmy
Cała ta historia trwała 3 godziny, rankiem, dopowiem, że były nas 2 małżeństwa z 3jką dzieci ( 3, 5, 7 lat ), więc po prostu super

W tej chwili jesteśmy na etapie reklamacji w Interhome, ale na tym się nie skończy i zastanawiam się, gdzie jeszcze można uderzyć ( ambasada Chorwacji)? Jeśli ktoś ma sugestie, to chętnie wysłucham

Zacząłem od ostrzeżenia, gdyż moim zdaniem ten MARINOVIC jest zwyczajnie nieuczciwy i to nie pierwszy jego wybryk

Ogólnie, to mój drugi pobyt w Chorwacji( wynajmowałem w sumie w 3 miejscach) i abstrahując od tego osobnika, zawsze było super. Mili ludzie, dobry kontakt, a tu taki numer

Gdybyście mieli na niego nieszczęście trafić, to radzę przy najmniejszym kłopocie dzwonić do INTERHOME, a na wyjazd od razu żądąć przybycia rezydenta

Postanowiłem o tym ostrzec na tym forum, bo oszustów TRZEBA TĘPIĆ i pietnować, natomiast podkreślam, że to jedyny zły człowiek, na jakiego naciąłem się w Chorwacji
derobson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 23.07.2007 13:28

Informacja - minęły 3 tygodnie i InterHome nie raczył odpowiedzieć na moją reklamację, jakoby "przekazali sprawę do lokalnego biura" - taka jest ich procedura
Ciekaw jestem, czy to coś da.
Trochę jestem zawiedziony firmą Interhome
derobson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 13.08.2007 09:08

witam,

ja zacząłem ten wątek więc wypada i go zakończyć :lol:

odezwał się do mnie Inter Home ( w końcu ) - trochę to trwało, ale
zagrabione przez właściciela pieniążki nam zwrócą - tak więc 130
euro wróci do mnie i dobrze, bo tak powinno być. Więc najwyraźniej
podzielają mohje racje !!!! bo wg regulaminu za kaucję InTerhome nie
odpowiada

szkód "moralnych" mi nie zwrócili - żądałem obnizenia ceny
wycieczki.
zaproponowali tylko zniżkę na kolejną imprezę ( z tego co się
zorientowałem, to jest to ich standard ) - może skorzystam, ale pod
warunkiem, że na ich stronach pana gospodarza złodzieja nie zobaczę
w roku przyszłym - niech odsiewają hołotę

DLA PRZEZORNYCH - ponownie namiary złodzieja poniżej

!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evil: :evil: :evil: :evil:
nazwa handlowa w INTERHOME - „willa Carmen”
Razanj Rogoznica, Stivancica 63 – Marinovic Lenka
oferta INTERHOME
:evil: :evil: :evil: :evil:

!!!!!!!!!!!!!!!!!
derobson
Podróżnik
Interhome rozpatrzył kolejna reklamację

Nieprzeczytany postnapisał(a) derobson » 27.08.2007 11:34

rodzina z Polski która mieszkała obok u tego samego gościa też reklamowała jakość usługi ( brud i niezacieniony parking ) - Interhome zwrócił im część kosztów poniesionych - to wskazuje, jakim łobuzem jest Pan marinovic z zoną - ciekawe, ile jeszcze reklamacji będzie

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje