Primosten 2007
napisał(a) Piotr Bydgoszcz » 07.05.2007 22:18
Witam. Wróciłem przed dwoma dniami z Primosten i mam kilka ciekawych wiadomości. Mianowicie miasteczko pięknieje. Chorwaci wymieniają na głównym placu, na którym latem odbywają się często różne występy estradowe, nawierzchnię. Teraz będzie to nawierzchnia z pięknych kamiennych polerowanych płyt. Wymieniono również nawierzchnię prowadzącą z głównego placu na molo przy którym bywają przycumowane jachty i łodzie. Niestety nie wiem jak będzie wyglądała scena, bo jeszcze nie została ukończona. Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia z placu budowy - niestety nie nauczyłem się jeszcze wklejać tu zdjęć

Adriatyk nagrzewa się i na głębokości 0,5 metra ma już prawie 20 stopni - żona z synkiem już się kąpali. No i niestety jest chyba trochę drożej, zwłaszcza w konobach, a otwarte są wszystkie. Znajomi Chorwaci powiedzieli mi, że Primosten postawiło w tym roku mocno na reklamę - co zresztą widać na wielu bilbordach w okolicy i nie tylko. Dzięki tej reklamie już pod koniec kwietnia mieli w hotelach full turystów z europy zachodniej. Aż strach co będzie w sezonie - też z cenami. Co jeszcze - chyba mniej miejsc parkingowych - na ich miejscu klomby kwiatowe. Jeśli macie pytania, to chętnie na nie odpowiem. Pozdrawiam.