Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten - pierwszy raz w Chorwacji?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 24.03.2011 11:47

Witam, w tym roku zaczynamy przygodę z Chorwacją. Po wielu godzinach spędzonych na opisach miejscowości zdecydowaliśmy się na Primosten. Czy to dobry wybór (nasze oczekiwania 50% zwiedzanie okolic 30% włóczenie się bez celu po miasteczku, 20 % plażowanie)? Drugie pytanie co warto zobaczyć w okolicy, jakie wycieczki itp w promieniu do 150 km?
Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.03.2011 11:54

Wybór doskonały.

Do zwiedzania macie zarówno pobliskie Szybenik, Trogir, Klis, Solin, Zadar, wodospady Krka,
Omis wchodzi w grę, Grebastica do odwiedzenia, tak samo Rogoznica, Ciovo ...

Akurat startując z Rogoznicy odwiedziłem to, co opisałem tutaj.

pozdrav
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 24.03.2011 12:13

Również podpisuję się pod tym,że to doskonały wybór. :D Mnie Primosten zauroczył(na pewno nie bez znaczenie był fakt,że od niego zaczynałam moją przygodę z Chorwacją).To świetna baza wypadowa,a jeśli chodzi o plaże to wystarczy poszukać,może wyjechać 2-3 kilometry poza miasteczko,by zależć jakiś własny,prywatny kawałek plaży,bądź zatoczkę...ależ Ci zazdroszczę!Wakacje w tym miejscu na pewno będą niezapomniane :D
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 24.03.2011 13:19

Dzięki za odpowiedzi, już nie mogę się doczekać tych wakacji
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 24.03.2011 16:15

Również polecam wybrane przez ciebie miejsce. Życzę udanego wypoczynku
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 24.03.2011 18:37

Primosten:bardzo dobry wybór
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:lol:
Obrazek
agiza
Podróżnik
plaża mała i duża Raduca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agiza » 30.06.2011 22:11

My tez w tym roku obraliśmy kierunek Primosten. Juz sie chce jechac oglądajac powyższe zdjęcia ( atu jeszcze 2 tygodnie). Zastanawia mnie jeszcze fakt jak jest na plażach small i big Raduca. Czy sa jakieś zjeżdzalnie dla dzieci, czy leżaki są płatne, czy w sezonie mozna znalezc miejsce na swój lezak;-)??? Prosze o podpowiedź kogos kto juz był w tym miejscu. dziekuje
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 30.06.2011 22:35

weldon napisał(a):Wybór doskonały.

Do zwiedzania macie zarówno pobliskie Szybenik, Trogir, Klis, Solin, Zadar, wodospady Krka,
Omis wchodzi w grę, Grebastica do odwiedzenia, tak samo Rogoznica, Ciovo ...

Akurat startując z Rogoznicy odwiedziłem to, co opisałem tutaj.

pozdrav

Zwiedzanie ograniczyłbym do Trogiru i wodospoadów KRKa - reszta taka sobie - nic wartego uwagi.
ravel
Croentuzjasta
Re: plaża mała i duża Raduca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 01.07.2011 21:01

agiza napisał(a):My tez w tym roku obraliśmy kierunek Primosten. Juz sie chce jechac oglądajac powyższe zdjęcia ( atu jeszcze 2 tygodnie). Zastanawia mnie jeszcze fakt jak jest na plażach small i big Raduca. Czy sa jakieś zjeżdzalnie dla dzieci, czy leżaki są płatne, czy w sezonie mozna znalezc miejsce na swój lezak;-)??? Prosze o podpowiedź kogos kto juz był w tym miejscu. dziekuje

Na plaży small jest dmuchana góra po której mozna się wspinać i skakać do wody, dmuchana trampolina też na wodzie, codziennie fitness w wodzie prowadzony przez instruktorkę, kajaki i rowery wodne. Na big Raduca raczej pusto ale za to piękne widoki, mniej ludzi - spokojniej, można pływać na bananie. My przez 10 dni korzystaliśmy 50/50. Lezaki na obu plażach płatne po 20 kun za dobę, nie było problemów z dostepnością.
Ogólnie super :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone