Czy tęsknie Kaszubie
.png)
.png)
hubi napisał(a): no moze za wyjątkiem Szwajcarii bo tam naprawdę jest czysto!!! !:
.png)
hubi napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):wiolak3 napisał(a):Kaszubie!!!!!
czym????????
Jedz, jedz, jedz!!!!!!!
pojade a jak pewnie ze pojade,mam nadzieje,ze miejsca ktore ja zamierzam zobaczyc nie sa skazone przez turystow w takim stopniu jak wybrzeze.Jak po urlopie Ally?tesknisz juz?
Oczywiście że musisz jechać, to nawet nie podlega dyskusji, a jak nie pojedziesz to montenegrofile się z Tobą rozprawią![]()
A tak na poważnie to każdy szuka czegoś innego i widzi co innego syf jest wszędzie w mniejszym lub większym stopniu, no moze za wyjątkiem Szwajcarii bo tam naprawdę jest czysto!!! A w Chorwacji są miejsca gdzie śmieci pływają w wodzie, bo sam widziałem, więc uważam że nie ma co się zniechęcać tylko walić w nieznane
.png)
Northstar napisał(a):Polecam wycieczkę do Cetinje - dawnej stolicy Czarnogóry i zwiedzenie znajdującego się tam klasztoru oraz wjazd do do parku narodowego Lovcen. Start z Budvy, powrót w stronę Kotoru. Po drodze jest wiele miejsc, w których warto sie zatrzymać aby podziwiać krajobraz i zrobić kilka zdjęć. Wejście do klasztoru dla osób skąpiej odzianych odbywa się tylko w długich, białych szatach, co dodaje kolorytu całej wycieczce. Poza tym odróżnia się bardzo od odzianych na czarno mnichów z długimi brodami. Z Jezierskiego Vrhu widać Albanię, Bośnię i Hercegowinę oraz Chorwację. W tę wyprawę warto wybrac się z przewodnikiem, lub "podczepić" pod jakąś wycieczkę. Przyda się bowiem trochę informacji o historii Czarnogóry i o tym co sie aktualnie ogląda
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi