Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 11:55

kinga35 napisał(a):Widzę jak potrafisz bronić innych, to też liczę na Ciebie :)

Muszę być przekonany co do słuszności moich działań.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 11:58

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Widzę jak potrafisz bronić innych, to też liczę na Ciebie :)

Muszę być przekonany co do słuszności moich działań.

Co tak serio ? :)
Naturalną sprawą jest dla mnie obrona tych, ktorych się zna i lubi :)
Trochę żartowałam :wink:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 12:04

kinga35 napisał(a):Co tak serio ? :)

I to jest właśnie wada komunikowania się via komputer. Ja to napisałem w dobrej wierze, Ty doszukujesz się czegoś, a tak nie jest. Nie chce mi się za każdym razem dodawać emotikona. A jakbyśmy rozmawiali w realu, to nie odczuwałabyś żadnych zmian, jeżeli chodzi o ton i nastrój danego fragmentu rozmowy :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 12:09

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Co tak serio ? :)

I to jest właśnie wada komunikowania się via komputer. Ja to napisałem w dobrej wierze, Ty doszukujesz się czegoś, a tak nie jest. Nie chce mi się za każdym razem dodawać emotikona. A jakbyśmy rozmawiali w realu, to nie odczuwałabyś żadnych zmian, jeżeli chodzi o ton i nastrój danego fragmentu rozmowy :lol:

O co mi chodziło...
Zdaję sobie sprawę, że jeżeli wejdę w konflikt z osobą, którą znasz ( z reala) i lubisz to choćby racja była po mojej stronie otwarcie tego nie przyznasz :)
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 18.06.2013 12:17

Czesc Pszczolki!!
Przerwa obiadowa i upal taki, ze padam...
Juz 32 stopnie mamy!
JAAAAAADRAN! Gdzie jestes???? ;)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 12:29

kinga35 napisał(a):Zdaję sobie sprawę, że jeżeli wejdę w konflikt z osobą, którą znasz ( z reala) i lubisz to choćby racja była po mojej stronie otwarcie tego nie przyznasz :)

Nie chciałbym się znaleźć w takiej sytuacji, ale w konflikcie jedna strona ma rację. I wtedy trzeba się opowiedzieć po jednej ze stron, wg. mnie po tej, której racja jest Ci bliższa. Oczywiście, znajomości z reala mają priorytet, przecież ja nie wiem ktoś Ty :smo: . Znam tylko wyrazy, które wystukujesz na klawiaturze. :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 13:09

jara napisał(a): Oczywiście, znajomości z reala mają priorytet, przecież ja nie wiem ktoś Ty :smo: . Znam tylko wyrazy, które wystukujesz na klawiaturze. :lol:

Tak ma większość na tym forum :)
Ilu jest użytkownikow ? Parę tysięcy ? A ile się zna z reala ? 10 % czy mniej ?
Zdążyłam zauważyć na czym polegają relacje na forum :)
I przyznam się, że nie chciałabym spotykać się z kims z forum, rozmawiać w czasie spotkań o forum i obcych użytkownikach...Głównie z tego powodu, że mój mąż nie jest w żaden sposób związany z cro.pl :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 13:21

kinga35 napisał(a):Zdążyłam zauważyć na czym polegają relacje na forum :)
I przyznam się, że nie chciałabym spotykać się z kims z forum, rozmawiać w czasie spotkań o forum i obcych użytkownikach...Głównie z tego powodu, że mój mąż nie jest w żaden sposób związany z cro.pl :)

Zgadza się. Ale można porozmawiać w realu na tematy poruszane na forum. I to wiele wyjaśni. A moja żona jest związana z forum przez to, że jest moją żoną. :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 13:24

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Zdążyłam zauważyć na czym polegają relacje na forum :)

Zgadza się. Ale można porozmawiać w realu na tematy poruszane na forum. I to wiele wyjaśni. A moja żona jest związana z forum przez to, że jest moją żoną. :lol:

Mój mąż odkąd przeczytał, że "trepoza to porażka" ( jest też trepem ) to się obraził i się nie przyznaję że tutaj piszę :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 13:31

kinga35 napisał(a):Mój mąż odkąd przeczytał, że "trepoza to porażka" ( jest też trepem ) to się obraził i się nie przyznaję że tutaj piszę :)

Daj Mu do przeczytania całą dyskusję. Rozumiem, że nie jest na emeryturze, a większość tej dyskusji dotyczyła przeszłości. A swoją drogą, nie powinnaś pisać w tajemnicy. Niech wie, że nie pękasz przed forumowymi konwersacjami:smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 13:35

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Mój mąż odkąd przeczytał, że "trepoza to porażka" ( jest też trepem ) to się obraził i się nie przyznaję że tutaj piszę :)

Daj Mu do przeczytania całą dyskusję. Rozumiem, że nie jest na emeryturze, a większość tej dyskusji dotyczyła przeszłości. A swoją drogą, nie powinnaś pisać w tajemnicy. Niech wie, że nie pękasz przed forumowymi konwersacjami:smo:

Żartowałam :) Jak jestem w domu co chwila zerka o czym piszę :) Niektore rzeczy odnosnie wojskowych nawet go bawią. Ostatnio znów coś było na ten temat :)
Czytał wtedy całą dyskusję , a na hasło " ....kończy się rozum "...po prostu wymiękł :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 13:47

kinga35 napisał(a):Czytał wtedy całą dyskusję , a na hasło " ....kończy się rozum "...po prostu wymiękł :)

No i dobrze, że ma poczucie humoru. W jego zawodzie to bardzo ważne. I dystans :smo:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 18.06.2013 14:21

Jara, nie ma tu nic wspólnego czy ktoś jest na emeryturze czy nie, czy jest starej daty żołnierzem czy współczesnym wymoczkiem. Po wojnie byli frontowcy, którzy śmierci się nie bali, pózniej żołnierze z zamiłowania i przymusu. Wojskowych często postrzega się jako szeregowych bez wykształcenia podstawowego bo tacy rzeczywiście słuzyli w batalionach inżynieryjno-budowlanych, wojskach drogowo-mostowych i kolejowych ale to przeszłość. Dziś szeregowy to minimum gimnazjum, kapral, sierżant, chorąży wykształcenie średnie, oficer wyższe magisterskie. Dalej funkcjonuje w społeczeństwie powiedzenie ' nie matura tylko chęć szczera". Otóż nie, dziś oficerowie władają językami obcymi, magisterium zdobywają na politechnikach i uniwersytetach. Generałowie kończą akademie w USA, Anglii, Niemczech i Francji.. Piloci F-16, Mig-29 władają biegle językiem angielskim. Na WAT wykładają profesorowie w mundurach, systemy i sieci teleinformatyczne zawiadują oficerowie informatycy po Wojskowej Akademii Technicznej. Oficerowie wojsk zmechanizowanych i pancernych to absolwenci 5 letnich Politechnik Procławskiej, Poznańskiej, Warszawskiej i innych. Dziś niektórzy podoficerowie posiadają tytuł magistra, ba są i z tytułami doktora. Chirurdzy, kardiolodzy w mundurach kończą Uniwersytety Medyczne. Żeby coś o wojsku powiedzieć to trzeba w nim służyć i to nie rok, nie dwa tylko dwadzieścia. Dlatego komentarze różnych bubków w tym i mundurowych z innych branż są dla mnie kompromitujące. W wojsku jak i w społeczeństwie też występują przypadki skandaliczne - tylko, że teraz jest jedna droga dyscyplinarna - zwolnienie z zawodowej służby wojskowej w trybie dyscyplinarnym. Proszę mi wierzyć, że za jazdę kierowcy po alkoholu żołnierz jest zwalniany ze służby i ponosi dodatkowo tak jak każdy cywil konsekwencje na drodze cywilnej. Można powiedzieć, że jest podwójnie karany. To samo dotyczy innych służb mundurowych. Dziękuję za uwagę przyjaciókom i przyjacielom kolegi Jary.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.06.2013 14:24

darek1 napisał(a):Dziś

Nie wątpię. Z nadzieją, że tak jest.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 18.06.2013 16:25

To jak teraz byłem w Wędrzynie na poligonie, to chyba przeniosłem się w czasie :) I to na pewno do tyłu :) Zachowania tych wojskowych z którymi się tam spotkałem, bezsens niektórych poczynań (koszenie trawy tam gdzie jej nie ma a jest sam piach na strzelnicy) był rodem z PRLu. No bo w sumie co takiego dziwnego w tym, że kaloryfery były gorące? Na pytanie do szefa obozowiska w tym temacie padła odpowiedź "bo tak" :lol: I wszędzie wszech panujący strach prze przełożonymi i asekuranctwo ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone