Rysio napisał(a):.... W dalszym ciągu uważam że dla średnio zaawansowanego użytkownika S9600 będzie optymalnym wyborem za optymalne pieniądze
Szczera prawda
Dodatkowo cena tego aparatu sięgneła dna
Pozdrav

Rysio napisał(a):.... W dalszym ciągu uważam że dla średnio zaawansowanego użytkownika S9600 będzie optymalnym wyborem za optymalne pieniądze

.png)
.png)
.png)
AnetaA napisał(a):.....i tak rozpracowanie nowego Fujika zajmie mi sporo czasu...
![]()
dziś zamówiłam mojego Fuji S9600
![]()

.png)
wojtek. napisał(a):to chodziło o :
Panowie,
te dywagacje zaczynają mnie już śmieszyć... powiedział plumek
.png)
woka napisał(a): Najważniejsze jednak ... nieduże i w razie potrzeby do kieszeni się zmieści.![]()
.png)
Plumek napisał(a):wojtek. napisał(a):Plumek dasz rade ludzie na szczęście nie są jednakowi , jeden lubi to drugi tamto.Co do S9600 kilku moich znajomych używa tego aparaciku i robią całkiem fajne fotki
WojtekAle o co chodzi?
wojtek. napisał(a):to chodziło o :
Panowie,
te dywagacje zaczynają mnie już śmieszyć... powiedział plumek
.png)
meeg napisał(a):Ok - wybieram pomiędzy pentaxem k10d i k20d.
W szafie mam starego analoga mz50 i to od niego chciałam wykorzystać szkło o zakresie 28-80mm. Obecnie też miałam kompaktowego pentaxa i chyba się do tej marki trochę przyzwyczaiłam. Poza tym k10 miała dobre notowania, a k20 - na jednej z witryn trochę ją zjechali, ale chyba ogólnie nie jest z nią najgorzej.
Mój małżonek radzi abym brała k20 i właśnie z czasem dokupić - coś ze szkieł. Myślałam nawet aby od razu jakąś sigmę 70-300 apo dg, albo tamrona 70-300 LD Di makro - właśnie ze względu na makro i górną ogniskową. Te obiektywy są dość tanie i mimo iż mają plusy i minusy to na początek jeden z nich mnie kusi. Tylko mimo, iż są tanie to przy kwocie za body muszę się chyba jeszcze wstrzymać (a chciałabym już!)
Zamiast uniwersalnego kita miałabym ten stary obiektyw a za jakiś czas uzbierałabym na jakiś szerokikąt.
Natomiast kupując k10 biorę go z kitem, w/w sigmą albo tamronem i jeszcze jakieś filtry.

.png)
Powrót do FotoCroClub - dyskusja