Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2014 07:45

Jara, prawda jest taka, że on już stał się legendą, poprzez to co osiągnął do tej pory. Nie przekonuje mnie twierdzenie, że biografie pisze sie na ten przykład po śmierci :) Osiągnięcia już ma i za 20 lat może ich mieć więcej. A jeśli nie bedzie miał więcej to te co ma, nie znikną. Dlatego można pisać już teraz o nich.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2014 07:52

Bocian napisał(a):A zdjęcie byś jakieś artystyczne wstawił :) Jakiś klon w zbliżeniu czy cóś :)

Etam, ja nie umiem i klonów ci brak :cry:
Dobry srana inne równiez jako zwykle miło :mrgreen:
Ja polecam Davida Irwinga "Wojna Göringa, biografia ", 700 stron, fanie napisana wydawnictwa Wingert.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2014 07:56

garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a):A zdjęcie byś jakieś artystyczne wstawił :) Jakiś klon w zbliżeniu czy cóś :)

Etam, ja nie umiem i klonów ci brak :cry:
Dobry srana inne równiez jako zwykle miło :mrgreen:
Ja polecam "Wojna Göringa, biografia ", 700 stron, fanie napisana wydawnictwa Wingert.

Strzała :)
Zaraz tam nie umiesz :) Dasz radę :) Zawsze możesz podpytać. Może do Kanady pojedź :)
700 stron? :) Grubo. Na razie wygrywasz :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2014 08:04

Wiem co mówię :mrgreen: a książka dla miłośników historii II wojny obowiązkowa, naprawdę fajnie się czyta.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.04.2014 08:58

Bocian napisał(a):Jara, prawda jest taka, że on już stał się legendą, poprzez to co osiągnął do tej pory. Nie przekonuje mnie twierdzenie, że biografie pisze sie na ten przykład po śmierci :) Osiągnięcia już ma i za 20 lat może ich mieć więcej. A jeśli nie bedzie miał więcej to te co ma, nie znikną. Dlatego można pisać już teraz o nich.

Jakoś mi się to gryzie, stary już jestem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 09:59

jara napisał(a):Ja też dalej jestem kibicem Barcy, ale nie mogę bezkrytycznie patrzeć na porażkę za porażką. Jako kibic, oczekuję sukcesów i jeżeli takowych nie ma, to moja sympatia nie maleje, ale pojawia się konstruktywna krytyka i pragnienie, aby coś zmienić, by moja drużyna zaczęła odnosić sukcesy.

Ja też nie patrzę bezkrytycznie, ale gdybym uczestniczyła w dyskusji, w ktorej wylewane są hektolitry żółci z powodu słabego okresu Barcy, po wielu "tłustych latach" i na człowieka, ktory nie mając jeszcze 30 lat osiągnął nieporównywanie więcej od innych to potrafiłabym stanąć po stronie moich sympatii :)
Żaden klub nie odcisnął takiego piętna jak Barca, nawet na jej antyfanach. Analizowane z lubością teraz są jej porażki, nie tylko w LM, ale w krajowej lidze, co mnie dziwi bo akurat nie ma analizy innych porażek np w Serie A czy Lique 1.
Ale rozumiem o co chodzi :) Trzeba odreagować tyle lat supremacji Katalończyków :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 10:00

garbowski napisał(a):Wiem co mówię :mrgreen: a książka dla miłośników historii II wojny obowiązkowa, naprawdę fajnie się czyta.

Raczej nie :) Historia to nie tylko moja pasja, ale tej biografii bym nie ruszyła :)
Napisał ją człowiek ktory był skazany za "kłamstwo oświęcimskie", człowiek ktory jest ukrytym apologetą Hitlera ( jawnie nie może), np twierdzi , że Hitler nie wiedział o holocauście, biedny żuczek :)
Idealizuje III Rzeszę i hitlerowców.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.04.2014 10:09

Blaugrana napisał(a):
jara napisał(a):Ja też dalej jestem kibicem Barcy, ale nie mogę bezkrytycznie patrzeć na porażkę za porażką. Jako kibic, oczekuję sukcesów i jeżeli takowych nie ma, to moja sympatia nie maleje, ale pojawia się konstruktywna krytyka i pragnienie, aby coś zmienić, by moja drużyna zaczęła odnosić sukcesy.

Ja też nie patrzę bezkrytycznie, ale gdybym uczestniczyła w dyskusji, w ktorej wylewane są hektolitry żółci z powodu słabego okresu Barcy, po wielu "tłustych latach" i na człowieka, ktory nie mając jeszcze 30 lat osiągnął nieporównywanie więcej od innych to potrafiłabym stanąć po stronie moich sympatii :)
Żaden klub nie odcisnął takiego piętna jak Barca, nawet na jej antyfanach. Analizowane z lubością teraz są jej porażki, nie tylko w LM, ale w krajowej lidze, co mnie dziwi bo akurat nie ma analizy innych porażek np w Serie A czy Lique 1.
Ale rozumiem o co chodzi :) Trzeba odreagować tyle lat supremacji Katalończyków :)

Ja kibicuję Barcy, ale daleka jest mi ideologia, jaką Ty prezentujesz. Forma, w jakiej to robisz, też nie jest z mojej bajki.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.04.2014 10:16

A gdyby Messi grał w Bayernie?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.04.2014 10:20

jara napisał(a):A gdyby Messi grał w Bayernie?

Słabo się znam na hokeju, ale pobajerzyć zawsze można :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.04.2014 10:31

kaszubskiexpress napisał(a):

Słabo się znam na hokeju, ale pobajerzyć zawsze można :mrgreen:

Jasne. :), ale jak Ty chcesz a1 do Cieszyna jechać? W Żorach trzeba już zjechać na 81
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 10:35

jara napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Ja kibicuję Barcy, ale daleka jest mi ideologia, jaką Ty prezentujesz. Forma, w jakiej to robisz, też nie jest z mojej bajki.

Ideologia i forma ?
Sorry, ale to bzdura. A bzdura choć wielokrotnie powtarzana pozostanie bzdurą.
Może jakiś przykład ?
Zapewne z Twojej bajki są inni zacietrzewieni fani innych klubów.
Mam dystans do moich sympatii regionalno- miejsko- klubowych sto razy większy niż niejedna osoba z tego forum.
P.S. Nie boisz się tak dyskutować z panią Blu ? :) Żeby to nie zostało Ci wypomniane w arcypoważnej dyskusji o LM :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 10:37

A gdyby po ziemi stąpały ideały, a z dłoni kaktusy wyrastały ? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 10:54

Blaugrana napisał(a):
jara napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Ideologia i forma ?
Sorry, ale to bzdura. A bzdura choć wielokrotnie powtarzana pozostanie bzdurą.
Może jakiś przykład ?
Zapewne z Twojej bajki są inni zacietrzewieni fani innych klubów.
Mam dystans do moich sympatii regionalno- miejsko- klubowych sto razy większy niż niejedna osoba z tego forum.
P.S. Nie boisz się tak dyskutować z panią Blu ? :) Żeby to nie zostało Ci wypomniane w arcypoważnej dyskusji o LM :)

Mimo że nie udzielam się w tym wątku szanując założyciela i jego przyczółek mam pytanie do kolegi Bociana... :wink: ....
Jak to się ma do tego co mi napisałeś i tym samym zwróciłeś uwagę :wink: o pisaniu na temat i nie zwracaniu się AP do konkretnych osób..?
Czy tym razem również pozostaniesz przy swoich ideałach...? :wink: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2014 11:00

A gdzie masz w cytowanym poście AP i pisanie nie na temat ?
Bardzo chcesz sie przyczepić tylko nie wiesz z której strony ugryźć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone