napisał(a) Bocian » 18.06.2013 18:24
kinga35 napisał(a):Bocian napisał(a):Ale czy to zmienia obraz wojska?

Nie. I argumenty pod tytułem "a u was biją Murzynów" tego nie zmienią. I to żadna dziura.
http://www.17wbz.wp.mil.pl/pl/35.htmlTo znany poligon gdzie ćwiczy Grom, Policja, Lubliniec... Jest tam COZ, strzelnica ćwiczebna i bojowa czołgów, strzelnica nawodna, labirynt...
Nie jest zaliczany do tych większych poligonow w Polsce. Grom ( 2305) ćwiczy na wielu poligonach w Polsce i na świecie -w dżungli, w tropikach, na pustyni, w warunkach arktycznych , pomiędzy Rembertowem a Sulejówkiem ma jeden ze swoich poligonów.
I nie jest też obrazem wojska twoje negatywne nastawienie.
Coś pisałeś o wszechpanującym strachu przed przełożonymi i asekuranctwie...Ciekawe po czym taki wniosek ? A przy okazji piszesz o wojsku, gdzie jest zależność , hierarchia służbowa. Nie ma miejsca na osobiste zachcianki, humory czy dowolną interpretację rozkazów. W policji jest wszechpanująca demokracja, nikt się nie boi przełożonych , każdy mówi co myśli, nikt się nie asekuruje przed wyższym rangą w obawie przed wyrzuceniem ze służby ? Jestem tylko tego ciekawa. I nie chodzi że u was też biją Murzynów.
Z tego co mi się kojarzy to GROM nie nosi już numeru 2505. To po prostu jednostka wojskowa GROM. Nie mówiłem, że ten poligon jest największy tylko, że nie jest to dziura jak sugerowałaś. W Rembridżu maja siedzibę i tam ćwiczą, to normalne. Nie mają innego "swojego" poligonu, jeśli chodzi o oddział tutejszy( woda ma swój temat).
Po czym taki wniosek? Po tym, że tam gdzie potrzebny był jeden podpis, wymagano od nas dwóch albo trzech

i to tylko jeden przykład.Nie pisze o humorach czy zachciankach

Po co wspominasz ciągle o Policji, przecież rozmawiamy o wojsku. I nie mam negatywnego nastawienia do wojska tylko do ludzi w wojsku, którzy są jacy są. Oczywiście nie wszyscy i ja mówię o tych negatywnych. Ty odbierasz to personalnie.