Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.07.2025 12:25

empire13 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):
Byłoby ok, gdyby admin/mod nie był stroną w dyskusji. Skoro jest to nie może karać oponentów, bo jest to nieetyczne.

Za obelżywe stwierdzenie że ktoś powinien potulnie szparagi zbierać a nie mieszać sie do spraw Polski, kto inny miałby bana. Tu wykorzystana została przewaga co wolno wojewodzie.... Do tego przytaczanie faszystowskich cytatów.

Masz jakiś link (coś mi umknęło) czy dowody zostały usunięte?

Ile kosztuje urlop w cro.
30.06
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.07.2025 13:01

Stachan, co chcesz osiągnąć takimi praktykami? Zrobiło się tu bardzo nieprzyjemnie. Można ignorować, ale trudno czytać Twoje pogardliwe wypowiedzi w stosunku do innych użytkowników. Aż mnie skręca i kosztuje dużo cierpliwości... Prezentujesz pokaz siły - Tobie wolno więcej. Empire 13 dobrze napisał - byłeś stroną, a dałeś bana. Byłbyś w porządku, gdybyś nie dyskutował wcześniej i przede wszystkim nie ujawniał swoich poglądów politycznych. Na forum turystycznym nie powinno być na to miejsca.

Może chcesz, żeby wszyscy, po kolei, sami się wykruszyli? Mnie już tu niewiele trzyma. Trochę szkoda mi relacji, które piszę (trochę dla kilka osób, trochę dla siebie, bo przydają mi się po latach różne informacje; pamięć już nie ta ;)) Nie rozumiem, co chcesz osiągnąć. Ten statek idzie na dno i wydaje mi się, że właśnie taki jest Twój cel.
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 04.07.2025 13:19

:plusone:
maslinka napisał(a):Stachan, co chcesz osiągnąć takimi praktykami? Zrobiło się tu bardzo nieprzyjemnie. Można ignorować, ale trudno czytać Twoje pogardliwe wypowiedzi w stosunku do innych użytkowników. Aż mnie skręca i kosztuje dużo cierpliwości... Prezentujesz pokaz siły - Tobie wolno więcej. Empire 13 dobrze napisał - byłeś stroną, a dałeś bana. Byłbyś w porządku, gdybyś nie dyskutował wcześniej i przede wszystkim nie ujawniał swoich poglądów politycznych. Na forum turystycznym nie powinno być na to miejsca.

Może chcesz, żeby wszyscy, po kolei, sami się wykruszyli? Mnie już tu niewiele trzyma. Trochę szkoda mi relacji, które piszę (trochę dla kilka osób, trochę dla siebie, bo przydają mi się po latach różne informacje; pamięć już nie ta ;)) Nie rozumiem, co chcesz osiągnąć. Ten statek idzie na dno i wydaje mi się, że właśnie taki jest Twój cel.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 04.07.2025 14:15

maslinka napisał(a):
Ten statek idzie na dno

Nie jestem jakimś bardzo aktywnym userem, ale czytałem forum jeszcze przed rejestracją, więc trochę przez te lata widziałem. Nie ukrywam, że dziwiło mnie bardzo, że ludzie światli, podróżujący po świecie, potrafią się wykazać tak ogromnym chamstwem. Było tu sporo userów, którzy obrażali innych, za co słusznie zostali usunięci. Niestety byli też tacy, którzy byli/są nietykalni. Czyli jak w życiu.
Do tego był taki czas na forum, że moderatorzy zajmowali się gównie prowokowaniem sytuacji zamiast uspokajaniem. Do dziś pamiętam pogardliwe uwagi wobec innych i poczucie bezkarności ze strony niektórych modów. Oczywiście nie wobec mnie. Ja zawsze stałem z boku, nie angażowałem się, bo już dobrze wiedziałem jaki system wartości tu panował.

Zaorać taką społeczność... Szkoda, na prawdę szkoda...
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.07.2025 19:15

Za zbanowanych. Živio.
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-8Aq9wNCddu
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 04.07.2025 21:45

Uważam że na forum o turystyce nie powinno być rozmów o tematyce politycznej .Ale skoro są i inne nie na temat aby tylko posty nabijać to to forum wymiera i zostaną tylko wspomnienia na naklejce na klapie bagażnika.Smutno tracić kolegów przez wojenki polsko -polskie.Nie pamiętam żeby tu rozmawiano o drażliwych dla Polaków tematach.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.07.2025 21:21

Moim zdaniem to forum umiera. To proces nieodwracalny. I nie jest to kwestia admina czy pewnych złośliwości prywatnych które istnieją. To kwestia pasji. Tylu "starych" userów odeszło. Jedni ze znudzenia, inni pewno ze zdrowia. Teraz mamy pytania na które w necie każdy bystry znajdzie odpowiedź w kilka sekund. Inni odpowiadają tak że czytać się nie chce lub zalewają milionem informacji. Kilka lat temu zauważyłem, że świat zwariował. Nic się nie zmieniło.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.07.2025 21:44

romuald22 napisał(a):Moim zdaniem to forum umiera. To proces nieodwracalny. I nie jest to kwestia admina czy pewnych złośliwości prywatnych które istnieją. To kwestia pasji. Tylu "starych" userów odeszło. Jedni ze znudzenia, inni pewno ze zdrowia. Teraz mamy pytania na które w necie każdy bystry znajdzie odpowiedź w kilka sekund. Inni odpowiadają tak że czytać się nie chce lub zalewają milionem informacji. Kilka lat temu zauważyłem, że świat zwariował. Nic się nie zmieniło.

Obserwuję kilka "Chorwackich" grup na FB i ludzie zadają tam takie pytania że według mnie gdyby to samo wpisali w google szybciej dostli by odpowiedź. No i według niektórych odpowiedź udzielona przez "Anonimowego uczestnika" na FB jest więcej warta niż info z oficjalnej strony. :roll:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.07.2025 11:49

Tak samo jest i z tym forum. Odpowiedź anonimowego uczestnika jest więcej warta niż info z oficjalnych źródeł. I potem ludzie wożą dwa trójkąty :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.07.2025 06:20

Zwrócę uwagę tylko na jeszcze jeden czynnik:
na Cro.pl w ogóle nie trzeba się rejestrować (czyt. rozwijać forum), żeby znaleźć cenne info; większość tematów jest dostępna bez zalogowania, również te nieturystyczne. Tak właśnie od pewnego czasu "zaglądam" na Cro.

Podobnie umarło inne forum - z innej dziedziny, na którym jestem zarejestrowany, bo wszystkie informacje są ogólnodostępne. Przy wyszukiwaniu konkretnego info przez ogólną przeglądarkę wyskakują przekierowania do Cro.pl, na które można bezpośrednio wejść. Na wielu forach czegoś takiego nie ma. Np na fora motoryzacyjne często, że uzyskać podstawowe info, trzeba się zalogować.
M.z. to również przyczynia się do upadku tego forum.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.07.2025 07:33

To forum było grupą ludzi którzy tworzyli społeczność z uwagi na to, że się znali w realu. Większość nie była anonimowa. Ci ludzie się spotykali a forum było dodatkiem, choć dzieki niemu się poznali. Forum żyło cały rok bo na wiosnę był zlot i choćby o tym można było popisać czy powspominać o przeszłych wspólnych rzeczach. Wątki pozachorwackie były marginesem. Teraz są tym co to forum utrzymuje. Skończyły się zloty, skończyła się też społeczność ogólna. Ludzie spotykają się gdzieniegdzie lokalnie ale już nie tu. Tu pozostało już tylko zwykłe forum o turystyce.
No i Chorwacja nie już taka dziewicza i jak kiedyś...
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 07.07.2025 08:39

Marlowe1994 napisał(a):No i Chorwacja nie już taka dziewicza i jak kiedyś...

NIC już nie będzie jak kiedyś... :la:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.07.2025 10:40

Yanush napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):No i Chorwacja nie już taka dziewicza i jak kiedyś...

NIC już nie będzie jak kiedyś... :la:

Wiadomo, panta rhei... Nie można wejść drugi raz do takiej samej rzeki.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 07.07.2025 17:37

Marlowe1994 napisał(a):To forum było grupą ludzi którzy tworzyli społeczność z uwagi na to, że się znali w realu. Większość nie była anonimowa. Ci ludzie się spotykali a forum było dodatkiem, choć dzieki niemu się poznali. Forum żyło cały rok bo na wiosnę był zlot i choćby o tym można było popisać czy powspominać o przeszłych wspólnych rzeczach. Wątki pozachorwackie były marginesem. Teraz są tym co to forum utrzymuje. Skończyły się zloty, skończyła się też społeczność ogólna. Ludzie spotykają się gdzieniegdzie lokalnie ale już nie tu. Tu pozostało już tylko zwykłe forum o turystyce.
No i Chorwacja nie już taka dziewicza i jak kiedyś...

Święte słowa, łza się w oku kręci

W awatarku zdjęcie z X zlotu, który odbył się w 2009 roku w Nędzy.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.07.2025 17:41

w Nędzy.

Forumowe nomen omen :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone