Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mieszkanie. Rady potrzebne.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.01.2014 15:13

FUX napisał(a):...

Oczywiście, że nie kupuje się dziury w ziemi.

Wpłacasz opłatę rezerwacyjną w kwocie 10 tys i tyle.

Później wpłacasz w kilku transzach w zależności od postępu prac.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 09.01.2014 23:48

FUX napisał(a):Co to znaczy kupili?
700kpln wpłacili w całości? 8O :roll:
Nawet 10% bym nie dał przez uzyskaniem przez Inwestora zgody na użytkowanie i wydzielenie lokali.
Na konto powiernicze tym bardziej.
Klient jest zawsze na końcu, jeżeli coś pójdzie nie tak.

Dlatego potem takie firmy deweloperskie uciekają na bezludną wyspę z kasą ,a frajerzy płaczą .

Złodzieje się nie rodzą - okazja czyni złodzieja ..

też bym nie kupił czegoś czego nie ma , nawet 100 zł - bańka na wodzie .
Wędrująca79
Autostopowicz
Mieszkanie marzeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wędrująca79 » 27.03.2019 11:33

Ja trochę z innej beczki, chodzi mi o rady dotyczące zakupu mieszkania w Polsce.
Większość życia spędziłam na walizkach. Mam dom w Chorwacji, nawet ładny, jednak moim marzeniem jest wygodne i funkcjonalne mieszkanie w Polsce, najlepiej w Warszawie lub we Wrocławiu (w pierwszym mieście mam rodzinę i wielu znajomych, drugie kocham nad życie).
Moją uwagę przyciągnęła oferta pewnej firmy, tak się składa szczęśliwie, że można u nich kupić mieszkanie w Warszawie i we Wrocławiu. Mieszkania są przytulne, jasne, ciepłe, nowoczesne, komfortowe i funkcjonalne. Gotowe do zamieszkania.
Jestem już po wstępnych rozmowach, umówiłam się na spotkanie za dwa tygodnie.
Nigdy dotąd nie inwestowałam w mieszkania w Polsce, dlatego jestem w tym temacie zielona i liczę na waszą pomoc. Na co powinnam zwracać uwagę? O co pytać dewelopera? Co ewentualnie weryfikować?
Z góry wielkie dzięki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Mieszkanie marzeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2019 12:43

Wędrująca79 napisał(a):Ja trochę z innej beczki, chodzi mi o rady dotyczące zakupu mieszkania w Polsce.

Wita.
Post przeniesiony do właściwej "beczki" :wink: :idea:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mieszkanie. Rady potrzebne. - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone