Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POZNAŃ - UMAG z noclegiem w Mikulovie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
breniu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breniu » 13.07.2009 00:01

Witam.
31.07 ruszam na podbój Chorwacji. Czytając forum chciałem wyciągnąć troche informacji na temat dojazdu na Istrie konkretnie do Umagu z noclegiem w Mikulovie, lecz im wiecej czytałem tym bardziej nie wiedziałem jaką trase ustalić i wybrałem myslę standard opcje :

http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 462891&z=5

Proszę o jakieś wskazówki i ceny sławetnych winiet na tej trasie.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2009 05:34

breniu napisał(a):....Proszę o jakieś wskazówki i ceny sławetnych winiet na tej trasie....

proszę bardzo: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
wojciechmw
Croentuzjasta
Hey

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 13.07.2009 07:48

Hey jedziesz z Pozniania? Ja też ale pod koniec sierpnia.
Nadal nie wybrałem jeszcze trasy ale chyba bardziej przekonuje mnie opcja przez Berlin Monachium Salzburg Villach Ljubijana jest nieco dłuższa ale 90% walisz autostrada.
Jeśli pojade przez Czechy to napewno z ominięciem Wrocławia przejechać przez niego w ciagu dnia to jest 1h stracona
Pozdrawiam
breniu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breniu » 13.07.2009 23:58

ja jednak pojade przez wrocek. mamy nocleg wiec mysle ze na spokojnie bez pospiechu dojedziemy. bardziej interesuje mnie to na jakich drogach bede musiał zaplacic za przejazd i czy w polsce kuny kupic czy wziąc euro i wymienić na miejscu
śliweczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) śliweczka » 14.07.2009 10:55

hej :)
my właśnie wróciliśmy z Rabac(Istria). trasę mieliśmy niemal taką samą i jeśli jedziesz do Umag to proponuję Ci następujące rozwiązania:
1.trasa Czechy-Austria-Słowenia
2.postaraj się ominąć Wrocław-przejazd przez miasto jest czasochłonny
3.winieta w Słowenii jest zdecydowanie opłacalna-jedziesz przez całą długość kraju aż po Koper więc warto wydać te pieniądze.
4.myślę,że lepiej zabrać euro
a jeśli szukasz paru kun na początek to chętnie odsprzedam 100 kun po dobrym kursie-przez przypadek zostały na w portfelu i znaleźliśmy je dopiero po powrocie :)
pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.07.2009 11:29

My też ruszamy z Poznania 31 lipca, trasa standardowa, jak co roku czyli Czechy-Austria-Słowenia z pominięciem ichniejszej autostrady. Ja jakaś niereformowalna jestem i na drogi przez Niemcy czy Węgry namawiać się nie daję, ot jadę drogą jaką znam.

Nie omijam Wrocławia, zawsze wyjeżdżamy z Poznania popołudniu, nigdy na jakoś szczególnie długo i uciążliwie we Wrocławiu nie utknęłam, może mam szczęście :)

W Czecha i Austrii musisz kupić winietę, Słowenia - zależy od Ciebie czy omijasz płatny odcinek czy nie. A w Cro autostrada wiadomo opłaty na bramkach ale można też nie płatnymi. W sumie w Czecha i Austrii zapewne też można "lokalnymi" drogami, nie wiem, nie praktykowałam.

Z waluty ja biorę z Polski tylko Euro i karty płatnicze.
breniu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breniu » 14.07.2009 18:12

Dziekuje za pomoc wszystkim tez. wynika z tego ze tez zabiore Eurosy :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone