Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poznań - Brela

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 27.05.2007 20:25

mayorbien napisał(a):od granicy i tak musisz do Karlovac jechac platna autostrada a potem drogą E71 Slunj dalej na Pitlivskie Jeziera, Gracac, Sinj i juz Split.

Ja bym osobiście jechał do samego Splitu autostradą, płatna ale o wiele szybciej jest.

A ja mam obawy co do tego czy będzie szybciej jak pojade autostradą. Wyjeżdżam niestety z piatku na sobote 6/7 lipca i na autostradzie szczególnie przed tunelami beda pewnie korki. Niektórzy radza jednak tzw. Stara droga przez Knin. Wolniejsza ale w weekend mozna szybciej dojechac. Co o tym myslicie?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 27.05.2007 20:45

W jedną strone jechaliśmy autostradą,wracaliśmy starą drogą-dużo wolniej.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 28.05.2007 14:24

axmann napisał(a):witam

ale tajemniczo sie zrobilo skoro trasy podajemy sobie w mailach

uwaga, podaje:
1. wroclaw-kudowa-hradec kralove-svitavy-brno dla emerytow i lubiacych korki
2. wroclaw-kudowa-rychnov-svitavy-brno dla lubiacych waskie drogi
3. wroclaw-boboszow-kraliky(skrot na wprost po tunelu)-cervena voda-mohelnice-olomunc-brno dla lubiacych setki zakretow i pseudoautostrady
4. wroclaw-glucholazy-jesenik-olomunc-brno dla amatorow silnych wrazen na odcinku jesenik-sumperk

ktos pisal ze jezdziprzez rybnik-ostrawe-brno ale nie jechalem wiec nie wypowiadam sie

mozna jechac tezbrno-breclav a nie znojmo czy mikulov ale przejscie kolo breclaw czynne tylko w dzien

pozdrawiam

Axmann! tu nie chodzi o żadne tajemnice. Hunter ma taką rozpiskę, że żadne forum świata by tego nie pomieściło! :D Jeszcze raz dzięki - Hunter! Pozdrawiam!
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 28.05.2007 16:17

4. wroclaw-glucholazy-jesenik-olomunc-brno dla amatorow silnych wrazen na odcinku jesenik-sumperk

Słowa napisane przez człowieka który nigdy w życiu nie był w górach wyższych niż Świętokrzyskie. 8O
Dwie serpentynki przed Cervenohorskim Sedlem, dwie za przełęczą. Do tego piękne lasy, obłędne widoki, asfalt lepszy niż w 50% polskich dróg. Jeśli takim strachem Cię przejmuje ten kawałek drogi, w Austrii dostaniesz ataku serca. Jedź do Holandii a nie do Chorwacji.
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 28.05.2007 17:00

witam

drogi przyjacielu felder*eagles chcialbym abys wiedzial ze wielokrotnie bylem w austrii, chorwacji, holandii i w paru jeszcze innych miejscach i uwazam twoj atak za bezzasadny

przykro mi ze na tym forum pojawiaja sie ludzie ktorzy atakuja innych ktorzy chca podzielic sie swoimi doswiadczeniami

felder*eagles nie licz na polemike reprezentujesz poziom do ktorego sie nie znize

pozdrawiam
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 28.05.2007 18:17

axmann napisał(a):witam

drogi przyjacielu felder*eagles chcialbym abys wiedzial ze wielokrotnie bylem w austrii, chorwacji, holandii i w paru jeszcze innych miejscach i uwazam twoj atak za bezzasadny

przykro mi ze na tym forum pojawiaja sie ludzie ktorzy atakuja innych ktorzy chca podzielic sie swoimi doswiadczeniami

felder*eagles nie licz na polemike reprezentujesz poziom do ktorego sie nie znize

pozdrawiam

OK, przepraszam za sarkazm. Tą drogą Jesenik - Sumperk jeździłem na narty jeszcze wtedy gdy nikt w Polsce nie słyszał o oponach zimowych. Wtedy emocje były większe a umiejętności o 15 lat mniejsze. Trochę mnie poniosło. A to na moje usprawiedliwienie :Obrazek

Peace :papa:
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 28.05.2007 19:10

witam

peace felder*eagles 8)

ja w tym roku po drodze zaliczam Glossglockner
jak wroce zalacze pare fotek :lol:

pozdrawiam
pa_wel_hal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pa_wel_hal » 28.05.2007 20:03

Hunter napisał(a):
adam11 napisał(a):dzięki za info wezme to pod uwage :)

Nie obawiaj się tych zakrętów.
Tej "parszywej" drogi z zakrętami, która jest i tak o niebo lepsza niż w Polsce, jest zaledwie czterdzieści parę km. Później tylko drogi szybkiego ruchu i autostrada.

Jeśli boisz się, że pobłądzisz to podaj swój e-mail wyślę gotową i sprawdzoną "rozpiskę trasy"
:papa:

witaj Hunter
chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń i rozpiski
proszę o info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrówka - Pawel
Kuba81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuba81 » 28.05.2007 21:51

pa_wel_hal napisał(a):
Hunter napisał(a):

Tej "parszywej" drogi z zakrętami, która jest i tak o niebo lepsza niż w Polsce, jest zaledwie czterdzieści parę km. Później tylko drogi szybkiego ruchu i autostrada.

Jeśli boisz się, że pobłądzisz to podaj swój e-mail wyślę gotową i sprawdzoną "rozpiskę trasy"

witaj Hunter

pozdrówka - Pawel

hunter ja też poproszę tą rozpiskę:D
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

a startuję z Poznania 7.09.2007 Mitsu Carisma:D pozdro
Kuba81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuba81 » 28.05.2007 21:53

pa_wel_hal napisał(a):
Hunter napisał(a):

witaj Hunter

pozdrówka - Pawel

Pawel jezeli juz dostałes rozpiskę od Huntera to ja też poproszę:D

pozdro pozdro
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 28.05.2007 22:02

Ludzie spokojnie. :roll:
Hunter ma w tym tygodniu drugie zmiany.
Mam niewiele czasu aby zajżeć na forum. Rozpiska jest na trasie Lubin-Primosten. Więc jest przydatna zwłaszcza dla dolnoślązaków. Droga powrotna dopiero w opracowaniu. To jest żmudna praca z mapą i CORELEM.

Obiecuję, że do końca tygodnia, jak znajdę czas to wam powysyłam.
cwiras
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cwiras » 29.05.2007 11:34

Hunter napisał(a):Ludzie spokojnie. :roll:
Mam niewiele czasu aby zajżeć na forum. Rozpiska jest na trasie Lubin-Primosten. Więc jest przydatna zwłaszcza dla dolnoślązaków. Droga powrotna dopiero w opracowaniu. To jest żmudna praca z mapą i CORELEM.

Cześć Hunter,
Byłbym wdzięczny jeśli także ze mną podziliłbyś sie swoją rozpiską :)

podaje adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry WIELKIE DZIĘKI!!!
Kuba81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuba81 » 03.06.2007 18:55

Hunter napisał(a):Ludzie spokojnie. :roll:

Pikne dzieki ja już dostałem na maila:D
przyda sie na bank:D

pozdro i szerokości wam życze na trasie do cro!!!
pablo2222
Cromaniak
rozpiska

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 05.06.2007 11:10

Witam.
Wyjeżdżam na KRK 16 czerwca i jak można by prosić o rozpiske trasy również dla mnie :D
Z góry dziękuję:
dawidoss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidoss » 05.06.2007 14:31

Hunter eee ja tam z Lubina jade na Jakuszyce, potem w Czechach lepsza droga, jechal raz Twoja trasa i wydaje mi sie byc gorszą.
Aha raz zaryzykowałem chorwacje nie autostradą z ciekawosc. Nie polecam !!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi