Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o radę - lokalizacja apartamentu w Breli

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jasminn26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 16.06.2012 10:57

Witam, mam wstępnie zarezerwowaną lokalizację - Brela, ul. Radonjica 1 , widziałam na mapie - dość wysoko i daleko od morza chyba.. choć pisze 600 m na stronie.

Odpowiada mi sam apartament, cisza i prywatność ale czy warto pchać się w taki rejon? Dopuszczam dojazd do plaży autem, tylko nie wiem jak z możliwością parkowania. Preferuję plaże zatoczkowe, intymne (jak w Slatine na Ciovo), nie wiem jak będzie w Breli, choć naczytałam się samych superlatywów.

Druga opcja to Villa Dominik, ul. Frankopanska 36 - bliżej, minus taki, że apartament dla 2 osób, mały chyba, ja jadę z mężem i 8-letnim dzieckiem.

Nio i propozycja nr 3 - Marusici - villa Virginia (adresu nie znam, podobno 150 od morza).

No i Willa Ana -Naputica 17, Baska Voda. Baska chyba odpowiada mi najmniej, wolałabym ciche spokojne miejsca.

Mam już mętlik w głowie co wybrać. Jakies sugestie? Najb. odpowiada mi pierwsza opcja na Radjonica... tylko ta odległość... proszę o pomoc.
Jędrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrula » 16.06.2012 11:01

Ja mam podobny problem/mętlik w głowie . Pójdę za radą większości tutejszych forumowiczów i pojadę do Breli lub Makarskiej w ciemno albo raczej w jasno jak jak kto woli .
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 16.06.2012 11:03

A co dopiero jak będziecie tam już na miejscu ...to dopiero stracicie głowę :wink:
jasminn26
Turysta
odp

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 16.06.2012 11:05

Nie, ja nie jestem typem ryzykanta. W ciemno nie jadę.

Ludzie gdzie ta Radjanica..zadupie jakieś czy dam radę? :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.06.2012 12:06

jasminn26 napisał(a):Witam, mam wstępnie zarezerwowaną lokalizację - Brela, ul. Radonjica 1 , widziałam na mapie - dość wysoko i daleko od morza chyba.. choć pisze 600 m na stronie.

Odpowiada mi sam apartament, cisza i prywatność ale czy warto pchać się w taki rejon? Dopuszczam dojazd do plaży autem, tylko nie wiem jak z możliwością parkowania. Preferuję plaże zatoczkowe, intymne (jak w Slatine na Ciovo), nie wiem jak będzie w Breli, choć naczytałam się samych superlatywów.

Druga opcja to Villa Dominik, ul. Frankopanska 36 - bliżej, minus taki, że apartament dla 2 osób, mały chyba, ja jadę z mężem i 8-letnim dzieckiem.

Nio i propozycja nr 3 - Marusici - villa Virginia (adresu nie znam, podobno 150 od morza).

No i Willa Ana -Naputica 17, Baska Voda. Baska chyba odpowiada mi najmniej, wolałabym ciche spokojne miejsca.

Mam już mętlik w głowie co wybrać. Jakies sugestie? Najb. odpowiada mi pierwsza opcja na Radjonica... tylko ta odległość... proszę o pomoc.

Z tym parkowaniem w Breli to możesz mieć wielki problem
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 16.06.2012 18:36

2 lata temu miałem apartament przy Stjepana Radića - trochę było do zaliczenia schodów, zejście na plażę było jeszcze do przyjęcia, ale te powroty z dzieckiem na rękach to już po kilku dniach były ciężkie do zaakceptowania.
W tym roku dlatego wybrałem dzielnicę Soline i było też czasem sporo pod górę ale zdecydowanie bliżej od plaży i bez schodów - jechałem na początku czerwca więc Soline w tym okresie jest chyba najlepszym wyborem. W sezonie niestety drożej i tłumniej. O dojeździe samochodem zapomnij do plaży. Tam jest ogólny problem z parkowaniem. Miejsca parkingowe tylko przy apartamentach, uliczki wąskie i mało która doprowadza pod plaże.
Proponowałbym szukać czegoś bliżej morza, bo mimo że to tylko 500 m to w praktyce te 500 m będzie np. 200 m n.p.m
Ja w tym roku mieszkałem 150 m od plaży a GPS pokazywał że było 101 m n.p.m
jasminn26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 16.06.2012 18:47

Sick napisał(a):2 lata temu miałem apartament przy Stjepana Radića - trochę było do zaliczenia schodów, zejście na plażę było jeszcze do przyjęcia, ale te powroty z dzieckiem na rękach to już po kilku dniach były ciężkie do zaakceptowania.
W tym roku dlatego wybrałem dzielnicę Soline i było też czasem sporo pod górę ale zdecydowanie bliżej od plaży i bez schodów - jechałem na początku czerwca więc Soline w tym okresie jest chyba najlepszym wyborem. W sezonie niestety drożej i tłumniej. O dojeździe samochodem zapomnij do plaży. Tam jest ogólny problem z parkowaniem. Miejsca parkingowe tylko przy apartamentach, uliczki wąskie i mało która doprowadza pod plaże.
Proponowałbym szukać czegoś bliżej morza, bo mimo że to tylko 500 m to w praktyce te 500 m będzie np. 200 m n.p.m
Ja w tym roku mieszkałem 150 m od plaży a GPS pokazywał że było 101 m n.p.m

Dzięki, a co powiesz o Frankopanskiej?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.06.2012 18:53

A o jaki termin chodzi ?
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 16.06.2012 19:01

jasminn26 napisał(a):Dzięki, a co powiesz o Frankopanskiej?

Chodziłem nią codziennie od hotelu Soline do skrzyżowania z Bartola Kašića i jest zdecydowanie blisko morza a jej nachylenie nie jest strome. Jak znajdziesz coś przy tej ulicy dojście do plaży i z plaży na pewno Cię nie zmęczy. Mówię tu o tym odcinku od Villi Dalmatino do skrzyżowania na którym ja odbijałem na Bartola Kašića bo Frankopańska się ciągnie potem dalej, aż prawie do Baška Voda.
W czasie sezonu jednak ulica staje się bardziej ruchliwa i jest to jej minus
jasminn26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 16.06.2012 20:47

Adres to Frankopanska 14.

Mam też do wyboru Apartamenty MACEK , przy Scit 34, ale na parterze (czy może to jakies przyziemie) - I0 więc nie wiem czy warto.
jasminn26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 16.06.2012 21:23

Torac napisał(a):A o jaki termin chodzi ?

od 16 sierpnia...

Z apartamentu Io w MACKU chyba rezygnuję, nie za ciekawe opinie akurat o tym apartamencie (I0).

Był ktoś w LENCE (Frankopanska 14)?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.06.2012 00:35

Z tego co piszesz to bardziej mi pasujesz pod wypoczynek w Marusici. Na pewno nie Soline.
jasminn26
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasminn26 » 17.06.2012 12:15

Torac napisał(a):Z tego co piszesz to bardziej mi pasujesz pod wypoczynek w Marusici. Na pewno nie Soline.

Być może:) Jestem trochę typem odludka:)

Torac, ul. Frankopanska to Soline? Czyli tu będę miała gwarno i tłoczno, tak?

Ten apartament, który by mi odpowiadał jest przy Radjonica 1. Oglądałam mapę...daleko od morza. Wy piszecie, że na dodatek stromo i ciężko dojechać samochodem. A że mam dziecko to tobołki ze sobą też trzeba będzie taszczyć co dzień. Ja się spacerów nie boję, tylko nie wiem jak naprawdę to w realu może wyglądać. Więc..sama nie wiem.

Znajdę w Breli plaże bardziej intymne? Kto był na dzikiej plaży na końcu Slatine na Ciovo, ten wie o co mi chodzi. Zresztą takie bardziej normalne przyjazne dziecku też mogą być, byle nie betony i ludź przy ludziu.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.06.2012 13:07

Tak , frankopanska to Soline . Ma (soline) swoich wielbicieli ale raczej nie tych co cenią luz i spokój.
poniżej wykaz wolnych terminów w villa danica (Marusici):
Apartment for 6 free
25.6.-4.7.2012.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Apartment for 2 free:
01.-07.2012.

Apartment fo 2+1 free:
7.-14.7.2012.

Apartment for 4 free:
7.-14.7.2012.

Marcin
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 18.06.2012 09:55

jasminn26 napisał(a):Znajdę w Breli plaże bardziej intymne? Kto był na dzikiej plaży na końcu Slatine na Ciovo, ten wie o co mi chodzi. Zresztą takie bardziej normalne przyjazne dziecku też mogą być, byle nie betony i ludź przy ludziu.

Plaże są tam wszędzie żwirkowe, czasem po drodze trochę skałek, ale betonów to ja raczej tam nie spotkałem. Dla dzieci plaże idealne. Zejście do wody też raczej łagodne, żadnych nagłych głębin. Co do terminu w którym jedziesz obawiam się, że w Breli na intymność nie możesz za bardzo liczyć, Brela nawet poza sezonem jest jedną z najchętniej odwiedzanych miejscowości na riwierze makarkiej. Przyciąga jak magnes - mnie już 3 razy :)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone