Nie mam pojeci ajakie konsekwencje sa w momencie gdy sie nie ma takiego upowanienia, ale wole tego nie sprawdzac jak mam tylko 2 tygodnie na wypoczynek
Pozdrawiam
Jasiek
.png)
.png)
Konsekwencję sa takie, że 3 lata temu, pewna rodzinka musiała siedzieć na policji (Węgry) do czasu przysłania upoważnienia przez własciciela pojazdu, i to jest fakt, taki sam jak to, że prawie nigdy nikt tego nie sprawdza. I jeszcze jedno, jeśli będzie stłuczka czy wypadek, to firma ubezpieczeniowa może odmówić wypłatę odszkodowania z powodu niedbalstwa i omijania przepisów, tak jak to robia gdy ktoś jedzie na "bani" lub udowodnią mu nadmierną szybkość.yahu napisał(a):Moim zdaniem te 60 pln nie jest jakis wielkim wydatkiem w porownaniu z cala podroza, a zamierzam jechac przez Bośnie gdzie w tym roku kolege sprawdzali i na szczescie mial to zezwolenie czy jak to nazwac.
Nie mam pojeci ajakie konsekwencje sa w momencie gdy sie nie ma takiego upowanienia, ale wole tego nie sprawdzac jak mam tylko 2 tygodnie na wypoczynek
Pozdrawiam
Jasiek
.png)
.png)
.png)
Jasiek w Chorwacji wystarczy pisemna zgoda własciciela, ale w innych krajach wymagane jest poświadczenie tego przez PZM, wszystkie info na temat poszczególnych państ znajdziesz na stronie http://www.pzmtravel.com.pl/yahu napisał(a):Dzisiaj rozmawialem z kolega, ktory przy powrocie z Chorwacji uderzyl w psa, policja oczywiscie chciala od niego to upowanienie straszac konsekwencjami jego braku, ale na szczescie je mial.
Wystarczy jednorazowe upowanienie (bezterminowe) podsteplowane u notariusza.
Pozdrawiam
Jasiek
.png)
.png)
A do czego przyda ci się skan ?urgaczek napisał(a):witam, czy moze ktos mi przesłac na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl upowaznienie zeskanowanego z PZM (prowadzenie użyczonego auta). Za tydzien wyjeżdżam do Zadaru, mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze, poprostu oby nie padało i będzie fajnie. Proszę o skan jak ktos ma.Pozdrrawiam
.png)
M.Smith napisał(a):A do czego przyda ci się skan ?urgaczek napisał(a):witam, czy moze ktos mi przesłac na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl upowaznienie zeskanowanego z PZM (prowadzenie użyczonego auta). Za tydzien wyjeżdżam do Zadaru, mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze, poprostu oby nie padało i będzie fajnie. Proszę o skan jak ktos ma.Pozdrrawiam
.png)
na firmowe nie trzeba mieć upoważnieniaurgaczek napisał(a):M.Smith napisał(a):A do czego przyda ci się skan ?urgaczek napisał(a):witam, czy moze ktos mi przesłac na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl upowaznienie zeskanowanego z PZM (prowadzenie użyczonego auta). Za tydzien wyjeżdżam do Zadaru, mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze, poprostu oby nie padało i będzie fajnie. Proszę o skan jak ktos ma.Pozdrrawiam
zrobie sobie sama dokument, potwierdze gdzie należy, bo nie wiem czy PZM wyda go w tak szybki sposób, a ja biore autko firmowe, i przesyłanie wszystkich potrzebnych danych zajmie troszke czasu!
.png)
M.Smith napisał(a):na firmowe nie trzeba mieć upoważnieniaurgaczek napisał(a):M.Smith napisał(a):A do czego przyda ci się skan ?urgaczek napisał(a):witam, czy moze ktos mi przesłac na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl upowaznienie zeskanowanego z PZM (prowadzenie użyczonego auta). Za tydzien wyjeżdżam do Zadaru, mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze, poprostu oby nie padało i będzie fajnie. Proszę o skan jak ktos ma.Pozdrrawiam
zrobie sobie sama dokument, potwierdze gdzie należy, bo nie wiem czy PZM wyda go w tak szybki sposób, a ja biore autko firmowe, i przesyłanie wszystkich potrzebnych danych zajmie troszke czasu!
.png)
M.Smith napisał(a):jeśli jesteś jej (firmy) pracownikiem to nie potrzeba upoważnienia, jeśli masz wątpliwości to zadzwoń do PZMotu tel. +48-22 849 84 49, 8496904
.png)
http://wwwa.accuweather.com/index-world-forecast.asp?partner=accuweather&myadc=0&zipcode=EUR;HR;-;MAKARSKA; prognoza na 15 dni, zapowiada się że będzie dobrze. Gratuluje oszczędzenia kilku złurgaczek napisał(a):M.Smith napisał(a):jeśli jesteś jej (firmy) pracownikiem to nie potrzeba upoważnienia, jeśli masz wątpliwości to zadzwoń do PZMotu tel. +48-22 849 84 49, 8496904
DZIEKI:) zadzwoniłam, tylko papier firmowy i upowaznienie w agielskim od firmy i jest ok:) cóz za ulga:)
mam jeszcze jedno pytanko, jak pogoda od 10 wrzesnia w chorwacjii? wiem to nie to forum,ale od razu tak przy okazji.
pozdrawiam i dziękuję:):)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi