Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie o parking TUCEPI

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojciechmw
Croentuzjasta
Pytanie o parking TUCEPI

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 12.06.2013 10:22

Witam
Mam pytanie odnośnie parkingu w Tucepi. Czy wjeżdzajac do tej miejscowości będe tam rano w niedziele jest gdzieś jakiś parking gdzie można zostawić auto i spokojnie szukać kwater? Będąc 2 lata temu w Primosten zaparkowałem auto na płatnym parkingu przy rondzie i mogłem ze spokojem wyruszyć na poszukiwania apartamentu. Czy w Tucepi będę tez miał taka możliwość?
pietrekzbronami
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrekzbronami » 12.06.2013 11:52

W zeszłym roku parkowałem na parkingu płatnym przy porcie (ulica Kraj). Na pewno znajdziesz tam miejsce.
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 12.06.2013 15:01

jasne ze znajdziesz, jak chcesz w samym centrum to zjezdzasz w lewo z glownej drogi (w dol) i parkujesz przy marinie na ulicy Kraj. wrzucasz drobne do parkomatu i stoisz ile chcesz. Tylko to nie jest przy samym wjezdzie, tylko w samym centrum. nie da sie nie znalezc.

przed samym wjazdem do tucepi jest maly lasek po prawej, tam tez jest maly parking (free) i tam stoja "lapacze" na kwatery
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 13.06.2013 22:33

wojciechmw napisał(a):Witam
Mam pytanie odnośnie parkingu w Tucepi. Czy wjeżdzajac do tej miejscowości będe tam rano w niedziele jest gdzieś jakiś parking gdzie można zostawić auto i spokojnie szukać kwater? Będąc 2 lata temu w Primosten zaparkowałem auto na płatnym parkingu przy rondzie i mogłem ze spokojem wyruszyć na poszukiwania apartamentu. Czy w Tucepi będę tez miał taka możliwość?

Dzis parkowanie przy na ul Kra przy mariniej było za free , chyba jakas promocje zrobili.. jakby coo to daj znac jak bedziesz wyjezdzal to sprawdze jestem na miejscu do 21.06 :)
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 14.06.2013 09:04

Niestety ale ja wyjeżdzam dopiero 22 czerwca ale dzięki za pomoc! A jak mija urlop? Jaka pogoda w Tucepi dużo ludzi? Jak z kwaterami?
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 14.06.2013 23:24

Dzis dosc mocno sloneczko swiecilo przez caly dzien , ludzi jest tak sobie ale pewno w sezonie bedzie ich tu trochu. Jest duzo Polaków, na kazdym kroku slyszymy nasz ojczysty jezyk ;) Dzis bylismy w Omisie i kelnerzy z restauracji witali nas po Polsku- Dziendobry ;) A parking przy marinie jest juz platny.. My mielismy zarezerwowane wczesniej to nie wiem jak z dostepnoscia kwater ale chyba w kazdym domu sa do wynajecia ;)
owoc81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) owoc81 » 15.06.2013 01:49

Ja właśnie wróciłem (dosłownie się rozpakowałem) z Tucepi i do dzisiaj rano parking był za darmo, kwaterę miałem w pierwszej linii na przeciwko portu. Rano było sporo wolnych miejsc parkingowych ale w ostanie 2-3 dni dało się odczuc napływ turystów;-) Miłego wypoczynku ja niestety mam już go za sobą;-)
Nazyr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nazyr » 15.06.2013 11:03

Witam.

Kiedy już żegnałem się z myślą o wczasach w tym roku, nagle ni stąd ni z owąd okazało się, że jednak jadę. Czasu jest mało, bo już 28.06.13 wyjeżdżam i dlatego proszę o poradę. W tym roku zamierzam odwiedzić właśnie Tucepi, a z powyższych postów wywnioskowałem, że jest tam kilku forumowiczów. Dlatego zapytuję, czy jest problem ze znalezieniem przyzwoitej kwatery dla 6 osób (2x 2+1) tak około 500m. od żwirkowej ładnej plaży?? Co do ceny to im taniej tym lepiej, ale zdaję sobie sprawę, że jakość musi kosztować, chociaż gdybym zmieścił się w cenie do 70 euro byłoby super.

Pozdrawiam.
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 16.06.2013 12:43

Nie wiem czy uda ci sie za taka kase w lipcu znalezc apartament dla tylu osob , Nasz jest dla 5 i babka chce 110 E klima jest w 3 pomoeszczeniach ale lipiec i tak ma juz zajety . Wczoraj widzialem polakow szukajacych noclegu na ul . Kamena i odpowiedzi byly niestety negatywne . Chyba ze cena im nie odpowiadala ..
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 16.06.2013 14:59

Ja wyjeżdzam 22 czerwca i w Tucepi bede w niedziele. Myślę, że nie będzie problemu ze znalezieniem kwatery docelowo szukamy dwóch apartamentów łącznie na 8 osób więc przy takiej ilości klientów myślę, że będzie to dobry argument do negocjacji cen. Zawsze jeździłem w ciemno i kwestia cierpliwości na pewno coś się znajdzie.
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone