
pietruszka,czosnek

oliwa

roztrzepane jajka 3szt

podsmażamy mieszankę,dodajemy jaja

i mamy przepysznego omleta z owocami morza

smacznego

.png)
Z napisał(a):Jaki to omlet?bardziej jajecznica frutti di mare.Jeśli już trafiłem do właściwego działu to pomóżcie proszę w zrobieniu standardowego sosu do kalmarów w panierce(czosnkowy),drugie pytanie me jest takie-może ktoś wie gdzie można kupić takie małe kalmary do panierki?,ostatnio kupiłem to okazały się jakieś gigantyczne krążki w niczym nie przypominające tych z Tribunji a dzieciak mi głowę suszy bo chce właśnie takich.
.png)
JackDaniels;) napisał(a):Z napisał(a):Jaki to omlet?bardziej jajecznica frutti di mare.Jeśli już trafiłem do właściwego działu to pomóżcie proszę w zrobieniu standardowego sosu do kalmarów w panierce(czosnkowy),drugie pytanie me jest takie-może ktoś wie gdzie można kupić takie małe kalmary do panierki?,ostatnio kupiłem to okazały się jakieś gigantyczne krążki w niczym nie przypominające tych z Tribunji a dzieciak mi głowę suszy bo chce właśnie takich.
Jak zwał tak zwałkupisz w sklepach "Kuchnie Świata"
Z napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):Z napisał(a):Jaki to omlet?bardziej jajecznica frutti di mare.Jeśli już trafiłem do właściwego działu to pomóżcie proszę w zrobieniu standardowego sosu do kalmarów w panierce(czosnkowy),drugie pytanie me jest takie-może ktoś wie gdzie można kupić takie małe kalmary do panierki?,ostatnio kupiłem to okazały się jakieś gigantyczne krążki w niczym nie przypominające tych z Tribunji a dzieciak mi głowę suszy bo chce właśnie takich.
Jak zwał tak zwałkupisz w sklepach "Kuchnie Świata"
Właśnie w tej firmie kupowałem poprzednie(magazyn mają w Czosnowie),kilku kolegów tam pracuje więc chabaninę mam po cenach dla pracowników,rozmawiałem przed chwilą z jednym z nich i dowiedziałem się że te małe kalmary nazywają się u nich bodajże loligo tylko nie mają panierki(może wiesz jak je przyrządzić?).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
