Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 27.02.2015 16:19

Blaugrana napisał(a):Choć dzisiaj inauguruję ( ambitny plan - nie wiem czym się skończy:)) sezon biegania :)

Kasia, źle zaczynasz, nie możesz mówić: "fajnie by było", tylko "zrobię to" cytuję mojego ulubionego trenera, ale prawda to!
po drugie, zapewne coś tam czytałaś, ale powiem to jeszcze raz, zacznij bardzo, ale to bardzo powoli, to jest naprawdę trudne, bo na początku nogi same niosą, ja zaczynałam minutę biegu i dwie marszu, ale jak dasz radę to biegnij bardzo powoli dopóki możesz, potem maszeruj, aż wyrównasz oddech i dalej biegnij, - tylko powoli! z nóżki na nóżkę, truchcikiem, bo się spalisz
po trzecie, chyba najtrudniejsze dla początkujących, nie ubierz się za ciepło, pierwsze 200-300 metrów powinno być Ci zimno, u mnie teraz jest ok 9 stopni, ja bym biegła w jednym cienkim, długim rękawie, Ty pewnie na początek ubierzesz się cieplej ale błagam nie za ciepło, bo padniesz od temperatury, a nie od zmęczenia

po czwarte, trzymam kciuki i napisz czy poszłaś :D

po piąte, byłam u lekarza i dał mi antybiotyk :evil:
czekam z nim do niedzieli, bo jutro impreza i zamierzam na niej pić. No chyba, że mi się pogorszy :cry:
d.upa, d.upa, d.upa
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 27.02.2015 16:26

..antybiotyk... jak nie weźmiesz całej dawki to szkoda brać.. a jakieś domowe sposoby nie pomogą :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2015 16:30

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Strasznie się zaperzasz przy takich zwykłych sprawach :)
Ludzie mogą sie śmiać chyba z tego co ich śmieszy, a może nie ?

Mogą. Mnie na ten przykład mogą śmieszyć grubasy sapiące na plaży przy 25 stopniach ciepła. Mogę się tu pośmiać z grubasów, to takie fajne? Albo z lamusów co 100 metrów nie przebiegną.
Wiem, że zwykłą sprawą w PL jest znanie sie na wszystkim i wyśmiewanie się z tego czego w życiu sie nie robiło. Ale ja to bym to zrobił, że hoho...
Denerwuje mnie to bo całą swoja służbę jestem otoczony przez takich megazajebistychfachowców. Tyle, że na koniec okazuje się że w d.... byli i g... widzieli.

Miszcz.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 27.02.2015 16:31

garbowski napisał(a):..antybiotyk... jak nie weźmiesz całej dawki to szkoda brać.. a jakieś domowe sposoby nie pomogą :roll:

ja wiem, że trzeba całą dawkę, mam taki trzydniowy,
jestem z tych co długo walczą zanim się poddadzą, tzn nie jestem antybiotykowa ;)
dlatego czekam z nim jeszcze, może sie uda bez.
w domowe sposoby niespecjalnie wierzę, albo przejdzie samo - czyli wirus, albo bakteria czyli musi być antybiotyk.
martwi mnie to, że zaczyna mnie boleć ucho, a wtedy zazwyczaj trzeba antybiotyk
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2015 16:32

Bocian napisał(a):
garbowski napisał(a):..siema :mrgreen: ..do tego co w innym temacie piszesz..z życia wzięte..plac do nauki jazdy na D+E (autobus Berliet)..parę skrzyżowań, od groma słupków..z boku patrzy się taryfiarz i śmieje ..co to on nie za kozak..za pierwszym razem bezbłędnie by przejechał :mrgreen: ..mój instruktor mówi..a siadaj cfaniaczku, pokaż klasę...
...na pierwszym wszystkie słupki położył na ziemię..i..se poszedł, zniesmaczony..morał- jak się stoi z boku to wszystko jest łatwe :mrgreen:

Dokładnie :) Ale po tym przecież zawsze można powiedzieć, przeca ja nie rajdowiec. Umiem sie tylko pośmiać i poteoretyzować...
Idę na basen żeby potem płotek przeskoczyć i żeby sie fachowcy ze mnie nie wyśmiewali :) Tyle, że ja mam na to czas, karnet za darmo, i basen 4km od domu.

Już 10 razy słyszę, że masz karnet za darmo aj, ja, jaj :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2015 16:33

Ita, daj spokój. W PL każdy wie jak biegać :) Przecież mieliśmy Szewińską i Woronina :mrgreen:
I ja jurto idę do knajpki :)
https://www.quandoo.pl/checz-kaszebsko- ... ebsko&nw=g
Ostatnio edytowano 27.02.2015 16:41 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 27.02.2015 16:35

ja nie idę do knajpki, tylko goście przychodzą do mnie :P

ja tam, wiem, że nigdy nie lubiłam biegać bo się źle za to zabierałam, jak już się nauczyłam to nawet polubiłam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2015 16:37

Bocian nie bądź wredny. Nie każdy w PL jest jak Ty.
Ita - dzięki :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2015 16:42

Blaugrana napisał(a):Bocian nie bądź wredny. Nie każdy w PL jest jak Ty.

Przecież to nie ja mówię o czymś o czym nie wiem.
Możesz zawsze jeszcze coś napisać o ynteygentach :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2015 16:45

Bocian napisał(a):

A kto to ci- ynteygenci ? A gdzie o nich pisałam ?
I gdzie mówię o czymś o czym nie wiem ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2015 16:46

ita napisał(a):
ja tam, wiem, że nigdy nie lubiłam biegać bo się źle za to zabierałam, jak już się nauczyłam to nawet polubiłam :)

W sumie to ja nadal nie lubię :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 27.02.2015 16:48

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):

W sumie to ja nadal nie lubię :)

może powinnam powiedzieć: przestałam nienawidzić :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2015 16:51

ita napisał(a):może powinnam powiedzieć: przestałam nienawidzić :lol:

Coś w tym jest :) W sumie bieganie to jedna z łatwiejszych aktywności fizycznych. Nie wymaga wielkich nakładów finansowych, na całe wyposażenie nie wyda się więcej niż 500 zeta :) Biegać można w sumie wszędzie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2015 16:53

Wreszcie coś mądrego powiedział.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2015 17:03

Bocian napisał(a):

To jeszcze raz się zapytam bo może nie zauważyłeś mojego postu z pytaniami.
Mozesz mi wytłumaczyć o co Ci tu chodzi ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone