Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przewalutowania

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Rforexe: Gdzie najlepiej wymienic walute i na jaka?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2015 22:40

Wszystko pasuje do siebie :D

I zamiast cinkciarz.pl mam znajomego w kantorze, który przy większym zakupie mi zawsze liczy euro według notowań forex
capricornus
Odkrywca
Re: Rforexe: Gdzie najlepiej wymienic walute i na jaka?

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 04.04.2015 22:49

Lednice napisał(a):Wszystko pasuje do siebie :D

ale co pasuje??? gość zrobił dwie transakcje różnymi kartami za 10EURO nie 10KUN czy 10...w innej walucie poza Euro i Funtami, to przecież wtedy oczywiste, ze jest przewalutowanie na $ itd człowiek pomylił system, przynajmniej ja to tak widzę
Użytkownik usunięty
Re: Gdzie najlepiej wymienic walute i na jaka?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2015 22:57

Jeden pies euro czy kuna 8)

Płacąc w innej walucie niż dolar przy koncie dolarowym zwinęli mu prawie 10% prowizji :!: :!: :!:

Płacąc w innej walucie niż złotówka przy koncie złotówkowym zwinęli mu prawie 5% prowizji :!: :!: :!:

Średnio inteligentna małpa załapie, że konto dolarowe jest pułapką :roll:

Wesołych Świąt
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 04.04.2015 23:02

Lednice napisał(a):Jeden pies euro czy kuna 8)

Średnio inteligentna małpa załapie, że konto dolarowe jest pułapką :roll:

to moze wytłumacz mi te dwa cytaty z Twojego linku, bo może nie ogarniam tego tak inteligentnie jak TY:

Być może się nie zrozumieliśmy. Wiem, że za tą transakcje najlepiej byłoby zapłacić kartą w EURO, ale wybieram się do Chorwacji i niestety nie będę mógł płacić kartą z walutą w kunach.
Dlatego postanowiłem "zasymulować" płatność w kunach kartami PLN i USD, za pomocą EURO.

Przewalutowanie bezpośrednie na kartę USD po kursie MC jest w Aliorach ze wszystkich walut oprócz walut w jakich mają karty czyli € i GBP. Jest to w regulaminie wyraźnie napisane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2015 23:09

Ja nie zamierzam dać się wciągać dalej w dyskusję :roll:

Czyli tylko w euro i funtach robią przewałki :?: :roll: Nieprawda :!:
Polecam lekturę :D
http://www.wykop.pl/ramka/1010601/jak-m ... uwazajcie/
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 04.04.2015 23:25

podany link jest z przed 3 lat, no i znowu jest to inny produkt niż ten o który pytałem, ponadto nie odniosłeś się do mojego postu tylko znowu atakujesz i wyszukujesz jakieś info na poparcie jedynie słusznego kierunku działania wg Ciebie
może teraz ja dam link ten sam co Ty ale ze wskazaniem innego posta
http://www.fly4free.pl/forum/alior-sync ... ,181,51111

i tu mamy
Zdecydowanie korzystniej. W czerwcu płaciłem dolarówką w forintach na Węgrzech i kurs HUN-PLN mi wyszedł rewelacyjny przy dolarach kupowanych w kantorze Aliora.
post datowany na 2 lipiec 2014r czyli w stosunku do Twojego aktualnego wyżej zacytowanego młodszy o jakies dwa lata
Ostatnio edytowano 05.04.2015 05:44 przez capricornus, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2015 23:32

Ponieważ 90% klientów tego banku ma konto złotówkowe, to ich skubią umiarkowanie.
Za to odbijają sobie na walutowych :roll:

Przecież ci ludzie z przykładów, które podałem, tego sobie nie wymyślili.
Chcieli ekstra zarobić, a ekstra zarobiono na nich :roll:
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 04.04.2015 23:39

Lednice napisał(a):Przecież ci ludzie z przykładów, które podałem, tego sobie nie wymyślili.

pierwszy przykład już CI wyjaśniłem, na czym polegał błąd gościa, który to pisał ale widzę, ze masz problem z oceną postów nawet wytłuszczonych
nikt nie namawia Ciebie do takiego działania, ale jak nie potrafisz ogarnąć tego wszystkiego to po co zabierasz głos
do drugiego się nie odnoszę bo był z przed lat i nei wiadomo na jakich warunkach wtedy to działało
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.04.2015 19:17

Alior Bank - Wyższa Kultura Bankowości. Ostatnio bombardowali widzów reklamami o pożyczce na 5%. Prawda była taka, że RSSO finalnie jest czterokrotnie wyższe, ale żeby się o tym przekonać należy mieć 50-calowy telewizor full hd z funkcją stopklatki. Jeśli więc wspomniana wyższa kultura Alior Banku polega na tego rodzaju uczciwości, to ja dziękuję.
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 05.04.2015 19:20

kolejna wypowiedź nie w temacie :D odnośnie działalności Aliora mam swoje nie za dobre zdanie ale pytanie i dyskusja jest o kontach walutowych i ich funkcjonalności a nie ofercie jakiegokolwiek banku, rozumiem, ze kolega z pomocą przybył :D
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 05.04.2015 20:06

capricornus napisał(a):kolejna wypowiedź nie w temacie :D odnośnie działalności Aliora mam swoje nie za dobre zdanie ale pytanie i dyskusja jest o kontach walutowych i ich funkcjonalności a nie ofercie jakiegokolwiek banku, rozumiem, ze kolega z pomocą przybył :D

funkcjonalność jest średnia
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 05.04.2015 20:10

wtopek napisał(a):
capricornus napisał(a):kolejna wypowiedź nie w temacie :D odnośnie działalności Aliora mam swoje nie za dobre zdanie ale pytanie i dyskusja jest o kontach walutowych i ich funkcjonalności a nie ofercie jakiegokolwiek banku, rozumiem, ze kolega z pomocą przybył :D

funkcjonalność jest średnia

może więcej info ?? a nie tylko takie, ze coś jest nie tak :D bo takie info to mało wiarygodne jest :D
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.04.2015 20:11

Oczywiście, że w temacie. Skoro w pożyczkach ten bank stosuje tego rodzaje sztuczki, ukrywając prawdziwe koszty jakimi obciąża swoich klientów, to w innych działach działać będzie podobnie.

Jeśli ci się wydaje, że banki robią coś za darmo, to masz rację. Wydaje ci się.

Moje zdanie o bankach - które z natury nie są organizacjami charytatywnymi i ich działalność polega na zarabianiu pieniędzy - jest takie, że kontakt z nimi należy ograniczać do niezbędnego minimum.
capricornus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) capricornus » 05.04.2015 20:18

SingSing74 napisał(a):

Oczywiście, że w temacie. Skoro w pożyczkach ten bank stosuje tego rodzaje sztuczki, ukrywając prawdziwe koszty jakimi obciąża swoich klientów, to w innych działach działać będzie podobnie.

Jeśli ci się wydaje, że banki robią coś za darmo, to masz rację. Wydaje ci się.

Moje zdanie o bankach - które z natury nie są organizacjami charytatywnymi i ich działalność polega na zarabianiu pieniędzy - jest takie, że kontakt z nimi należy ograniczać do niezbędnego minimum.

tragedia :D no ale co zrobić ułomność ludzka jest ogólnie znana :D
nie twierdzę, że tak jest OK, chcę sie dowiedzieć a teraz cały czas jest atak na Aliora i inne konta walutowe bez znajomości zasad ich działania i funkcjonalności
każdy bank zarabia, :D i nie napisałem że w tym przypadku tez nie zarabia, tylko napisałem, że można to ograniczyć do minimum :D no ale to trzeba potrafić przeczytać i zrozumieć :D a nie wołać kolegów z dzielni :D
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.04.2015 20:23

Skoro jesteś taki bystry, to znajdź na stronie Alior Banku kalkulator i (podaj przy okazji linka) za pomocą którego będziesz mógł sprawdzić, po jakim kursie tenże bank rozliczy ci dziś jednego dolara.

Sprawdzałem to w kilku innych bankach i nigdy bank nie zaproponował kursu korzystniejszego niż wymieniając fizycznie w chorwackim banku (euro>kuna).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone