Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 03.07.2025 22:23

Marlowe1994 napisał(a):
ACandrzej napisał(a):Kłusowaniem i mięsem się nie zajmujemy. Napisałem, że nie trzeba być Einsteinem.
Gość zapoznał się ze swoimi aktami 2+2 = ?

Każdy z kilkudziesięciu tysięcy przemocowców się zapoznaje. I oczywistością jest to, informacja od ludzi o tym że gość kłusuje i ma broń w połączeniu z niebieską kartą mogłoby zapalić policjantom lampkę. Nikt tego nie zrobił. Teraz wszyscy pieją że trzeba było przewidzieć. Coś co jest nie do przewidzenia. U Jaworków nie było niebieskiej karty. No ale trza było przewidzieć....
Duda miał mieć kolejną sprawę o znęcanie. Poprzednim razem też zapoznawał się z materiałami. Każdego dnia takich osób jest setki. Proste pytanie, czy każdego z nich policjanci mają dozorować, czy aby nic nie wywinie? Ile dni ewentualnie? Dzień? Tydzień? A może za miesiąc mu się uleje. I zamiast karabinu weźmie nogę od krzesła. I też zabije.

Myślisz, że zaplanował tę zbrodnię?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 03.07.2025 22:57

Marlowe1994 napisał(a):
empire13 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):A gdyby ktoś zahaczył o Ston...
https://putnikofer.hr/gastrokofer/savje ... i-u-stonu/

Dzięki, mam nadzieję że kiedyś się przyda. Oby za rok. Albo jesienią.

Oby. Držim fige. W Stonie właśnie miałem okazję jedyny raz jeść langustę.

I jak wrażenia?
Jeśli warto wg ciebie spróbować to podaj namiary do tej konoby.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.07.2025 23:29

Myślisz, że zaplanował tę zbrodnię?

Osobiście uważam, że nie.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.07.2025 23:32

I jak wrażenia?

Wrażenia były bardzo dobre. Z tego co pamiętam to langusta była przekrojona na pół i przygotowana do jedzenia.
Warto spróbować ale namiaru nie mam, byłem tam kupę lat temu.
Patrząc na mapę to musiało być w Sorgo albo w Stagnum.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 04.07.2025 03:33

Marlowe1994 napisał(a):
I jak wrażenia?

Wrażenia były bardzo dobre. Z tego co pamiętam to langusta była przekrojona na pół i przygotowana do jedzenia.
Warto spróbować ale namiaru nie mam, byłem tam kupę lat temu.
Patrząc na mapę to musiało być w Sorgo albo w Stagnum.

Dzięki
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.07.2025 03:35

Ale koszmar w Ząbkach. Ludziom zawalił się cały świat :smutny:

il20250703_921416701_xlarge.jpg
Fot. PSP

Swoją drogą to z czego te domy były zbudowane, że w tak krótkim czasie pożar tak się rozwinął...
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 04.07.2025 04:09

Marlowe1994 napisał(a):No i Habanero i boboo na czerwono.

Kurka. W pierwszej chwili pomyślałem, że to pewnie jakiś ban czasowy.
No ale niestety wygląda to na permanentny.
Jeśli faktycznie tak jest to słabo.
Sorry Stachan, ale to przegięcie z twojej strony.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.07.2025 04:50

Przegięciem to było upublicznienie prywatnych wiadomości - nie chodzi o treść, ale o sam fakt :?

I to nie pierwszy raz zresztą...
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.07.2025 07:56

stachan napisał(a):Przegięciem to było upublicznienie prywatnych wiadomości - nie chodzi o treść, ale o sam fakt :?

Ale to były jego wiadomości. A że ukazał w nich to co ukazał to dotknęła go zemsta. Nie wynikająca z regulaminu. Na tym forum , ban z zemsty to norma. Nie tak powinien działać admin, stachan. Prywatę jako admin to zostaw w domu.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 04.07.2025 11:13

stachan napisał(a):Przegięciem to było upublicznienie prywatnych wiadomości - nie chodzi o treść, ale o sam fakt :?

Nie wiem o kim piszesz. Nie widzę takich postów u Habanero i boboo.
Chyba że te posty zostały skasowane?
Oczywiście ujawnianie prywatnej korespondencji jest naganne.

Problem jest w czymś innym. Jest przyzwolenie na dyskusje polityczne (nieco wcześniej o LGBT a kilka lat temu o covidzie). W jej trakcie robi się ostro (standard dyskusji w Polsce) a później ktoś dostaje bana.
Byłoby ok, gdyby admin/mod nie był stroną w dyskusji. Skoro jest to nie może karać oponentów, bo jest to nieetyczne.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.07.2025 12:01

Marlowe1994 napisał(a):

Ale to były jego wiadomości...

A to on sam ze sobą pisał na PW ? :roll:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.07.2025 12:13

Marlowe1994 napisał(a):Na tym forum , ban z zemsty to norma. Nie tak powinien działać admin, stachan. Prywatę jako admin to zostaw w domu.

Dlatego coraz mniej tutaj starych forumowiczów, którzy kiedyś tworzyli społeczność CRO.PL. Sam też zrobię sobie dłuższy urlop od forum i poczekam na lepsze czasy.
Może kiedyś stachan sam siebie zbanuje...?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.07.2025 12:13

Byłoby ok, gdyby admin/mod nie był stroną w dyskusji. Skoro jest to nie może karać oponentów, bo jest to nieetyczne.

Za obelżywe stwierdzenie że ktoś powinien potulnie szparagi zbierać a nie mieszać sie do spraw Polski, kto inny miałby bana. Tu wykorzystana została przewaga co wolno wojewodzie.... Do tego przytaczanie faszystowskich cytatów.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 04.07.2025 12:15

Marlowe1994 napisał(a):

Za obelżywe stwierdzenie że ktoś powinien potulnie szparagi zbierać a nie mieszać sie do spraw Polski, kto inny miałby bana. Tu wykorzystana została przewaga co wolno wojewodzie.... Do tego przytaczanie faszystowskich cytatów.

Masz jakiś link (coś mi umknęło) czy dowody zostały usunięte?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.07.2025 12:21

Czy upublicznienie pw, w których było się jedną ze stron, jest niezgodne z regulaminem? Moim zdaniem nie jest. A, że ktoś to ocenia w zakresie moralnym to jego sprawa. Admin nie jest od ocen moralności. Ale stachan, wykorzystałeś to. Na zlotach widziałem adminów nawalonych jak świnie, leżących na glebie, albo jak jeden z administracji nawalony wypadł z tarasu domku. Czy to powinno wpływać na cokolwiek?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone