Jeżeli ktoś miał już takie doświadczenie prosiłbym się nimi podzielić. Rozumiem że Chorwat załatwi nawet na skanach ale czy Polak załatwi. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wskazówki.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Długość – 430 cm
Szerokość – 125 cm
Długość wewnętrzna – 330 cm
Szerokość wewnętrzna – 44 cm
Średnica burty – 37 cm
Gramatura (PVC) – 1100
Rodzaj podłogi – AIR DECK
Wiosła – 150 cm
Liczba komór – 3+2
Max liczba osób – 3
Max ładowność – 620 kg
Max moc silnika – 10 HP
Max waga silnika – 38 kg
Waga zestawu – 35 kg
Ponton
Wild Lake Group CM 360 PL
długość pontonu (cm)360
długość wewnętrzna (cm)250
szerokość pontonu (cm)170
szerokość wewnętrzna (cm)80
średnica burty (cm)45
ilość komór powietrznych (szt.)3+1
maksymalne obciążenie (kg)689
maksymalna ilość pasażerów5 + 1 dziecko
maksymalna moc silnika zaburtowego(KM)20
klasa CE C
waga pontonu (kg)69
W połączeniu z silnikiem 6 KM ponton bez problemu osiąga 30 km/h z dwiema osobami.
.png)
Chudy_PL napisał(a):Dobry wieczór,
Po pierwsze - chciałem się przywitać, mam na imię Krzysztof, czytałem co jakiś czas forum "z ukrycia" (jak to mówiono w czasach, kiedy CB radio służyło jako telefon, zarówno stacjonarny, jak i komórkowy - "czajnikowałem" (ciekawe, czy ktoś jeszcze zna/pamięta takie określenie)).
Po drugie - muszę otrzeć pot z czoła i zakropić oczy, bo właśnie skończyłem czytanie pięćset pięćdziesiątej piątej strony tego wątku.
Po trzecie, żeby nie było OT: pytanie pontonowo-nawigacyjne: parę/paręnaście/parędziesiąt stron temu ktoś sygnalizował chęć przepłynięcia pod mostem prowadzącym na wyspę Vir. Obiecał, że zda relację czy się da, ale niestety nie znalazłem w kolejnych postach żadnej informacji na ten temat.
Pytam, bo w tym roku czwarty raz wybieramy się z rodziną do Zaton'u - Uglian mam z grubsza opływany, wybrzeże do Zadaru również (wypożyczanymi łodziami), ale chętnie bym się wybrał do Nin'u krótszą drogą, bo małżonka marudzi, że nie będzie opływać Vir'u bo "będzie nudno".
Chciałbym się przedostać pod "Virskim mostem" F-Ribem 460/WinBoat 460 (o ile zakupię - na razie się przymierzam, zbieram oferty i opinie (póki co Słowacy oferują najlepsze ceny - chyba pozbywają się starych zapasów).
Przy okazji - miał ktoś do czynienia z jednostkami w/w producenta? Bardzo mało rzetelnych (tzn. niesponsorowanych, nienaciąganych, etc.) opinii z realnego użytkowania.
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof
.png)
czesiu1976 napisał(a):Witam
czy ktoś już testował w Chorwacji taki ponton typu Motokajak Elling KARDINAL 430 Kloibri Bark
https://www.olx.pl/oferta/motokajak-ell ... rz0df.html
.png)
.png)
.png)

marsik napisał(a):...
Pod Virskim mostem jeśli dobrze kojarzę, skracajac sobie drogę do Zrmanji, chciał płynąć aż z Tisno, Maciej, czyli kolega #ogórek. Ale nie płynął w końcu, to byłaby za długa wycieczka, no i on jest "greckim zatwardzialcem".
...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...